Battleme, Roundlights @ Eightball, 02/11/16

Ορεξάτοι, ταλαντούχοι αλλά δεν κατάφεραν να κερδίσουν το κοινό της Θεσσαλονίκης

Από τον Γιάννη Βόλκα, 08/11/2016 @ 13:25

Θυμάμαι ακόμα τον πρώτο λόγο που με ώθησε να ασχοληθώ με το Sons Of Anarchy. Δεν ήταν οι μηχανές, δεν ήταν η βία, δεν ήταν καν η ίδια η σειρά (άσχετα αν αργότερα «κόλλησα» και εγώ όπως τόσοι άλλοι). Η αιτία που ασχολήθηκα ήταν η μουσική, άρα κατά συνέπεια και το συγκρότημα στο οποίο αναφερόμαστε στο κείμενο αυτό. Οι Battleme, η μπάντα που έγινε γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη εν μια νυκτί, σε mini-ελληνική περιοδεία.

Οι Roundlights που επιλέχθηκαν να ανοίξουν τη βραδιά αποτελούν μια από τις πιο αξιόλογες προτάσεις από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Με βάση το garage-punk, αλλά και αρκετά surf σημεία, επιβεβαίωσαν του λόγου το αληθές μπροστά σε μια μικρή και διχασμένη μερίδα κοινού. Όσοι γνώριζαν το συγκρότημα έμειναν για άλλη μια φορά ευχαριστημένοι, ενώ από την άλλη πλευρά οι υπόλοιποι περιμέναν απλά την εξέλιξη της βραδιάς και την εμφάνιση των headliners. Στην εμφάνιση τους πριν τους Dubrovniks είχα ρίξει το φταίξιμο στον κακό ήχο της βραδιάς και έναν χρόνο αργότερα οι Roundlights με επιβράβευσαν για την υπομονή μου.

Roundlights

Λίγο πριν οι Battleme ανέβουν στη σκηνή του Eightball, η εικόνα του χώρου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως απογοητευτική αφού το όνομα του συγκροτήματος θα δικαιολογούσε πολύ μεγαλύτερη προσέλευση. Παρ' όλα αυτά όμως, οι Αμερικανοί ξεκίνησαν με περίσσεια όρεξη και στυλοβάτη των Matt Drenik να επιδεικνύει τις χορευτικές του φιγούρες.

Battleme

Μεγαλύτερη βάση δόθηκε στο φετινό "Habitual Love Songs" και στον rock 'n' roll ρυθμό, γεγονός που φάνηκε να δυσαρεστεί το κοινό που περίμενε με ανυπομονησία τις συνθέσεις που έγιναν γνωστές μέσω του Sons Of Anarchy. H σύγκρουση των προτιμήσεων των παρευρισκομένων με την επιθυμία προώθησης του νέου δίσκου του συγκροτήματος δημιούργησε ένα ψυχρό και σε διάφορα χρονικά σημεία άβολο κλίμα.

Battleme

Αναπόφευκτα για την πλειοψηφία του κόσμου οι μοναδικές σημαντικές στιγμές της βραδιάς ήταν τα "Lights", "Burn This Town" και η πασίγνωστη διασκευή στο "Hey Hey, My My" του Neil Young. Προσωπικά, αν και θα συμφωνήσω με την επιλογή αυτών των συνθέσεων ως highlights, διασκέδασα, όμως, εξίσου με τη rock 'n' roll εμφάνιση που επικράτησε στο μεγαλύτερο μέρος της βραδιάς.

Battleme

Οι εμφανίσεις αυτές των Battleme στη χώρα μας προκάλεσαν εξαρχής έκπληξη, αλλά στη Θεσσαλονίκη η μπάντα, ούτε μέσω του ονόματος "Sons Of Anarchy" κατάφερε να προσελκύσει αρκετό κόσμο. Δυστυχώς, όμως, αν και ως συγκρότημα δείχνουν να έχουν όρεξη και ταλέντο δεν φαίνεται να καταφέρνουν να υπερσκελίσουν τη σειρά που τους έκανε γνωστούς στο ευρύτερο κοινό.

Φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας

  • SHARE
  • TWEET