Puressence (acoustic), The Mongoose

Λάρισα @ Stage Club

Puressence (acoustic), The Mongoose Λάρισα @ Stage Club
Συγκροτήματα Puressence (acoustic), The Mongoose
Ημερομηνία
Πόλη Λάρισα
Χώρος Stage Club
Διεύθυνση Ήρας και Φιλίππου 8
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 15 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης Παπασωτηρίου
Διοργανωτής Alive Art Performances

PURESSENCE
‘acoustic tour’ 2013

Special acoustic support act:
MONGOOSE
Σάββατο 30 Μαρτίου 2013
Stage Club, Λάρισα
Ατμόσφαιρα... ακούστικ!

Μια περιοδεία πολύ διαφορετική από τις τρεις που έχουν πραγματοποιήσει στη χώρα μας ετοιμάζουν οι Puressence, το αγαπημένο συγκρότημα από το Manchester, λίγο πριν μπουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τα νέα τους τραγούδια.

Ένα χρόνο μετά τη τελευταία περιοδεία των Puressence στην Ελλάδα και μετά τον Νοέμβριο του 2011 όταν έπαιξαν σε μια κατάμεστη Αρχιτεκτονική στην Αθήνα και το 2010 σε ένα φοβερό σόου στη Λάρισα, ο τραγουδιστής James Mudrizcki και ο κιθαρίστας Lowell Killen έρχονται για μια εβδομάδα στη χώρα μας από τις 23 έως τις 31 Μαρτίου για μια ακουστική περιοδεία σε πολύ ιδιαίτερους χώρους και με πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα επί σκηνής. Τα πιο πολλά venues που εμφανίζονται είναι μαζεμένα σε χωρητικότητα, παίζουν σε μέρη που… υπάρχει λόγος θέλοντας να βγάλουν το φοβερό feeling που έχουν τα μικρά κλαμπς όπου ο καλλιτέχνης νιώθει τον παλμό των θεατών, νοιώθει την ανάσα του κοινού. Οι Puressence θέλουν να δημιουργήσουν ένα οικείο περιβάλλον, και όλοι να νιώσουν «σα στο σπίτι τους». Ξεκινούν το Σάββατο 23 Μαρτίου από το πιο μικρό χώρο που έχουν εμφανιστεί εδώ και πολλά χρόνια, το «Σταυροδρόμι» στην Ηγουμενίτσα, το μόνο χώρο στον νομό που φιλοξενεί εναλλακτική μουσική τον οποίον τιμούν οι Puressence με τη πρώτη επίσκεψή τους εκεί! Συνέχεια με ίσως τον πιο όμορφο συναυλιακό χώρο στην Ελλάδα, το «Επτά Τεχνών Τόπος» στη Κέρκυρα, μετά Θεσσαλονίκη, έπειτα στις Σέρρες και στη συνέχεια Αθήνα, Πάτρα και φυσικά Λάρισα. Η μπάντα επιστρέφει δυναμικά το Σάββατο 30 Μαρτίου και εμφανίζζονται στο Stage Club μετά το sold out του 2010, όπου το κοινό της πόλης τους είχε τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Η σκηνική άποψη, οι πολύ ιδιαίτερες ερμηνείες και η υπέροχη ατμόσφαιρα μιας ακουστικής εμφάνισης των Puressence εγγυούνται μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη. Εξ άλλου, μόνο το γεγονός ότι θα ακουστεί το «India» ακουστικά λέει πολλά.

Οι τέσσερις τύποι από το Manchester που ξεκίνησαν τους Puressence ήταν οι James Mudriczki, Neil McDonald, Anthony Szuminski και Kevin Matthews. Συναντήθηκαν όντας 17-20 ετών και οι τέσσερις τον Μάιο του 1990 μέσα σε ένα λεωφορείο που πήγαινε στο τόπο της συναυλίας των Stone Roses στη περιοχή Spike Island, (ιστορικό μέρος που περιβάλλεται από ποτάμια και κανάλια, φιλοξενούσε  όλα τα βιομηχανικά απόβλητα της ευρύτερης περιοχής του Manchester και από το 1975 έως το 1982 μετετράπη σε δάσος, μέρος αναψυχής και πράσινο). Μάλιστα δεν είχαν καν μουσική εμπειρία, οπότε ο μπασίστας Kevin Matthews έγινε μπασίστας επειδή του άρεσε ο τρόπος που έπαιζε ο μπασίστας των Roses, o σήμερα κολλητός του φίλος, ο θρυλικός Mani. Ο αδερφός του Mani, μάλιστα, είναι ο roadie των Puressence!

Τον Ιούνιο του 1992 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single στη Rough Trade και μετά από δύο EP, το  Μάιο του 1995 έγινε το ντεμπούτο τους με την Island Records με την οποία κυκλοφόρησαν τρια άλμπουμς ως το 2002 (‘Puressence’-1995, ‘Only Forever’ – 1998, ‘Planet Helpless’ – 2002). Όλα έγιναν χρυσά στην Ελλάδα ενώ στην Αγγλία τους έδωσαν θέσεις στο τοπ 40 των άλμπουμς και των singles (3 φορές).

