«10»: Xmas Anti-Shopping Guide

Δέκα από τα χειρότερα band merch στην ιστορία

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 19/12/2013 @ 12:05
Τα δέντρα στολίστηκαν, οι κουραμπιέδες πασπαλίστηκαν και οι αναρχικοί έκλεψαν τον σωτήρα και προστάτη μας, Ιησού Χριστό, από τη φάτνη στην πλατεία Αριστοτέλους. Δώρα όμως, πήραμε; «Πού λεφτά;» θα μου πεις και μόνο δίκιο θα 'χεις. Εγώ το ξέρω πως για άλλη μια χρονιά δε θα πάρεις τίποτε για κανέναν, αλλά άσε με εμένα να κάνω το κομμάτι μου και να σου παρουσιάσω την αντι-λίστα χριστουγεννιάτικων δώρων, βασισμένη στα χειρότερα προϊόντα που έχουν λανσάρει μπάντες και μουσικοί.

Μου έβαλα περιορισμό πως κάθε μπάντα / μουσικός μπορεί να αντιπροσωπευθεί μονάχα μία φόρα (εσάς κοιτάω Kiss). Απολαύστε και παρτε ιδέες για τι να μη πάρετε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα αυτή τη χρόνια. Ή παρ'τε τα. Δεν με νοιάζει.

 
10   Άρωμα Sex Pistols
 

Γιατί punk is dead και μύρισε. Κάποιες μπάντες κάνουν γελοίες τέτοιες κινήσεις γιατί είναι χαβαλέδες, κάποιοι άλλοι είναι απλά γελοίοι, σκέτο. Τίποτα δεν φωνάζει «PUNK!» από ένα μικρό μπουκαλάκι με άρωμα, βασισμένο στο μαύρο πιπέρι (!) και το λεμόνι (και κατά συνέπεια, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι). Πέρα λοιπόν πως θα μυρίζεις σαν μπριζόλα λεμονάτη, θα τρως και στη μάπα τη φάτσα της αγγλοβασίλισσας στο μπουκαλάκι. Εξαιρετικός τρόπος να ξεκινάς τη μέρα σου. Για αυτούς που ανησυχούν, το αρωμάτακι είναι γιούνισεξ, μπορείτε να βρωμάτε και οι δύο το ίδιο. Ίσοι.
 


 
9   Oasis Adidas
 

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι λίγες οι μπάντες που έχουν λανσάρει δικό τους μοντελάκι Vans ή Converse, αλλά πάντα (;) γινόταν με την έννοια του «θα βάλουμε το λόγκο ή καποιο διάσημο artwork της μπάντας πάνω στο παπούτσι, θα έχει κάποιο στυλ, κάποια άποψη, ίσως και κάποιο χαβαλέ». Tα παραπάνω δεν ισχύουν για τον Noel Gallagher των Oasis, που οχι απλά είναι και καραψωνάρα του κερατά, είναι και κακόγουστος. Λάνσαρε λοιπόν κάποια ρετρό παπούτσια Adidas, τύπου αυτά που θα φόραγαν αθλητές της άρσης βαρών στα 70s με το αχώνευτό του μούτρο χρυσοκεντημένο στη γλώσσα του υποδήματος. H αγορά του παπουτσιού αυτού ενδείκνευται μονάχα για να μπορέσεις να το πετάξεις σε εκείνον τον τύπο που βγάζει από το πουθενά κιθάρα σε πάρτυ και αρχίσει να παίζει το "Wonderwall".
 


 
8   Μαγιό Mastodon
 

H αλήθεια είναι πως εδώ θα μπορούσαμε να βάλουμε τα άπαντα από τους Metallica, που δεν παίζει να υπάρχει είδος ρουχισμού το οποίο, σε κάποια φάση της καριέρας τους, δεν το έχουν κυκλοφορήσει. Οι Mastodon όμως το πήγαν σε άλλο επίπεδο, με το μπικινάκι τους, το οποίο φιγουράρει στο επίμαχο σημείο «Asstodon». Η αλήθεια είναι πως δεν πολυανήκει σε αυτή τη λίστα, γιατί το θεωρώ και ψιλογαμάτο να σου πω την αλήθεια, και σου δίνει άλλον ένα λόγο να χαζέψεις ένα όμορφο πωπουδάκι (σιγά μη ντραπώ).
 


