Aggeliki Toubanaki & The Buzz Bastardz, Haig Yazdjian

Αθήνα @ Ίλιον Plus

Aggeliki Toubanaki & The Buzz Bastardz, Haig Yazdjian Αθήνα @ Ίλιον Plus
Συγκροτήματα Aggeliki Toubanaki & The Buzz Bastardz, Haig Yazdjian
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Ίλιον Plus
Διεύθυνση Πατησίων & Κοδριγκτόνως 17
Τηλέφωνο 210 8824383
Τιμή εισιτηρίου 8 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

"Aggeliki Toubanaki & the Buzz Bastardz" ft Haig Yazdjian

μουσικές πέρα από σύνορα και νόρμες

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στο ΙΛΙΟΝ plus, μια σύμπραξη γιορτής!

Η πολυσχιδής βοκαλίστα Αγγελική Τουμπανάκη μαζί με τους δεξιοτέχνες συνεργάτες της Buzz Bastardz,  προσκαλούν τον εκλεκτό ουτίστας, συνθέτης Haig Yazdjian και δημιουργούν μαζί αυτό που γνωρίζουν και αγαπούν, μια αυθεντική πολυσυλλεκτική μουσική διάδραση!

Ο παραδοσιακός ήχος της Αρμενίας και του Αραβικού κόσμου, οι βαλκανικοί ξέφρενοι ρυθμοί και οι μελωδίες της Μεσογείου, αναμειγνύονται με jazz αρμονία, crossover αυτοσχεδιασμούς, βοκαλισμούς, δημιουργώντας συναισθήματα, ατμόσφαιρες και εικόνες που εναλλάσσονται διαρκώς...

Οκτώ εκρηκτικοί μουσικοί επί σκηνής σε ένα πρόγραμμα με μουσικές πέρα από σύνορα και νόρμες , με μουσικές που δονούν βαθειά τη ψυχή...

"Toubanaki & the Buzz Bastardz:

Αγγελική Τουμπανάκη: τραγούδι
Βασίλης Κετεντζόγλου: ηλεκτρική κιθάρα
Παντελής Στόικος: τρομπέτα, καβάλ
Γιάννης Παπαναστασίου: άλτο, σοπράνο σαξόφωνο
Πέτρος Βαρθακούρης: ηλεκτρικό μπάσο
Γιάννης Παπαγιαννούλης: σετ κρουστών
Θάνος Χατζηαναγνώστου: τύμπανα

ΙΝΦΟ

Τετάρτη 4 Γενάρη
Έναρξη: 22:00
Είσοδος: 8 ευρώ
ΙΛΙΟΝ plus, Πατησίων και Κοδριγκώνος 17
Τηλ. Κρατήσεων – πληροφορίες: 2108824383

CV & DEBUT ALBUM

Το project ξεκίνησε το 2008 αρχικά ως μουσική παράσταση “Colpo grosso” από την Αγγελική Τουμπανάκη, με διασκευές παραδοσιακών συνθέσεων των Βαλκανίων, της Μεσογείου, της Ανατολίας και της Λατινικής Αμερικής και μετονομάστηκε σε “Toubanaki & the Buzz Bastardz” τον Οκτώβριο του 2010 προσθέτωντας jazz δομές και σύγχρονη αρμονία. Αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς της εγχώριας jazz σκηνής και της παραδοσιακής μουσικής, διακεκριμένους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Η κυκλοφορία του δίσκου "Toubanaki & the Buzz Bastardz” (Ελλάδα, Νέα Υόρκη) τον Μάρτη του 2016 απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, ενώ το Μάϊο του 2016 γινεται η επανέκδοση του.

Κοινός στόχος είναι η ελευθερία της έκφρασης και η χαρά για τη μουσική, που προκύπτει μέσα από τη γνώση, τον αυτοσχεδιασμό, τον πειραματισμό και τη διασταύρωση των διαφορετικών μουσικών καταβολών των μελών του σχήματος.

Το project έχει παρουσιαστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές, θέατρα και jazz & world festivals.

