Deadbeat Escapement, Nicks

Πάτρα @ Λιθογραφείον

Deadbeat Escapement, Nicks Πάτρα @ Λιθογραφείον
Συγκροτήματα Deadbeat Escapement, Nicks
Ημερομηνία
Πόλη Πάτρα
Χώρος Λιθογραφείον
Διεύθυνση Μαιζώνος 172Β
Τηλέφωνο 2610-328394
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης N/A
Διοργανωτής -

Οι Deadbeat Εscapement και οι Nicks Live στο Λιθογραφείο ( Μαιζώνος 172 – Πάτρα) την Παρακευή 4 Απριλίου στις 21.30.

Οι Deadbeat Escapement έχουν πραγματοποιήσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό ζωντανών εμφανίσεων σε Ελλάδα, Κύπρο, και Πολωνία ανεβαίνοντας στη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Puresence, The Veils, Vassilikos, Τσάτσου , Παυλίδη, Rous, Graig Walker κλπ. Ενώ το 2013 κερδίζουν τον διαγωνισμό του Αντ1 “The Band Project”.

Μετά από μια πολύχρονη διαδρομή ηχογραφούν στο NoiseBox Studio την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και υπογράφουν συμβόλαιο με την EMG Records και το CD τους με τον τίτλο “Contradiction” κυκλοφορεί στην Αμερική τον Μάρτιο του 2013.

Συνδιάζοντας τον ήχο τους με video art, installations, θέατρο και λογοτεχνία, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας Art Rock μπάντας. Οι ήχοι τους ακολουθούν τα χνάρια των Pink Floyd, David Bowie, The Verve, Peter Gabriel, Roxy Music, Genesis, Fugazi και King Crimson.

Το μεγαλύτερο μέρος του live τους αποτελείται από τα κομμάτια του τελευταίου τους δίσκου, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται και ένα μικρό δείγμα της μελλοντικής δισκογραφικής τους δουλειάς.

Εμφανίζονται με το όνομα Deadbeat Escapement από το 2006 και με το νέο line up αποτελούνται από τους:
Τρύφωνας Τρυφωνόπουλος (guitars)
ιωαννης & κοψινης (drums)
Γιώργος Ζωγράφος (bass),
Κωνστάντζα (vocals, guitars) και
Γιώργο Κωσταρά (vocals, guitars)

Πηγαίνοντας πολύ πίσω στο χρόνο ανακαλύπτουμε πως όλα τα σημερινά μέλη του group έχουν κάτι να τους συνδέει με το συγκρότημα “The Beat”, που δημιουργήθηκε το 1964.

Ο ήχος των ”The Beat” ήταν εμπνευσμένος από τους The Beach Boys και εμφανίζονταν σαν cover band σε parties της εποχής παίζοντας παράλληλα και μερικά δικά τους κομμάτια.

Με κάποιες περιόδους μικρών παύσεων συνέχισαν να εμφανίζονται ζωντανά για όλη την δεκαετία του 70, ενώ το 1985 ο μπασίστας των The Beat βρέθηκε να παίζει μαζί με τον γιό του στο group. Ο ήχος τους αυτή τη φορά ήταν εμπνευσμένος από τον dark wave ήχο των Cocteau Twins, Lush και Pale Saints, και το όνομά τους άλλαζει σε “Deadbeat.” Από το 1985 και μετά, πολλά μέλη της μπάντας άλλαξαν, καθώς επίσης και το μουσικό τους ύφος. Το 2006 το όνομα του συγκροτήματος γίνεται “Deadbeat Escapement” και φτάνοντας στο σήμερα ανακαλύπτουμε πως τα περισσότερα μέλη της μπάντας είναι απόγονοι των μουσικών που δημιούργησαν τους “The Beat” το 1964.

Το Live θα ξεκινήσει με τους Nicks. Η μπάντα δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 και αποτελείται από τους
Νικόλας Κουτσοσπύρος - κιθάρα φωνητικά
Νικόλας Αναστασόπουλος - μπάσο φωνητικά
Νικόλας Νενεδάκης - ντραμς

H ονομασία Nicks εμπνέεται από το όνομα των συντελεστών και το play list τους κινείται στους ήχους της , groove-indie-alternative και funk μουσικής.. Έχουν διακριθεί για δύο συνεχόμενες χρονιές στο School Wave και δηλώνουν πως οι στόχοι τους είναι κοινοί με αυτούς του κάθε συγκροτήματος. “But maybe our common, is not so common.”

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00
Τιμή εισόδου μαζί με μπύρα 5 ευρώ.

  • SHARE
  • TWEET