 
7   Ακουστικά για γάτες από τον Deadmau5
 

Aγαπάς λες τα ζώα. Πόσο τα αγαπάς; Τα αγαπάς τόσο ώστε να σκάσεις ένα χιλιάρικο (ναι, ένα χιλιάρικο) για ειδικά ακουστικά για γάτες; Το εξαιρετικό αυτό προϊόν είναι δημιούγημα του DJ και παραγωγού Deadmau5 ο οποίος μάλλον αγαπά τη γάτα του περισσότερο από ότι αγαπάς εσύ τη δικιά σου γιατί της πήρε ακουστικά που κάνουν ένα χιλιάρικο (ναι, ένα χιλιάρικο). Δεν ξέρω τι μουσική θα άκουγε μία γάτα και κατά πόσο θα μπορούσε να χειριστεί ένα ντίσκμαν λόγου χάρη, αλλά τα ακουστικά υπάρχουν. Έχω την εντύπωση πως θα κατέληγαν απλά να είναι.
 


 
6   Μάσκαρα Alice Cooper
 

Ντάξει, εδώ μιλάμε για προϊόν του 1973 που μονάχα για την καλτίλα του θέματος ίσως και να ήταν υποψήφιο για αγορά. Τι ίσως, μονάχα η διαφήμισή του με έχει πείσει. Έχουμε τον Alice Cooper με μία μαργαρίτα στο κεφάλι και τυλιγμένος με αλουμινόχαρτα να προσπαθεί να μου πουλήσει μάσκαρα. Ε, ναι λοιπόν, Alice, θα πάρω! Με έπεισες. Σαν το άρωμα των Sex Pistols, και τούτο γιούνισεξ είναι. Άμα δηλαδή φίλε μεταλλά ντρέπεσαι να το πάρεις, παρ' το για την κοπέλα σου και μετά κλεψ' της το. Whiplash. Liberate your eyes!
 


 
5   Μαξιλαροθήκη Morrissey
 

Κάπου εδώ φεύγουμε κάπως από τις απλά χαζές ιδέες για merch και περνάμε σιγά σιγά στον κόσμο των απλά ανησυχητικών. Τον Morrissey δεν θα τον ήθελα κάτω από οτιδήποτε, πόσο μάλλον το κεφάλι μου. Πέρα από τη μιζέρια με την οποία θα πότιζε τα γλυκά και αθώα μου όνειρα, έχω τη μέγιστη υποψία ότι θα μου τα γεμίσει με βετζετέριαν προπαγάνδα το οποίο τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων είναι ανεπίτρεπτο. Η μαξιλαροθήκη αυτή θα ήταν το καταλληλότερο δώρο για εκείνον τον φίλο σου που δεν αλλάζει ποτέ του σεντόνια. Τώρα θα έχει λόγο.
 


 
4   (...) Tenacious D
 

Τι ακριβώς περίμενες από τους δύο αυτούς θεούληδες. Το μαλακόπανο των Tenacious D είναι το κατάλληλο δώρο για τον μοναχικό ροκά στη ζωή σου που έχει βαρεθεί να πνίγει τον καημό του σε άλλα μέσα. Η ευχάριστη και γαλήνια διακόσμηση είναι εκεί για να μη σε αποσπούν από τον τελικό σου στόχο, ενώ η υφή του είναι ειδικά προσχεδιασμένη να ώστε να αντιπροσωπεύει την μέγιστη έννοια της φιλοξενίας. Ή απλά μπορείς να σκουπίσεις τα πιάτα. Πάλι δεν με νοιάζει.
 


