Nightstalker, Beggars, Dustbowl

Αθήνα @ Γεωπονική

Nightstalker, Beggars, Dustbowl Αθήνα @ Γεωπονική
Συγκροτήματα Nightstalker, Beggars, Dustbowl
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Γεωπονική
Διεύθυνση Ιερά Οδός 54 (στάση μετρό Ελαιώνας)
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 3, 5 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής Δρόμος Της Αριστεράς

Resistance Festival 2015
19, 20 & 21 Ιουνίου

ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Παρασκευή 19, Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Ιουνίου
@ Γεωπονική Σχολή, Ιερά Οδός, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος: ‘Ανεργοι - 3 ευρώ | Γενική είσοδος - 5 ευρώ | 3ήμερο εισιτήριο: 10 ευρώ

http://www.resistancefestival.gr

Φέτος τον Ιούνιο το Resistance Festival  γιορτάζει αισίως τα 8 του χρόνια και συνεχίζει ακάθεκτο, με αναλλοίωτη την πολιτική και πολιτιστική του ταυτότητα.

Σε μια χρονική συγκυρία όπου η έννοια της αντίστασης αποκτά ολοένα και περισσότερες διαστάσεις, το Φεστιβάλ εξακολουθεί, ως σταθερό σημείο αναφοράς, να φιλοξενεί κινήματα και οργανώσεις, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο τη συζήτηση και την σύνθεση απόψεων και εμπειριών.

Δείτε εδώ το trailer για το φετινό φεστιβάλ: https://www.youtube.com/watch?v=jJ2MeYJshsc.

Παρακάτω, αναλυτικά το φετινό πρόγραμμα συναυλιών, που όπως κάθε Ιούνιο, έτσι και φέτος, είναι πλούσιο και πολυσυλλεκτικό, με καλλιτέχνες από ένα ευρύτατο μουσικό φάσμα:

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 19/6
Κεντρική Σκηνή

Nightstalker (Ελλάδα)
Beggars (Ελλάδα)
Dustbowl (Ελλάδα)

Λαϊκή Σκηνή (έναρξη: 22.30):
O Νίκος Οικονομίδης και η Κυριακή Σπανού με τις μουσικές του Αιγαίου

Σάββατο 20/6
BaBa ZuLa (Τουρκία)
Villagers of Ioannina City (Ελλάδα)

+ After party: Cheese Royale

Λαϊκή Σκηνή (έναρξη: 22.30):
Μουσικό οδοιπορικό-γλέντι σε Πόντο, Θράκη, Κρήτη

Κυριακή 22/6
Dub Inc (Γαλλία)
Che Sudaka (Ισπανία)

Λαϊκή Σκηνή (έναρξη: 22.30):
Λαϊκή βραδιά με τη Φωτεινή Βελεσιώτου

NIGHTSTALKER
Από τη μια η γνήσια rock ‘n roll στάση τους και από την άλλη η συνεχής παρουσία τους επί σκηνής, με δεκάδες live τα τελευταία χρόνια, τους έχουν χαρίσει μια φήμη που λίγα άλλα γκρουπ απολαμβάνουν στην Ελλάδα. Μαζί με το σεβασμό των απανταχού φίλων του stoner rock, του heavy rock και του rock γενικότερα. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 έδωσαν το στίγμα τους, και με την κυκλοφορία του πρώτου τους album «SideFx» (Hitch Hyke) έκαναν μεγάλη αίσθηση.

Η μεγάλη καταξίωση ήρθε με το δεύτερο album «Use» (FM Records), το οποίο τίναξε τη δημοτικότητα της μπάντας στα ύψη. Το 2000 κυκλοφόρησαν το «The Ritual», το τρίτο κατά σειρά και πλέον σκοτεινό ψυχεδελικό άλμπουμ που έχουν ποτέ συνθέσει. Λίγα χρόνια μετά, το 2004, ακολούθησε το πετυχημένο άλμπουμ «Just a Burn» (Mad Prophet/Nasoni), το οποίο τους χάρισε την αναγνώριση και πολύ περισσότερους fan. Το 5ο άλμπουμ τους, με τίτλο «Superfreak», κυκλοφόρησε το 2009 από την αμερικάνικη «cult» εταιρία Meteorcity.

