Nana Trevor Quartet, Protogenes Pleonasma 69 feat. Ksenia Dania, Katerina Kozadinou Quartet, Terry Vakirtzoglou Trio

Αθήνα @ Bread And Roses

Συγκροτήματα Nana Trevor Quartet, Protogenes Pleonasma 69 feat. Ksenia Dania, Katerina Kozadinou Quartet, Terry Vakirtzoglou Trio
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Bread And Roses
Διεύθυνση Στοά Πανεπιστημίου 64, Ομόνοια
Τηλέφωνο 210-3802898
Τιμή εισιτηρίου 6 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης N/A
Διοργανωτής -

Female Voices IN Jazz

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014
στο
BREAD AND ROSES
στοά Πανεπιστημίου 64, Ομόνοια
τηλ. 2103802898, σταθμός Mετρό: Ομόνοια
τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ
‘Ωρα έναρξης: 21.00

FEMALE VOICES IN JAZZ: μιά βραδιά, ένα φεστιβάλ, με τέσσερις από τις καλύτερες νέες γυναικείες φωνές της σύγχρονης ελληνικής jazz διοργανώνει το Σάββατο 19 Ιουλίου το Bread and Roses, στον ακάλυπτο χώρο του, στη στοά της Πανεπιστημίου 64.

Η άρτι αφιχθείσα από την Νέα Υόρκη η τζαζ τραγουδίστρια Τέρη Βακιρτζόγλου και παρουσιάζει μια συλλογή από προσωπικές της συνθέσεις καθώς και από ενορχηστρώσεις σε ελληνικά και τζαζ κομμάτια.

Η Κατερίνα Κοζαδίνου υποσχόμενη παρουσία της ευρωπαϊκής τζαζ σκηνής επιστρέφει στην Αθήνα, έχοντας περάσει τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στην Ολλανδία και το Βέλγιο και παρουσιάζει γνωστά standards και μη ερμηνευμένα μέσα από την παράδοση της soul.

Η Nana Trevor, μια νέα άφιξη στο χώρο της Αθηναϊκής jazz σκηνής πειραματιζεται με διάφορα φωνητικά ηχοχρώματα και αυτοσχεδιασμό με scat σε jazz standards και Βραζιλιάνικη bossa.

H Ξένια Ντάνια, 19 χρονών, είναι μία αισθαντική βαθειά και δυναμική φωνή αφού οι καταβολές της προέρχονται από την Τζαμάϊκα με βασικό πυρήνα την mainstream jazz και την αναβίωση του Great American Songbook, μέσα απο gospel και hard bop επιρροές.

FEMALE VOICES IN JAZZ: ένα φεστιβάλ που οι φωνές ξυπνούν την καρδιά της Αθήνας!

Η βραδιά ολοκληρώνεται με ένα ολονύχτιο πάρτι με τις τραγουδίστριες μας Κατερίνα Κοζαδίνου, Τέρη Βακιρτζόγλου, Nana Trevor, Ξένια Ντάνια, να γίνονται οι dj's της jazz που αγαπάμε.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σεραφείμ Μπέλλος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
NANA TREVOR QUARTET
PROTOGENES PLEONASMA 69 feat. KSENIA DANIA
KATERINA KOZADINOU QUARTET
TERRY VAKIRTZOGLOU TRIO
JAZZ PARTY- DJ SET: TERRY VAKIRTZOGLOU / KATERINA KOZADINOU / NANA TREVOR / KSENIA DANIA

BREAD AND ROSES
Η collectiva Bread and Roses στεγάζεται στην στοά της οδού Πανεπιστημίου 64, στην Ομόνοια, σε κτίριο δείγμα της μοντέρνας αστικής αρχιτεκτονικής των 50'ς. Εστιατόριο με χαλαρή διάθεση από το πρωί και μία μυστική ταράτσα έκπληξη για ποτό, φαγητό και μουσική από νωρίς μέχρι αργά,χώρος συνάντησης και έκφρασης μουσικών, μουσικόφιλων, αναζητητών, καλοφαγάδων, όσων αγαπούν την αυθεντική όψη της αστικής Αθήνας και αναζητούν την ζεστασιά της ανθρώπινης επαφής.
SINGERS & GROUPS