 
3   Φέρετρο Kiss
 

Θα μπορούσαμε να κάνουμε δεκάρι ξεχωριστό για το επιχειρηματικό δαιμόνια του Gene του Simmons. Το λόγκο της μπάντας του μπορείς να το βρείς πάνω σε οτιδήποτε, από προφυλακτικά μέχρι πλαστικά παπάκια μπάνιου. Σε αυτή όμως την περιπτωση ξεπέρασε τον εαυτό του και θέλησε να κάνει μάρκετιν και στον άλλο κόσμο. Με το φέρετρο Kiss λοιπόν μπορείς να κάνεις το τελευταίο μεγάλο σου ταξίδι μέσα σε ένα κουτί που θυμίζει κακοβαμμένη νταλίκα, με την ασχημόφατσα του Simmons φάτσα κάρτα, ικανή ακόμα και τον Εξαποδώ να τρομάξει. Δεν ξέρω ποιος θα ήταν ο κατάλληλος αποδέκτης ενός τέτοιου δώρου. Μάλλον κανείς. Μάλλον γι’αυτό δεν την πουλάνε πλέον. Μπορείς πάντα όμως να πας μέσα σε κακοβαμμένη νταλίκα.
 


 
2   Σεξουαλικά βοηθήματα Rammstein
 

Εντάξει, με το που πάτησες το λινκ ήξερες πως θα καταλήγαμε κάπου εδώ. Οι Rammstein είναι εδώ για σένα. Ενδιαφέρονται για την ψυχική σου υγεία και ξέρουν πόσο άρρηκτα δεμένη είναι με τη σεξουαλική σου απόλαυση. Σπάνε το φράγμα καλλιτέχνη-ακροατή με τούτο το βαλιτσάκι το οποίο περιέχει διάφορα σεξουαλικά βοηθήματα για σένα και τον / την / (τους / τις) σύντροφό σου. Με δονητές σε διάφορα σχήματα και μεγέθη που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό, το βαλιτσάκι τον Rammstein ενδείκνυται για ανθρώπους όλων τον κατηγοριών. Τον αχώνευτο ταμία στο ΙΚΑ, την ψιλικατζού που πετάει τα ρέστα στον πάγκο και δε στα δίνει στο χέρι, σε αυτόν που καθορίζει τις τιμές των διοδίων στην Αττική Οδό. Φτιάξε τους τη μέρα, πάρε δονητές Rammstein.
 


 
1   Δαχτυλίδι Grimes
 

Όταν μιλάμε για κοσμήματα, the sky is the limit που λέμε και στο χωριό μου. Έχουμε δει τα πάντα, από κολιέ με γυπαετούς μέχρι δαχτυλίδι αρραβώνων Πόκεμον (google it, είναι πανέμορφο, βιον ανθόσπαρτον). Κάποιοι όμως είναι πιο απαιτητικοί, με όραμα, με στόχο. [batman_voice]Κάποιοι απλά απλά θέλουν να δουν τον κόσμο να καίγεται[/batman_voice]. Mία από αυτούς είναι η νεαρή καναδή, Grimes. Αυτή απόφάσισε να λανσάρει κάποια δαχτυλίδια-αιδοία, επειδή έχει ένα και μπορεί. Και εδώ η αλήθεια είναι δυσκολεύομαι να βρω ποιος θα ήταν ο κατάλληλος αποδέκτης ενός τέτοιου δώρου, αλλά όλο και κάποια ψευτοπροχώ γκομενάκι θα ξέρεις που θα 'θελε δύο και τρία τέτοια, γιατί είναι αντιδραστικιά και δεν τη νοιάζει η εικόνα της, μπορείς να φοράει τέτοια δαχτυλίδια γιατί είναι ανοιχτόμυαλη και εντάξει με τη σεξουαλικότητα της. Διάβασε και Κάφκα στο Λύκειο και τα κατάλαβε σχεδόν όλα. Χρόνια της πολλά.
 
  • SHARE
  • TWEET