Η ωμή απλότητά τους, η δύναμη των riffs και οι ψυχεδελικές τους κορυφώσεις είναι τα στοιχεία που τους κράτησαν στις επάλξεις της heavy rock μουσικής για περισσότερα από 25 χρόνια. Το καλοκαίρι του 2012 κυκλοφόρησε από το αμερικανικό label Small Stone το τελευταίο άλμπουμ της μπάντας, με τίτλο «Dead Rock Commandos», που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία.

Οι συναυλίες των Nightstalker αποτελούν αξέχαστη εμπειρία για όσους συμμετέχουν. Δεν θέλουμε να πούμε περισσότερα, ελάτε να το διαπιστώσετε από κοντά…

WEBSITE: http://www.nightstalkerband.com/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/pages/Nightstalker-Official/197523303626555?fref=ts

BEGGARS
Είναι ένα ροκ τρίο με έδρα την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 2009 από τον Γιάννη Πασσά (vox – κιθάρες) και τον Chili (μπάσο). Στο τέλος του 2010 προστέθηκε στην εξίσωση και ο Αγγελος Τάνης (drums), οπότε και συμπληρώθηκε το line-up της μπάντας. Εχουν μοιραστεί τη σκηνή με ονόματα όπως οι THIN LIZZY, ERIC BURDON, THE GODFATHERS, και έχουν εμφανιστεί σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ απολαμβάνουν και πολύ δυνατό ραδιοφωνικό airplay σε όλη την Ελλάδα. Το 2015 κυκλοφορούν το 4ο άλμπουμ τους, με τίτλο "Devil's Highway".

FACEBOOK: www.facebook.com/beggarsofficial

DUSTBOWL
Οι Dustbowl δημιουργήθηκαν το 2006 στην Αθήνα και από τότε μέχρι σήμερα έχουν μια συνεπέστατη δισκογραφική παρουσία αλλά και πολλές εμφανίσεις, με αποκορύφωμα την super cult εμφάνισή τους στο… Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2014!

H Americana μπάντα της Αθήνας (της οποίας 2 μέλη παίζουν και στους Thee Holy Strangers) έχτισε το κοινό της μέσα από ένα διαρκές «ψάξιμο» και εναλλαγές στον κατά τα άλλα χαρακτηριστικό Alt. Country-Rock κιθαριστικό ήχο τους.

Οι ίδιοι λένε: «Έχει νόημα να κάνουμε κάτι καινούργιο, να επαναπροσδιορίζουμε τους εαυτούς μας και τότε μόνο να παίζουμε live ή να ηχογραφούμε. Τώρα είμαστε στον αστερισμό του «Great Fandango». Ένα σύνολο νέων  τραγουδιών, τα οποία θα προσθέτουμε και θα χτίζουμε μέσα από τις ζωντανές εμφανίσεις και θα αποτελέσουν το υλικό για το νέο μας άλμπουμ».

WEBSITE: www.dustbowl.gr
FACEBOOK: https://www.facebook.com/dustbowl.gr

BaBa ZuLa
Το σημαντικότερο γκρουπ της τουρκικής avant-garde σκηνής, οι BaBa ZuLa, επιστρέφουν στην Αθήνα. Ο ήχος τους; οριεντάλ Κωνσταντινουπολίτικο rock’n’roll, που ξεδιπλώνεται με φουτουριστικό στυλ, παραπέμποντας στα τέλη των sixties. Ή αλλιώς, μια μίξη παραδοσιακής τουρκικής μουσικής με ηλεκτρονικούς ήχους, dub και reggae. Όλα αυτά συνθέτουν τον ήχο που έχει χαρακτηριστεί ως “Istanbul psychedelia”.