Τον Αύγουστο του 2003 ήρθε η μεγάλη καμπή στην ιστορία τους με την αντικατάσταση του κιθαρίστα McDonald με τον Lowell Killen από το νησί του Μαν αλλά και με την αποχώρηση από την Island. Το 2007 με την επιστροφή τους με το “Don’t Forget To Remember” γνώρισαν ίσως τη μεγαλύτερη επιτυχία τους στην Ελλάδα με το «Don’t Know Any Better» και έπαιξαν μαζί με τον Iggy Pop, τους Suede αλλά και πριν τους Depeche Mode στο Terravibe σε 30,000 κόσμο (που δεν είδε ποτέ τους Depeche εν τέλει). Στη Βρετανία λειτούργησαν ανεξάρτητα και με σταθερό following σε όλη τη χώρα και έφτιαξαν μάλιστα δικό τους label στο οποίο κυκλοφόρησε η συλλογή «Sharpen Up The Knives» το 2009 και το τελευταίο τους άλμπουμ «Solid State Recital» στα τέλη του 2011.
Στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από το 1996, και έχουν κάνει τρεις πετυχημένες περιοδείες στην υπόλοιπη χώρα, το 2009, το 2010 και το 2012.
 
Mongoose

Η πορεία των Mongoose ξεκινά το 2011 από τη Λάρισα, όπου και δημιουργήθηκαν κοντά στο καλοκαίρι εκέινης της χρονιάς. Το συγκρότημα αποτελείται απο 3 μέλη, τον Χρήστο που είναι υπευθυνος για τις φωνές και τις κιθάρες, τον Αντρέα που έχει αναλάβει τον ρόλο του μπασίστα και τον ντράμερ Βασίλη που επιμελέιται μόνιμα τα τύμπανα και τα κρουστά. Αφού κατάφεραν να παίξουν σε αρκετές συναυλίες στη Λάρισα και στην ευρύτερη περιοχή και μετά από διάφορες καλές εμφανίσεις τους σε live στον Τύρναβο και στα Γρεβενά παίζοντας support σε συνευλίες συγκροτήματων όπως οιανερχόμενοι Yianneis ,η μπάντα μπήκε στο studio και ηχογράφησε το πρώτο της Demo/EP με τίτλο "Random Looks". To EP κυκλοφόρησε στις 25 Νοεμβρίου του 2011, δέχθηκε αρκετές καλές κριτικές και προβλήθηκε από ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα, στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική. Toν Φεβρουάριο που μας πέρασε το κομμάτι του συγκροτήματος "High Yell" βρισκόταν για 4 συνεχόμενες εβδομάδες στο TOP 40 Rock Charts του Αμερικάνικου site Ourstage.

Η μουσική των Mongoose μπορεί να χαρακτηριστεί σαν εναλλακτικό ροκ με αρκετές επιρροές από συγκροτήματα όπως οι Primus, οι Foo Fighters και οι Stone Temple Pilots. Το συγκρότημα έχει ανοίξει έναν διακριτικό δρόμο ώστε να βγάζει τη δυνατή αίσθηση των συγκροτημάτων αυτών ωθώντας τα πράγματα παραπέρα όμως και χωρίς να αντιγράφει, αφού πάντοτε προσθέτουν δικά τους στοιχεία και στοιχεία από πολλά και διάφορα είδη μουσικής μέσα στις συνθέσεις τους και τα ακούσματα τους.

Οι ‘δικοι’ μας λοιπόν Mongoose θα μας παρουσιάσουν ένα ειδικό ακουστικό σετ πάνω στα τραγούδια τους που έχουν ετοιμάσει ειδικά για τη βραδιά της συναυλίας των Puressence. Ίσως η πιο σοφή και κατάλληλα επιλογή για μια ατμοσφαιρική και ταξιδιάρικη βραδιά. Με τον απαιτούμενο σεβασμό σε ένα γκρούπ καλλιτεχνών του οποίου οι Έλληνες δηλώνουν αμετανόητοι θαυμαστές έμπρακτα, σχεδόν κάθε χρόνο . Στο Stage Club της Λάρισας λοιπόν το Σάββατο 30 Μαρτίου πρέπει να καταθέσουμε τα σέβη μας όχι μόνο στους μεγάλους πρωταγωνιστές της βραδιάς τους Puressence, αλλά και στο τοπικό σχήμα των Mongoose που θα αναλάβει να φτιάξει τις ισορροπίες για μια μαγευτική ατμόσφαιρα!

Είσοδος κοινού: 21 : 30
Ώρα Έναρξης: 22 : 00
Τιμή εισίτηρίου 15 €
Προπώληση Εισιτηρίων:
Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, Παπαναστασίου 57, 2410 549 326
Πληροφορίες: 2413 00 82 26
Διοργάνωση : Alive Art Performances

  • SHARE
  • TWEET