H Ηχοληψία / Μίξη Ήχου έγινε στο Kyriazis Studios, από τον Τάσο Μπακασιέτα.

Το Mastering έγινε στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, στο  Sterling Sound Studio απο το Steve Fallone.

Σχεδιασμός & Πλαστελίνες: designpark (ΕΠΑΙΝΟΣ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ "ΕΥΓΕ")
Φωτογράφιση: Bιτσαρόπουλος Γιώργος
Παραγωγή: Αγγελική Τουμπανάκη

Ο δίσκος κυκλοφορεί ως φυσικό προϊόν από την εταιρεία "Metronomos" και σε ψηφιακή μορφή από τη "Hidden Track Records"

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ

Η Αγγελική Τουμπανάκη είναι τραγουδίστρια/αυτoσχεδιάστρια και διδάκτωρας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μοριακή Βιολογία. 

Ασχολείται με παραδοσιακούς ρυθμούς και μουσικές, με τη jazz και με την εξερεύνηση των δυνατοτήτων της φωνής, στήνοντας από το 2006 διάφορα πολυσυλλεκτικά projects και παραστάσεις. Είναι η δημιουργός, παραγωγός και η lead singer του σχήματος «Toubanaki & the Buzz Bastardz» (fusion balkan jazz) με το οποίο ολοκλήρωσε το Μάρτιο του 2015 την πρώτη δισκογραφική της δουλεία (Ελλάδα, Νέα Υόρκη).

Από το 2012 συνεργάζεται με τους κιθαρίστα Γρηγόρη Ντάνη και μπασίστα Κώστα Κωνσταντίνου στο project "Jazz plus" (modern vocal jazz). 

Από το 2014 συνεργάζεται με το ντράμερ Ηλία Δουμάνη στήνοντας ένα πρωτότυπο experimental ντουέτο τύμπανων - φωνής " Jazztronica Drums-Voice duet " με λούπες, harmonizer και Fxs. 

Το καλοκαίρι του 2015, παρακολούθησε τα "Cirlce Songs" σεμινάρια με τον Bobby McFerrin και την ομάδα του που πραγματοποιήθηκαν στο "Omega" campus στην Αμερική και  κατά την διάρκεια της διαμονής της στην Νέα Υορκη συμμετείχε σε διάφορα "Cirlce Songs", ενώ παράλληλα πραγματοποίησε συναυλίες σε διάφορα jazz clubs.

Επίσης έχει παρακολουθήσει jazz master classes με τους Bob Stoloff, Jay Clayton, JD Walter, σεμινάρια Jazz αυτοσχεδιασμού στο «Veneto Jazz Workshops» (Ιταλία), με καθηγητές από το New School For Jazz And Contemporary Music της Νέας Υόρκης, αλλα και σεμινάρια απο τις Rene Marie, Sheila Cooper και Deborah Carter. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, Ρυθμολογίας με το χορευτή Francisco Jose Suarez Barrera, Ινδικού κλασσικού τραγουδιού (dhrupad) με τον Uday Bhawalkar, Πέρσικου κλασσικού τραγουδιού με την Mamak Khadem, Flamenco τραγουδιού με τον Vicente Gelo, Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων, Βουλγάρικου τραγουδιού με την Tzvetanka Varimezova και κλασσικού Οθωμανικού τραγουδιού με τον Ahmet Erdogdular στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος με διοργανωτή τον Ross Daly. Φοίτησε στο τμήμα της jazz (αυτοσχεδιασμός, αρμονία, πιάνο) του Ωδείου Athenaeum με τον Σύλβιο Σύρρο και παράλληλα σπούδασε τεχνική φωνής SLS με την Σοφία Νοητή. Στο παρελθόν έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασσικού τραγουδιού, κλασσικής κιθάρας και παραδοσιακών κρουστών (νταούλι, μπεντίρ).

Η Α. Τουμπανάκη ήταν η δημιουργός, παραγωγός και τραγουδίστρια της μουσικής παράστασης «Colpo Grosso»της οποίας επιμελήθηκε την παραγωγή και τη σκηνοθεσία και η οποία παρουσιάστηκε σε διάφορες μουσικές και θεατρικές σκηνές από το 2008 έως το 2010.