Οι BaBa ZuLa παίζουν και darbuka αλλά και ηλεκτρικό saz, κάτι σαν το τούρκικο μπουζούκι, ένα όργανο-σύμβολο της τουρκικής μουσικής παράδοσης, που πάει τόσο παλιά πίσω στο χρόνο, όπως πάνω-κάτω το ney για τους Σούφι, ή το κλαρινέτο για τους τσιγγάνους της Τουρκίας. Ένα saz που το κρατάει ένα χέρι σηκωμένο στον αέρα σημαίνει μόνο ένα πράγμα για τον τουρκικό λαό: Εξέγερση. Είναι τόσο ισχυρό σε επίπεδο κουλτούρας αλλά και μουσικά, που οι BaBa ZuLa έχουν καταλήξει να θεωρούνται η σύγχρονη μουσική έκφραση αυτής της επαναστατικότητας.

Εχοντας κερδίσει την προσοχή και το ενδιαφέρον όλων εκείνων των νέων που μάλλον πλήττουν με την κλασική τουρκική folk κι αναζητούν την πρωτοτυπία, οι BaBa ZuLa έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ένα ολοκαίνουριο κοινό, χωρίς να εκμεταλλευθούν την προφανή επιρροή της τηλεόρασης.

Εμπνέοντας έναν συνδυασμό ελπίδας και θαυμασμού, που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το μαζικό κύμα αντίστασης που εξερράγη πριν 2 χρόνια στην  Κωνσταντινούπολη και εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ανατολία, φτάνοντας μέχρι τη Βραζιλία, η μπάντα δεν μπορεί να συγκρατηθεί από το να ηχογραφεί συνεχώς νέο υλικό!
 
Οι συναυλίες των BaBa ZuLa αποτελούν ένα πρωτότυπο και σπάνιο οπτικοακουστικό θέαμα-μωσαϊκό από διάφορες σχολές της τέχνης, αφού συχνά πλαισιώνονται από χορεύτριες της κοιλιάς, εμφανίζονται με περίτεχνα και ευφάνταστα κοστούμια, διαβάζουν επί σκηνής ποίηση και θέατρο αλλά και ζωγραφίζουν live, κατά τη διάρκεια του show. Στην τελευταία τους συναυλία στην Ελλάδα, το Δεκέμβριο του 2013, όσοι τυχεροί βρέθηκαν εκεί, έκαναν λόγο για ένα διονυσιακό live, μια σπάνια εμπειρία, που, χωρίς υπερβολή, θα μπορούσε να παρομοιαστεί με σαμάνικη τελετή. Κάτι που δεν μπορούσαμε να απολαύσουμε στο περσινό RESISTANCE, λόγω της δυνατής καταιγίδας που ξέσπασε μόλις λίγα λεπτά μετά την εμφάνιση τους επί σκηνής, κάνοντας την αδημονία για τη φετινή τους συναυλία ακόμη μεγαλύτερη.

WEBSITE: http://www.babazula.com/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/babazulaofficial

VILLAGERS OF IOANNINA CITY
ΟΙ V.I.C (Villagers of Ioannina City), είναι κατά πολλούς το σημαντικότερο γκρουπ του είδους που ξεπήδησε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα πειραματικό ροκ συγκρότημα από τα Ιωάννινα. Ο ιδιαίτερος ήχος τους είναι μια μίξη ψυχεδελικού post rock, με τον παραδοσιακό ήχο της Ηπείρου, χτίζοντάς τον με ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, πολυφωνικά και παραδοσιακό ηπειρώτικο κλαρίνο.

Δημιουργήθηκαν το 2007 και έκτοτε  έχουν παίξει σε πολλές συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχουν ξαναμοιραστεί τη σκηνή με τους BaBa ZuLa, στην συναυλία των τελευταίων στο PassPort, το Δεκέμβριο του 2013. Ωστόσο, το live που τους απογείωσε και τους καθιέρωσε ήταν το sold-out που έκαναν πριν μερικούς μήνες στο αθηναϊκό Fuzz. Έχουν κυκλοφορήσει ένα promo cd το 2010, το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο “Riza” τον  Απρίλιο του 2014 και λίγους μήνες μετά, το ep “Zvara/Karakolia” (αμφότερα από την Mantra Records).