NANA TREVOR

Η Nana Trevor είναι μια νέα άφιξη στο χώρο της Αθηναϊκής jazz σκηνής. Ξεκίνησε με σπουδές στον ήχο και την παραγωγή φωνής στο Central School of Speech and Drama, με παράλληλη επαφή με το τραγούδι την jazz αρμονία και τον αυτοσχεδιασμό. Η αγάπη της για την Βραζιλιάνικη μουσική την οδήγησε στην bossa.Σπουδάζει jazz στο ωδείο Athenaeum. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες jazz bands όπως οι Leebop, All That Jazz Quartet και το bossa σχήμα Adeus Athenas. Στο FEMALE VOICES IN JAZZ θα ακούσουμε ένα σχήμα που προκύπτει από τη σύμπραξη τεσσάρων μουσικών με την Nana να πειραματίζεται με διάφορα φωνητικά ηχοχρώματα και αυτοσχεδιασμό με scat σε jazz standards και Βραζιλιάνικη bossa.
Nana Trevor: φωνή
Κωνσταντίνος Στουραϊτης: κιθάρα
Γιώργος Βούρος:πιάνο
Xάρης Πανταζής: μπάσο
Σεραφείμ Μπέλλος: τύμπανα

PROTOGENES PLEONASMA 69 feat. KSENIA DANIA

Η Ξένια Ντάνια, 19 χρονών, είναι μία αισθαντική βαθειά και δυναμική φωνή αφού οι καταβολές της προέρχονται από την Τζαμάϊκα, χώρα καταγωγής της μητέρας της, ενώ το καλλιτεχνικό της ταλέντo κληρονόμησε από τον πατέρα της τον ηθοποιό Ζανό Ντάνια, ο οποίος ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε οπερέττες στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Στο παρόν σπουδάζει ιδιωτικά Τεχνική της Φωνής και Τζαζ Τραγούδι με τη Σοφία Νοητή και κάνει μαθήματα Τζαζ Πιάνου και Θεωρίας με τον Γιώργο Βούρο.Οσοι την ακουν αντιλαμβάνονται και απολαμβανουν την ώριμη φωνή και το εξαιρετικό μουσικό ταλέντο, όπως και το ότι εξελίσσεται σε μία σημαντική τζαζ τραγουδίστρια. Στον μόλις 1 χρονο ενασχολήσεις της με την τζαζ η Ξένια έχει καταφέρει να παίζει μόνιμα, στο «Πρωτογενές Πλεόνασμα», μία νεοσύστατη μπάντα που αποτελούν εξαίρετοι μουσικοί της ελληνικής τζαζ σκηνής με βασικό πυρήνα την mainstream jazz και την αναβίωση του Great American Songbook, μέσα απο gospel και hard bop επιρροές. Το βασικό τους στοιχείο, η ενέργεια. Το κοινό τους στοιχείο? The will to swing!!
Ξένια Ντάνια: φωνή
Κωνσταντίνος Στουραϊτης: κιθάρα
Γιώργος Βούρος:πιάνο
Xάρης Πανταζής: μπάσο
Σεραφείμ Μπέλλος: τύμπανα

KATERINA KOZADINOU

Η Κατερίνα Κοζαδίνου επέστρεψε πρόσφατα στην Αθήνα, έχοντας περάσει τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στην Ολλανδία και το Βέλγιο, ως υποσχόμενη παρουσία της ευρωπαϊκής τζαζ σκηνής. Απόφοιτος του Ωδείου του Ρότερνταμ και νικήτρια διαγωνισμού ανερχόμενης τζαζ τραγουδίστριας στην Λιέγη. Έρχεται στο FEMALE VOICES IN JAZZ για να παρουσιάσει γνωστά standards και μη ερμηνευμένα μέσα από την παράδοση της soul.
Κατερίνα Κοζαδίνου:φωνή
Κωνσταντίνος Στουραϊτης: κιθάρα
Γιώργος Βούρος:πιάνο
Xάρης Πανταζής: μπάσο
Σεραφείμ Μπέλλος: τύμπανα

TERRY VAKIRTZOGLOU/TELLING STORIES

Άρτι αφιχθείσα από την Νέα Υόρκη η τζαζ τραγουδίστρια Τέρη Βακιρτζόγλου, έρχεται στο FEMALE VOICES IN JAZZ , παρέα με μερικούς από τους καλύτερους νέους μουσικούς της ελληνικής τζαζ να παρουσιάσει μια συλλογή από προσωπικές της συνθέσεις από το τελευταίο της πρότζεκτ "Telling Stories", καθώς και από ενορχηστρώσεις σε ελληνικά και τζαζ κομμάτια.Η Τέρη Βακιρτζόγλου τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην Νέα Υόρκη οπού πρόσφατα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Τζαζ τραγούδι ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright και του ιδρύματος Ωνάση. Πρόσφατα παρουσίασε την τελευταία της δουλειά "Telling Stories" με τον καταξιωμένο πιανίστα και οργανίστα Γιώργο Κοντραφούρη. Η συναυλία έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων του ιδρύματος Ωνάση στην Νέα Υόρκη στην σκηνή του Le Poisson Rouge στο West Village.
Τέρη Βακιρτζόγλου: φωνή
Κωνσταντίνος Στουραϊτης: κιθάρα
Xάρης Πανταζής: μπάσο
Σεραφείμ Μπέλλος: τύμπανα

  • SHARE
  • TWEET