Moderat @ Gazi Music Hall, 12/11/16

Αυτό ακριβώς που περιμέναμε: Ένα φοβερό οπτικοακουστικό show

Από τον Σπύρο Τσούτσο, 14/11/2016 @ 13:18

Η φετινή επίσκεψη της βερολινέζικης ηλεκτρονικής παρέας στη χώρα μας στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Το οπτικοακουστικό show που παρουσίασαν συγκίνησε το κοινό, παρασέρνοντάς το άλλοτε σε ξέφρενο χορό και άλλοτε σε εσωτερικές, μοναχικές αναζητήσεις μέσω της απόκοσμης ψυχεδέλειας των κομματιών. Ο κόσμος φάνηκε να ενθουσιάζεται με την παρουσία των Moderat, αλλά και αυτοί με τη σειρά τους τον αντάμειψαν με το παραπάνω. Το πρόγραμμα περιελάμβανε κομμάτια και από τους τρεις δίσκους, με έμφαση στον τελευταίο, ο οποίος αποδόθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου.

Moderat

Κατά τις 20.30 η Ιερά Οδός πλημμύρισε από κόσμο δίνοντας από την αρχή την αίσθηση ότι κάτι μεγάλο επρόκειτο να συμβεί. Κατά τις 21:00, το Gazi Music Hall άρχισε να γεμίζει, με ένα DJ set σε χαμηλή ένταση να προθερμαίνει τον κόσμο. Αφού ο καθένας βρήκε τo πόστο του, στις 22:00 ακριβώς τα φώτα έσβησαν. Ένα μήνυμα προειδοποίησε ότι το show που θα ακολουθήσει διακατέχεται από γενικό σκοτάδι οπότε καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιείται φλας στα κινητά. Μετά από πέντε λεπτά οι Sascha Ring, Gernot Bronsert και Sebastian Szary εμφανίστηκαν υπό τις εκκωφαντικές ιαχές των fan τους και ξεκίνησαν τη συναυλία με το "Ghostmother" του τελευταίου δίσκου. Ακολούθησε το πασίγνωστο "New Error" και το πολύ καλό, καινούργιο επίσης, "Running", το οποίο συνδύασαν με ένα remix πάνω στο "Abandon Window" του Jon Hopkins. Τα επόμενα "Eating Hooks" και "Rusty Nails" προσέφεραν μια πολυαισθητηριακή εμπειρία στον καθένα.

Moderat

Τα διαδραστικά visuals αλλά και οι πλούσιοι φωτισμοί προσέδωσαν μια μαγνητική ατμόσφαιρα η οποία απορρόφησε τις αισθήσεις. Τα visuals ήταν επηρεασμένα από τη γραφιστική αισθητική των άλμπουμ και τα φώτα πλήρως εναρμονισμένα με τα beat. Μουσικά, οι Moderat είχαν προσαρμόσει τις live παραγωγές ώστε κατά τη διάρκεια της συναυλίας να υπάρχει μια ενδιαφέρουσα εναλλαγή στο tempo, με αποτέλεσμα από τη μια σημεία όπου ο κόσμος χόρευε υπό τις house ανεβαστικές μουσικές και από την άλλη minimal low-tempo σημεία όπου οι ψυχεδελικοί ήχοι κρατούσαν στάσιμο το κοινό, απλά ταξιδεύοντάς το.

Moderat

Στη συνέχεια ακούστηκαν κάποια τραγούδια από το νέο άλμπουμ για να μπουν στo παλιό "Last Time" και τα instrumental "Les Grandes Marches" και "Nr.22" όπου ο Sasha Ring άρπαξε την κιθάρα και ώθησε το κοινό σε έναν έξαλλο χορό κλείνοντας έτσι εντυπωσιακά το κύριο μέρος της συναυλίας. Κάπου εκεί τα φώτα έσβησαν, έπεσε μια γενική ησυχία η οποία διαταράχθηκε από την εκ νέου εμφάνιση του συγκροτήματος με το "Milk".

Moderat

Στη συνέχεια, το show κορυφώθηκε με το "Bad Kingdom", όταν οι φωνές των τριών μελών χάθηκαν μέσα στο τραγούδι του κόσμου. "The Fool" και "Intruder", τα φώτα ξανασβήνουν, το συγκρότημα δέχεται και ανταποδίδει το χειροκρότημα και επιστρέφει για ένα ακόμα encore κλείνοντας με το "Versions" ιδανικά μια συναυλία που η πλειοψηφία του κόσμου έμεινε ικανοποιημένη και το διασκέδασε με την ψυχή της.

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά

SETLIST

Ghostmother
A New Error
Running
Abandon Window 
Eating Hooks
Rusty Nails
Reminder
Animal Trails
Last Time
Les Grandes Marches
Nr.22

Encore 1
Milk
Bad Kingdom
The Fool
Intruder

Encore 2
Versions

  • SHARE
  • TWEET