WEBSITE: vicband.bandcamp.com
FACEBOOK: www.facebook.com/vic.epirus

DUB INC
Προερχόμενοι από το Saint-Etienne, ή αλλιώς την καρδιά της βιομηχανικής Γαλλίας, οι Dub Inc ανακατεύουν στη μουσική τους κλασική roots reggae με dub, ska, hip hop και αφρικανικές επιρροές. Δημιουργούν έτσι ένα εθιστικό ηχητικό υβρίδιο, με τραγούδια έντονα φορτισμένα, που αντικατοπτρίζουν τις κοινωνικές ανησυχίες τους, κάτι που τους έχει αναδείξει σε θρυλική μπάντα, πίσω στην πατρίδα τους. Με τις άγριες, δυναμικές live εμφανίσεις που πραγματοποιούν, έχουν δημιουργήσει ένα πιστό ακροατήριο που τους ακολουθεί και συνεχώς διευρύνεται. Αν και βρίσκονται μακριά από τα φώτα των media, με το ελεύθερο πνεύμα που επιδεικνύουν για τα πράγματα και σε συνδυασμό με τα παραπάνω, οι Dub Inc έχουν εξελιχθεί να είναι η πιο πετυχημένη, σήμερα, reggae μπάντα στην Ευρώπη, με όλα τα μεγάλα διεθνή φεστιβάλ του είδους να τους πολιορκούν. Εχουν άλλωστε ήδη συμμετάσχει σε αρκετά από αυτά: Paleo, Francofolies, και WOMAD, ενώ έχουν υπάρξει headliners στο ισπανικό Rototom Sunsplash και το Summerjam στην Κολωνία. Οι χαρισματικοί Hakim "Bouchkour" Meridja και Aurelien "Komlan" Zohou τραγουδούν Αγγλικά, Γαλλικά αλλά και Kabyle, που είναι μια τοπική διάλεκτος της Αλγερίας, και μοιράζονται τα εμπνευσμένα αισιόδοξα μηνύματά τους με τον κόσμο, δημιουργώντας ένα μουσικό περιβάλλον πραγματικά παγκόσμιο σε απήχηση. Από την ίδρυσή τους το 1997, οι Dub Inc έχουν κυκλοφορήσει 5 studio album, 2 ep και 1 live album. Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους είναι το άλμπουμ με τίτλο «Paradise» (2013, Diversité).

WEBSITE: http://www.dub-inc.com/fr/home/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/dubinc

CHE SUDAKA
Σχηματίστηκαν το 2002 στο Μεσογειακό λιμάνι της Βαρκελώνης και σήμερα είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο ως η ναυαρχίδα της μουσικής Mestizo: Οπουδήποτε και αν εμφανιστούν τα δύο αδέλφια από την Αργεντινή, ο Leo και ο Kachafaz, μαζί με τους δύο Κολομβιανούς συντρόφους τους Cheko και Jota, η συνένωση της Cumbia με την Ska και το Punk εγγυώνται φιέστα! Οι εκφραστικοί στίχοι κοινωνικής κριτικής καταρρίπτουν κάθε ιδεολογικό ή φυσικό σύνορο και υπερασπίζονται την ανθρώπινη συνύπαρξη ενάντια στους πολιτικούς διαχωρισμούς: ένας ενωτικός λόγος που τους κάνει να ξεχωρίζουν από το πλήθος. Οι CHE SUDAKA έχουν αναδειχθεί ταυτόχρονα ως οι επικεφαλής μιας συγκεκριμένης στάσης απέναντι στη ζωή και μιας αντικουλτούρας, ο ζωντανός κρίκος μιας πλανητικής οικογένειας.

