Death SS live - Κερδίστε προσκλήσεις!

31/12/2004 @ 10:17
Η Astra παρουσιάζει την Κυριακή , 9 Ιανουαρίου στο Gagarin 205 Live Music Space τους Death SS plus: Wastefall. Τιμή εισιτηρίου: 22 euro - Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ. Το Rocking.gr προσφέρει στους αναγνώστες του 3 μονές προσκλήσεις για το live. Tο μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα e-mail στο contest@rocking.gr με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, e-mail, τηλέφωνο), μέχρι την Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου. Οι προσκλήσεις θα δοθούν στους τρεις πρώτους, οπότε σπεύσατε. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail ή τηλεφωνικώς από εμάς.

Είναι ακραίοι, θεατρικοί και κάνουν τρομερό show επί σκηνής. Κινούμενοι στις παρυφές του σκληρού ήχου, με επιρροές από τη horror αισθητική, το gothic αλλά και το nu-metal, οι In Death of Steve Sylvester, που είναι και ολόκληρο το όνομα της μπάντας του Ιταλού Steve Sylvester, δεν έχουν καμία σχέση με τους απόγονους του φασισμού, αλλά με το θέαμα!

Μαζί τους, οι Wastefall!

DEATH SS - Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

Οι Death SS – το πλήρες όνομά τους είναι In Death of Steve Sylvester – προέρχονται από την Ιταλία και πρωτοεμφανίστηκαν δισκογραφικά το 1988. Καθοδηγούμενοι από το συνθέτη και στιχουργό Steve Sylvester, καθιέρωσαν ένα στυλ ιδιαίτερα θεατρικό, συνδυάζοντας το rock’n’roll με τον τρόμο, αντλώντας την έμπνευσή τους από τον αποκρυφισμό και την αντίστοιχη λογοτεχνία και φιλμογραφία, και τελικά δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα σκοτεινή, με έντονα gothic στοιχεία.

Εχοντας κατά νου τις μεγάλες επιτυχίες της περίφημης βρετανικής εταιρείας παραγωγής ταινιών τρόμου Hammer, στη δεκαετία του ’70, οι Death SS έδωσαν εξαρχής στα live τους ένα ξεκάθαρα θεατρικό χαρακτήρα, χρησιμοποιώντας make-up και χορογραφίες... Παρουσιάζοντας όλα τα παραπάνω εμπλουτισμένα με προσωπικές ιδέες και δοσμένα μ’ ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο, απέκτησαν γρήγορα πολλούς οπαδούς και αρκετούς “ακόλουθους” του στυλ που καθιέρωσαν. Η διασημότερη περίπτωση μπάντας που προφανώς έχει επηρεαστεί από αυτούς είναι οι Marilyn Manson.

Πέρα από τον ξεχωριστό χαρακτήρα των εμφανίσεών τους, οι DSS προχώρησαν και στο καθαρά μουσικό / δημιουργικό κομμάτι, κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων και ιδίως από το 1996 και μετά, όταν και ίδρυσαν τη δική τους δισκογραφική εταιρεία, Lucifer Rising Records, στην οποία ο Steve εκτελεί χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή.

Πρώτη κυκλοφορία τους ήταν η συλλογή “Horror Music – The best of DSS”, για να ακολουθήσουν albums όπως τα “Do What Thou Wilt”, “Panic” και “Human Anomalies”, δουλειές στις οποίες γίνεται ξεκάθαρα αντιληπτή η εξέλιξη στη μουσική του γκρουπ, βήμα προς βήμα και σε συνάρτηση με τη σύγχρονη πραγματικότητα στο χώρο της δισκογραφικής βιομηχανίας. Σ’ αυτό βοήθησαν και οι πολλοί γνωστοί παραγωγοί, με τους οποίους οι DSS έχουν συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια, όπως οι Mags & Keith Appleton (Paradise Lost, Cradle of Filth, My Dying Bride, Anathema κ.α.), Neil Kernon (Queensryche, Judas Priest, Dokken, Nevermore κ.α.), Fabrizio V. Zee Grossi (George Clinton, Ice T, Steve Vai, Nina Hagen κ.α.) & David Shiffman (Rage Against the Machine, Nine Inch Nails, System of a Down, Red Hot Chilli Peppers κ.α.).

Η αναφορά και μόνο των ονομάτων με τα οποία έχουν δουλέψει οι συγκεκριμένοι παραγωγοί δίνει μια ιδέα για τις κατά καιρούς κατευθύνσεις των DSS. Κι αν και το βασικό στίγμα του γκρουπ δίνεται από τη θεματολογία των συνθέσεών του (ο Alistair Crowley είναι ένα τρανό παράδειγμα στιχουργικής επιρροής), η μουσική τους άποψη καθορίζεται κάπου ανάμεσα στο metal και το goth, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι σαφείς οι επιρροές από το nu-metal και το industrial. Κάποιες εκπλήξεις δεν λείπουν, όπως για παράδειγμα η διασκευή σε κομμάτι του Screaming Lord Sutch, καθώς και η συμμετοχή – ως αφηγητή – του Χιλιανού cult σκηνοθέτη και ποιητή, Alejandro Jodorovsky (“Holy Mountain”, “El Topo”, “Santa Sangre”), στο άλμπουμ “Panic”.

Οι Death SS έχουν αποκτήσει τη φήμη μιας μπάντας που πραγματοποιεί εντυπωσιακές, ακραίες εμφανίσεις, συχνά δίπλα σε μεγάλα ονόματα του σκληρού ήχου, όπως οι Iron Maiden, Slayer και Pantera, σε φεστιβάλ όπως το Gods of Metal. Οι παραστάσεις τους – γιατί στην κυριολεξία περί αυτού πρόκειται – είναι στην ουσία ένα θέατρο τρόμου, με soundtrack rock μουσική, όπου ο Steve Sylvester και το γκρουπ του αποδίδουν τις συνθέσεις τους μ’ ένα τρόπο που καταδεικνύει με σαφήνεια την αποστροφή τους προς κάθε λογής ηθικούς, κοινωνικούς, λογικούς κι αισθητικούς φραγμούς και περιορισμούς!

Είναι βέβαιο ότι το ίδιο θα συμβεί και τη βραδιά της 9ης Ιανουαρίου 2005, στο Gagarin 205 Live Music Space, σε μια συναυλία / παράσταση εκτός συμβάσεων...

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET