The Flying Eyes, Golden Animals, Moca Juniors, Persona Non Gratta

Τύρναβος @ Βρύση Τυρνάβου

The Flying Eyes, Golden Animals, Moca Juniors, Persona Non Gratta Τύρναβος @ Βρύση Τυρνάβου
Συγκροτήματα The Flying Eyes, Golden Animals, Moca Juniors, Persona Non Gratta
Ημερομηνία
Πόλη Τύρναβος
Χώρος Βρύση Τυρνάβου
Διεύθυνση Τύρναβος Θεσσαλίας
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 3 e
Ώρα έναρξης 19:30
Σημεία προπώλησης N/A
Διοργανωτής -

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το φεστιβάλ στην Βρύση Τυρνάβου, σε ένα πανέμορφο χώρο ανάμεσα στα πλατάνια και δίπλα στην φυσική λίμνη, απο μια ομάδα φίλων με κοινό παρανομαστή την ανιδιοτελή αγάπη για την μουσική.

Παρασκευή 13/09

- Persona Non Gratta (Ελληνικό Rock – Tyrnavos)
- Off art studio (Xοροθέατρο)
- Flying Eyes (Psychedelic Rock - USA)
- Golden Animals (Psychedelic Rock – USA)
- Γκούλαγκ (Punk Rock – Thess)

Σάββατο 14/09

- Eξταση (Hip hop - Larisa)
- Birthday kicks ( Stone & Roll – Larisa)
- Semen of the sun (Alternative, Post Punk – Athens)
- Roundlights (Garage Punk – Thess)
- Moca Juniors (dub, reggae)

Είσοδος Κοινού: 18:00 - Ώρα Έναρξης: 19:30
Τιμή Εισόδου: 3 ευρώ ανα μέρα

- Έκθεση Φωτογραφίας από την Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας
- Έκθεση επαναχρησιμοποιημένου βινυλίου R3 Vinyl Project By Katy S.
- Έκθεση Fanzines
- Περίπτερο της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Λάρισας
- Περίπτερο του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου Αλλυλεγγύης Λάρισας

...και φυσικά, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ελεύθερη κατασκήνωση για όποιον επιθυμεί!

Δελτιο Τυπου:

- The Flying Eyes, The Golden Animals

Τα ρήγματα στην επιφάνεια του μοντέρνου rock αναβλύζουν μεθυστικές αναθυμιάσεις και ψυχεδελικούς καπνούς, απελευθερώνοντας από το σώμα του εκπληκτικούς ρετρό ρυθμούς και μελωδίες. Δύο εξαιρετικές μπάντες – φρέσκα φρούτα της σύγχρονης διεθνούς psychedelic rock σκηνής – οι ξεσηκωτικοί The Flying Eyes από τη Βαλτιμόρη και οι groovy hippies Golden Animals από το Μπρούκλιν, διακόπτουν την κανονική ροή του χρόνου για ένα φανταστικό trip στο υπέροχο ψυχεδελικό τους σύμπαν.

Οι The Flying Eyes δεν προσπάθησαν ποτέ να κρύψουν τις μουσικές επιρροές τους. Με το σαρωτικό heavy groove των Deep Purple/Uriah Heep και τον rock αισθησιασμό των Led Zeppelin/The Doors ντυμένα με την προσωπική τους άποψη πάνω στην κλασική psych-rock ενορχήστρωση, οι The Flying Eyes κατάφεραν με την εκρηκτική τους μουσική να ξαναδώσουν στον heavy psych ήχο την χαμένη του γοητεία. Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους Dead Meadow, Raveonettes και Dan Auerbach σε τοπικά events ενώ μετράνε πολυάριθμες διεθνείς εμφανίσεις, με συμμετοχές στα γερμανικά Stoned From The Underground Festival και Burg Herzberg Festival (πλάι σε Jeff Beck, Hawkwind κ.α.), καθώς και ως headliners σε sold out events σε ολόκληρη την Ευρώπη! Παράλληλα διοργανώνουν το ετήσιο DIY υπαίθριο Farm Festival(σταθερός πόλος έλξης της σύγχρονης εναλλακτικής σκηνής του Maryland), ενώ μόλις ολοκλήρωσαν την crowd-funded δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο “Lowlands”, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο των πιο παραγωγικών εκπροσώπων του διεθνούς heavy psych ήχου!

Οι Golden Animals σχηματίστηκαν το 2006 στο Μπρουκλιν από τον κιθαρίστα και ζωγράφο Tommy Eisner και την ντράμερ και φωτογράφο Linda Beecroft. Αγανακτισμένοι με το ασφυκτικό lifestyle και ρυθμό της επιληπτικής Νέας Υόρκης, αναζήτησαν την ελευθερία και την καλλιτεχνική ολοκλήρωσή τους στα ατελείωτα τοπία της Καλιφορνέζικης ερήμου. Ζώντας νομαδικά, οι Golden Animals συνθέτουν, προβάρουν και ηχογραφούν τη μουσική τους στις ελάχιστες φιλόξενες τοποθεσίες της απέραντης ερήμου. Το μοναδικό τους lifestyle και η αύρα της ερήμου δίνουν πνοή στο μουσικό τους όραμα, μια μουσική-επίκληση στην βαθιά 60s ψυχεδέλεια, εκεί που η απλοϊκή fuzzed-out garage ψυχεδέλεια συναντά τον ρομαντισμό του Jim Morrison και των hippie στοιχειών.

- Γκούλαγκ

Οι "Γκούλαγκ" δημιουργήθηκαν το 1985 στη Θεσσαλονίκη, και ουσιαστικά πρόκειται για το συγκρότημα το οποίο οδήγησε στην δημιουργία της δισκογραφικής από την Θεσσαλονίκη "Lazy Dog records" προκειμένου να κυκλοφορήσει ο δίσκος του. Αυτός κυκλοφόρησε το '87 με τίτλο "Είσοδος Κινδύνου 0° C" με έξι κομμάτια. Το συγκρότημα ήταν ιδιαίτερα ενεργό συναυλιακά τα πρώτα του χρόνια και πρωτοστάτησαν στην ίδρυση μιας ανεξάρτητης συναυλιακής εστίας στην πόλη, το "Στέκι της Φιλοσοφικής". 'Εδωσαν την πρώτη τους συναυλία στην Αθήνα, το '87 στο "Βραχυκύκλωμα Club" στην Ηλιούπολη. Tο '88 εμφανίζονται και σε χώρες του εξωτερικού, Νορβηγία, Γερμανία και Ιταλία, όπου παίζουν κυρίως σε φοιτητικές εστίες. Στις 8 Φεβρουαρίου του '88 παίζουν στο "Σινέ Αργώ" μαζι με τους "The Ex". Επίσης έχουν παίξει με άλλες μπάντες του εξωτεικού όπως "Fugazi", "Chaos U.K.", "Homo Detrutis" και "Disorder". Τον Ιανουάριο του '89 κυκλοφορούν το demo "Είμαστε Μικροί Μα Θα Μεγαλώσουμε". Το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνο κυκλοφορούν από την Γερμανική εταιρία "Wreck Age Records" το 7ιντσο "Big Talk - Μόνο Λόγια". Οι Γκούλαγκ κάνουν και δεύτερη περιοδεία στην Ευρώπη το '90 με σταθμούς στη Γιουγκοσλαβία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Ιταλία. Το Νοέμβριο του '90 κυκλοφορεί ο δίσκος "Στην Αυλή Των Θεαμάτων" από την "Lazy Dog records". Την ίδια χρονιά συμμετέχουν στην κασσετοσυλλογή "Οδόφραγμα θορύβου" της "Βαρεμάρα Tapes" με δύο τραγούδια. Το '91 συμμετέχουν στη συλλογή "16 guys against the rest..." της Γερμανικής εταιρίας "Weed Productions" μαζί με τα συγκροτήματα "Carefree", "Doctor Paranoise" και "Broken Toys". Επόμενη εμφάνιση του συγκροτήματος στη δισκογραφία γίνεται τέσσερα χρόνια αργότερα οπότε και κυκλοφορούν το single "Η Αλλη Πλευρά" από την "Lazy Dog records". Τον ίδιο χρόνο συμμετέχουν στην κασσετοσυλλογή "Κύμα πανικού I", της "Crazy Fly Tapes". Το '95 συμμετέχουν σε άλλη μία γερμανική συλλογή, "Lacmayer's island", της εταιρίας "Mekka". Το '96 κυκλοφορεί η τελευταία τους δουλειά, "Πάτα Γερά" από την "Lazy dog". Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν σε ένα cd οι δύο πρώτοι δίσκοι, "Είσοδος κινδύνου 0o C" και "Στην Αυλή των Θεαμάτων". To '99 συμμετείχαν στο cd συλλογή "Κύμα πανικού II", της "Crazy Fly Tapes", με μια καινούργια εκτέλεση του "Αν θα τον βρείτε".