Στο παρελθόν έχει συμπράξει με την  vocalist και composer Christiane Karam (Festival Zografou 2016) με τον μπασίστα Cameron Brown (Bassano del Grappa, Ιταλία 2010), τον περκασιονίστα Onur il (Descarga project 2013)  με τον jazz πiaνίστα Αλέκο Ορφανό παρουσιάζοντας το project "Oh no Frank Zappa"και το συνθέτη Παναγιώτη Καλαντζόπουλο (2014 Μικρό Παλλάς, Υακίνθεια κ.α) και με την ηλεκτρική αρπίστρια Maria Christina & the 7 pedals σε ενα ντουετο Harp-Voice, στήνοντας μια πειραματική global μουσική παράσταση.
Έχει υπάρξει μέλος των σχημάτων Mare Yiem (ethnic music), Anthypnic Flow (ambient soundscapes), Σανάδες (πολυφωνικό σχήμα) και έχει συμπράξει με τους τσιγγάνους μουσικούς "Sam Roma" αυτοσχεδιάζοντας σε τσιγγάνικες παραδοσιακές μουσικές

Έχει λάβει μέρος

Σε festivals:  Jazz on Tinos 2016 (με το Νικόλα Αναδολή), Full Moon Jazz Festival 2016 (με τον  Ηλία Δουμανη/ Jazztronica Drums-Voice project), Jazz In July Festival 2016 (με Toubanaki & the Buzz Bastardz), Athens Jazz FX Festival (με τον  Ηλία Δουμανη/ Jazztronica Drums-Voice project), (2016) 4ο Festival Θερινής Ακαδημίας Κλασσικής Κιθάρας ΑΡΙΩΝ (2015), Μelijazz festival (2015), Jazz + Praxis (2014),Fougaro Jazz Festival 2014, Frank Zappa Festival (2014), Festival Athens World Music Festival (Τεχνόπολη 2012) με τη Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών, Athens Christmas Festival “Μουσικές του Κόσμου” (2011), Athens Christmas Jazz Festival (2011), Art Resistance (Κερατέα 2011), Music Heaven (2011), Resistance Festival (2010), Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας (2009), Φεστιβάλ Θεάτρου Βράχων “Μελίνα Μερκούρη” (2008), Φεστιβάλ Πολυφωνικού τραγουδιού (Θέατρο Πέτρας, 2007).

Σε μουσικές και θεατρικές σκηνές Ελλάδα  _ Μέγαρο Μουσικής, Τεχνόπολη, Gazarte, Σταυρό του Νότου,  Μικρό Παλλάς, Half Note, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Κύτταρο, Ιανός, Bios, και εξωτερικό Νέα Υόρκη London, Oxford, Reading, Newcastle, Bassano del Grappa.

Σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές_  (Μουσικές Παντού, Στην υγειά μας ρε Παιδια, Σημείο Art, Πάντα να ανταμώνουμε, Καρουσέλ_ Η Φωνή στη Jazz, Ράδιο Αρβύλα, Jazz in the City κ.α).

Διδάσκει τεχνική φωνής  στο ωδείο Φ. Νάκας και απο το 2014 διοργανώνει φωνητικούς κύκλους βασιζόμενη στη CircleSinging Τεχνική που διδάκτηκε στην Νέα Υόρκη, απο το Bobby McFerrin, τη Rhiannon και τον Bob Stollof, συνδυάζοντας την με τα προσωπικά της μουσικά βιώματα.

aggelikitoubanaki.com
facebook.com/AggelikiToubanakiBuzzBastardz
youtube.com/user/atoumpanaki
soundcloud.com/aggeliki-toubanaki

Τετάρτη 4 Γενάρη
Έναρξη: Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30 | Η συναυλία ξεκινάει στις 22:00
Eίσοδος: 8€ (γενική)

ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων και Κοδρικτώνος 17, Αθήνα 10434
Κρατήσεις: 210 8824383
info@ilionplus.gr
ilionplus.gr
facebook.com/ilionplus

  • SHARE
  • TWEET