Ανεβαίνει ο επίσημος αριθμός των νεκρών στην Manchester Arena

Όλα τα κόμματα της Μ. Βρετανίας ανέστειλαν την προεκλογική τους εκστρατεία

23/05/2017 @ 10:46

Η χθεσινή συναυλία της Ariana Grande στο Μάντσεστερ της Αγγλίας κατέληξε σε τραγωδία, αφού σε έκρηξη σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν μέλη του κοινού.

Η αστυνομία έκανε λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα, πολλά παιδιά αγνοούνται ακόμη και ο τραγικός απολογισμός δεν έχει ακόμη γίνει, αφού ο επίσημος αριθμός των νεκρών ανεβαίνει.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για εικοσιδύο νεκρούς – ανάμεσά τους, παιδιά-, ενώ πενήντα εννέα είναι, τελικά, οι τραυματίες που επιβεβαιωμένα βρέθηκαν στην συναυλία και έχουν μεταφερθεί σε έξι παρακείμενα νοσοκομεία.

Για την έκρηξη που συνέβη στις 22:35, τοπική ώρα, χθες, η αστυνομία του Μάντσεστερ δηλώνει πως ευθύνεται ένας άνδρας, ήταν μόνος και πέθανε κατά την επίθεση. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε από τον ίδιο.

Έχει ενεργοποιηθεί μηχανισμός εντοπισμού των αγνοούμενων παιδιών και έχει δοθεί στο κοινό ο τηλεφωνικός αριθμός ανάγκης 0161 856 9400 για οτιδήποτε σχετίζεται με την επίθεση.

Όλα τα κόμματα της Μεγάλης Βρετανίας ανέστειλαν την προεκλογική τους εκστρατεία.

Εκπρόσωπος τύπου ενημέρωσε πως η Αμερικανίδα pop star δεν έχει βρεθεί σε κίνδυνο.

Η Grande έκανε ήδη την πρώτη της «δήλωση» σχετικά με το θλιβερό περιστατικό, μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter. «Συντετριμμένη», γράφει, «από τα βάθη της καρδιάς μου, λυπάμαι πάρα πόλυ. Δεν έχω λόγια».

Ο μάνατζερ της Grande, Scooter Braun, ανάρτησε κι αυτός μία δήλωση πένθους και συμπαράστασης προς τις οικογένειες των θυμάτων.

 

  • SHARE
  • TWEET