- Semen of the Sun

Οι Semen δημιουργηθήκαν το 2004 ως αποτέλεσμα μίας μετεφηβικής ανησυχίας τριών φίλων. Η αρχική σύνθεση της μπάντας ήταν οι Μάριος (φωνή/κιθάρα), Jimmy (μπάσο) και Γιάννης (τύμπανα). Σύνθεση με την οποία η μπάντα κυκλοφόρησε το EP "An Old Dog" (2005) και το πρώτο της full length με τίτλο "Radio Adult: Slow Songs, Cheese And Wine" (2008). Στα τέλη του 2010 και ενώ είναι ηχογραφημένος ο διάδοχος του "Radio Adult", ο Γιάννης αποχωρεί από την μπάντα για προσωπικούς λόγους και έτσι η όλη κατάσταση μπαίνει στον πάγο για περίπου δύο χρόνια. Η νέα αρχή θα γίνει το 2012 όπου με την προσθήκη του Γιώργου από τους Yellow Devil Sauce στα τύμπανα, υπάρχει επαναδραστηριοποίηση του γκρουπ και η κυκλοφορία του "The Walk", ένα άλμπουμ με στοιχεία straight rock τύμπανα-μπάσο και φωνές περασμένες από Space Echo του '73 σε μία παλιά αναλογική κονσόλα. Μια από τις πλέον αξιόλογες ξενόγλωσσες εγχώριες rock μπάντες βρήκε τον ρυθμό που της πάει. Οι συνθέσεις, αν και γράφτηκαν χρόνια πριν, είναι προοδευτικές και συνάμα εναλλακτικές. Το indie rock τους θυμίζει κάτι από Dinosaur Jr, έχει τις φωνές των Pearl Jam και κατά βάθος μπλέκει κάτι μεταξύ Pavement και Foo Fighters.

- Roundlights

Οι 'Roundlights ειναι το συνοθυλευμα των tAk. (vocals), Nickolas (bass), John (guitar) ,Chris Sin (guitars) και Nasos (drums). Η μπαντα δημιουργηθηκε το 2006 στην Θεσσαλονικη και κινειται γυρω απο την garage και rock n roll μουσικη και αισθητικη με επιρροες απο διαφορους μουσικους, και οχι μονο, χωρους.Η μουσικη και οι στιχοι των 'Roundlights βασιζονται στην ...συγχυση και οι εκρηκτικες live εμφανισεις τους υποσχονται τουλαχιστον αυτην...Το 2010 η μπαντα ηχογραφησε τον πρωτο της δισκο, με ηχοληπτη και συμπαραγωγο τον Βασιλη Καρκαβιτσα στα Rough studios, και τον κυκλοφορησε στο τελος του 2011. Η επομενη χρονια βρηκε την μπαντα "στο δρομο" για την προωθηση του δισκου και παραλληλα στο studio να δουλευει νεα κομματια τα οποια στο αμεσο μελλον θα αποτελεσουν τη δευτερη δουλεια των Roundlights.

- Birthday Kicks

Οι Birthday Kicks είναι το τρίο από τη Λάρισα που χρειάστηκε να εφεύρει τον όρο stone&roll για να περιγράψει τον ακατέργαστο κιθαριστικό psycho-blues ήχο του. Με ρίζες που ξεκινούν από τους Φόβους του Πρίγκηπα και τους Ten Days Project, εμφανίστηκαν στα μέσα του 2010 ως TAZ (Temporary Autonomous Zones) στις πρώτες τους instrumental ζωντανές εμφανίσεις δίπλα σε μπάντες όπως οι Wooden Shjips, για να συνεχίσουν από τα τέλη του 2011 ως Birthday Kicks να στήνουν τους δικούς τους αγγλόφωνους τρίλεπτους δυναμίτες.

  • SHARE
  • TWEET