Plastic Flowers, The East

Αθήνα @ 6 D.O.G.S

Plastic Flowers, The East Αθήνα @ 6 D.O.G.S
Συγκροτήματα Plastic Flowers, The East
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος 6 D.O.G.S
Διεύθυνση Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
Τηλέφωνο 210-3210510
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής -

Plastic Flowers + The East Live
6 D.O.G.S.
Σάββατο 16 Μαϊου στις 21:30
Είσοδος: 5 ευρώ

Την Παρασκευή 16 Μαΐου οι Plastic Flowers επιστρέφουν μετά από πολύ καιρό στην Αθήνα και δίνουν ραντεβού με τους The East στην σκηνή του six d.o.g.s για ένα απολαυστικό double bill live show.

Ύστερα από πολύμηνη απουσία στο εξωτερικό οι Plastic Flowers ετοιμάζονται για την κυκλοφορία ενός νέου EP με τίτλο «Summer of 1992» ενώ το δεύτερο LP τους αναμένεται στα τέλη του 2015. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουν την τρίτη ευρωπαική τους περιοδεία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με συμμετοχές σε φεστιβάλ του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Δημιουργήθηκαν με την σημερινή μορφή στις αρχές του 2012 και κυκλοφόρησαν διάφορα EPs και singles μέχρι τον Μάρτιο του 2014 όταν και βγήκε το ντεμπούτο album τους «Evergreen» μέσω των Inner Ear και Crash Symbols (ΗΠΑ), το οποίο και εξαντλήθηκε μέσα σε λίγους μόλις μήνες. Οι Plastic Flowers έχουν περιοδεύσει σε ΗΠΑ και Ευρώπη και μετρούν συμμετοχές σε διάφορα φεστιβάλ και support σε καλλιτέχνες όπως οι Bonobo, Still Corners, Blackbird Blackbird κ.α. Στα τρία χρόνια από την δημιουργία του το ντουέτο έχει συνεργαστεί με διάφορες δισκογραφικές ετικέτες του εξωτερικού.

Χαρακτηριστικό του ήχου τους είναι οι έντονες κιθάρες με reverb, drum machines αλλά και synths με τα οποία δημιουργούν το δικό τους wall of sound, εμπνευσμένο από το shoegaze κίνημα των ‘90s. Μαζί τους σε αυτές τις συναυλίες συμμετέχει και ο Γιάννης Ριζόπουλος στα τύμπανα.

https://www.facebook.com/plasticflowers
https://plasticflowers.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/plastic_flowers

Οι The East σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 2014. Ανάμεσα στις ρυθμικές εξάρσεις και θορυβώδεις παύσεις του ήχου τους, εντοπίζει κανείς στάνταρ rock’n’roll φόρμες, παραδοσιακούς ρυθμούς, εμβόλιμα synths και samples, που εναλλάσσονται με διαφορετικό ειδικό βάρος κάθε φορά. Επαναλαμβανόμενα μοτίβα και φωνητικά που δεν διηγούνται αλλά υποβάλλουν ατμόσφαιρες, συμπληρώνουν τα διαστήματα ενός εκκωφαντικού ήχου που σε κυκλώνει πότε ασφυκτικός και άλλοτε ευφορικός.

https://soundcloud.com/theeastmusic
https://www.facebook.com/theeastmusic
  • SHARE
  • TWEET