Η Imelda May επιστρέφει με το "Life. Love. Flesh. Blood"

Ακούστε το πρώτο single "Black Tears", με τις κιθαριστικές πινελιές του Jeff Beck

22/05/2017 @ 13:25

Η Imelda May κυκλοφορεί το πέμπτο άλμπουμ της, "Life. Love. Flesh. Blood", που ακολουθεί το "Tribal" του 2014. 

Την παραγωγή της νέας δουλειάς της Ιρλανδέζας μουσικού ανέλαβε ο θρυλικός T-Bone Burnett, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Όταν πρωτοάκουσα την Imelda, ήταν μια punky Ιρλανδέζα rockabilly τραγουδίστρια με μία τρομερή μπάντα. Όταν την συνάντησα τυχαία αρκετά χρόνια αργότερα, είχε περάσει μέσα από μία αλλαγή ζωής και έγραφε για αυτήν με άγρια ένταση και τραγουδούσε για αυτήν με τον πιο ειλικρινή και εγκάρδιο τρόπο».

Η ηχογράφηση του άλμπουμ έγινε στο Los Angeles και διήρκησε επτά μέρες. Ανάμεσα στους εξέχοντες καλεσμένους συμπεριλαμβάνεται ο Jeff Beck (στο "Black Tears") και ο Jools Holland (στο "When It’s My Time"), καθώς και μια πλειάδα σημαντικών μουσικών όπως ο κιθαρίστας Marc Ribot (Tom Waits, Elvis Costello), ο ντράμερ Jay Bellerose (Robert Plant, Alison Krauss) και ο μπασίστας Zach Dawes (The Last Shadow Puppets, Mini Mansions). 

Ακούστε εδώ το πρώτο single του άλμπουμ, "Black Tears".

«Έγραψα το "Black Tears" με τον Angelo Petraglia μετά από ένα λυπητερό, δύσκολο αποχαιρετισμό. Έκλεισα την πόρτα μου και είδα φευγαλέα τον εαυτό μου στο καθρέφτη με μαύρα δάκρυα να κυλούν στο πρόσωπό μου. Είναι μία εικόνα και κατάσταση που δυστυχώς οι περισσότερες γυναίκες έχουν δει τον εαυτό τους κατά κάποιο τρόπο στη ζωή. Ο Angelo έγραψε ένα υπέροχο κιθαριστικό μέρος που ταίριαξε τέλεια με την διάθεση», αναφέρει η τραγουδίστρια σε πρόσφατη συνέντευξή της.

  • SHARE
  • TWEET