Δεσμεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία της ΑΕΠΙ

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών σχηματίζει δικογραφία

20/07/2017 @ 11:11

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, έχοντας σχηματίσει δικογραφία, εξέδωσε εντολή δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και κατάσχεσης άυλων περιουσιακών στοιχείων της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), μετά από σκανδαλώδεις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Η εισαγγελική εντολή κάνει λόγο για δέσμευση ποσού μέχρι και 10 εκατομμυρίων ευρώ στα πλαίσια διασφάλισης μη εξυπηρετούμενου δανείου από τη Eurobank, ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Να θυμίσουμε πως μέχρι και τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους η αρμόδια εταιρεία διαχειριστικού ελέγχου για λογαριασμό του Υπουργείου Πολιτισμού δεν μπορούσε να ξεκινήσει τις εργασίες της καθώς η ΑΕΠΙ αρνιόταν να προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία.

Αυτός, ακριβώς, ήταν και ο λόγος που η ΑΕΠΙ μπήκε στο στόχαστρο της Εισαγγελίας.

Τέλος, η ΑΕΠΙ ελέγχεται και ποινικά για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, από τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από το πόρισμα της εταιρείας ορκωτών λογιστών Ernst & Young, στο οποίο καταγράφεται απώλεια 50 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών.

  • SHARE
  • TWEET