Οι πρώην παράνομοι μετανάστες των δρόμων της Βαρκελώνης έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ σε περισσότερες από 40 χώρες και μέχρι στιγμής έχουν εμφαναστεί σε περίπου 1.500 συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Οι μουσικές επιρροές τους συναντώνται στην λαϊκή κουλτούρα της Νότιας Αμερικής και σε θρυλικές μπάντες όπως οι The Clash, Mano Negra και Los Fabulosos Cadillacs. Σήμα κατατεθέν τους είναι η σκηνική παρουσία που ξεχειλίζει από ενέργεια, μια πληθωρική παρουσία η οποία διεγείρει το κοινό να χορέψει και να σκεφτεί: να γιορτάζουμε μαζί, να ονειρευόμαστε μαζί, να ζούμε δείχνοντας αλληλεγγύη!
Παρόλα αυτά το συγκρότημα αντιστέκεται στην εκμετάλλευση του για πολιτικούς λόγους, βρίσκοντας τη θέση τους κοντά στα παγκόσμια λαϊκά κινήματα τα οποία αγωνίζονται για την βελτίωση των συνθηκών της ζωής του ανθρώπου και για περισσότερη επιρροή στις πολιτικές αποφάσεις: Δύναμη στο λαό!

Οι CHE SUDAKA είναι ένα συγκρότημα με μια αποστολή, ένα συγκρότημα που βλέπει τον εαυτό του ως μέσο για την εδραίωση συλλογικής συνείδησης. Η μουσική, η πιο κατανοητή γλώσσα του κόσμου γίνεται για αυτούς ένα όπλο σε μια μη-βίαιη πάλη για μια αλληλέγγυα κοινωνία, το μέσο για την μεταφορά των μηνυμάτων τους.

Στα τέλη του 2014 κυκλοφόρησαν το 6ο τους άλμπουμ με τίτλο “HOY” και εργάζονται αμείωτα για την πραγματοποίηση των ονείρων τους. Από την Κολομβία μέχρι την Ανατολική Ευρώπη, από το Μεξικό έως την Ιαπωνία: Οι CHE SUDAKA σας προσκαλούν στην φιέστα τους και η σφιχτά ενωμένη παρέα των θαυμαστών τους δεν μπορεί να περιμένει να γυρίσει και πάλι τον κόσμο ανάποδα!

Μετά και την κυκλοφορία του πρώτου τους ζωντανού άλμπουμ με τίτλο “1111 LIVES” το 2013, το οποίο ο μουσικός τύπος αξιολόγησε ως ένα από τα καλύτερα ζωντανά άλμπουμ της mestizo μουσικής μέχρι σήμερα, οι CHE SUDAKA κυκλοφόρησαν το “HOY”(μεταφράζεται: Σήμερα), του οποίου ο τίτλος είναι μια πρόσκληση να ζούμε το τώρα. Είναι το μόνο πράγμα που θα είναι πάντα μαζί μας μέχρι την ημέρα που θα πεθάνουμε…. Hoy (σήμερα).

WEBSITE: www.chesudaka.com
FACEBOOK: https://www.facebook.com/chesudaka

CHEESE ROYALE (HER)
Οι Cheese Royale είναι ένα ντουέτο dj που δημιουργήθηκε από τον mCurtis και τον Konops, σε μια προσπάθεια παντρέματος των freestyle dj sets και του live performance. Στα set τους συμπεριλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικής μουσικής με έμφαση στη freestyle, bass, breakbeat και Jungle μουσική σκηνή.
Μετά από σειρά επιτυχημένων event και πάρτυ σε όλη την Κρήτη, αναλαμβάνουν opening και after party σε συναυλίες των Dub Pistols, Dub Inc., Nouvelle Vague, Imam Baildi, mononome κ.α. και έχουν μοιραστεί, ως ντουέτο ή και ξεχωριστά, τα decks με DJs όπως οι Fleck, Cayetano, Dimitri Papaioannou, S Strong, Funkanizer, Anna Mystic, Insom, DjTzinas, SnK & Snaf.

Παράλληλα κάνουν mixtapes για 2 από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Ηρακλείου, το Μουσικό Κανάλι (μCurtis) και το Metro Radio (Konops). Τέλος, τον τελευταίο χρόνο δραστηριοποιούνται και στο production, συμμετέχοντας με τα remix τους σε διαγωνισμούς των Major Lazer και του Taiwan MC (Chinese Man Records).

https://www.facebook.com/thecheeseroyale
https://soundcloud.com/cheeseroyale
  • SHARE
  • TWEET