Rocking Raccoon - WOAH OH OH AH AH AH

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 08/10/2012 @ 11:34
Αποψάρα 60

Ακούω και διαβάζω για τους τριάντα βαθμούς που έχετε ενώ γράφω τούτες εδώ τις αράδες και την ίδια ώρα κάνω φιλότιμες προσπάθειες να συνηθίσω να πληκτρολογώ με γάντια. Βέβαια δε σας ζηλεύω καθόλου γιατί είναι Οκτώβριος, ο καλύτερος μήνας του χρόνου με διαφορά, και δεν κάνει να έχει πάνω από 20 βαθμούς.

Στρογγυλό νούμερο αποψάρας λοιπόν. Δεν έχει κάτι να πει αυτό, απλά το παρατηρώ. Ένηγουεη ξεκινάμε με κάτι το οποίο βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον για κανέναν απολύτως εμφανή λόγο, όπως πολλά με τα οποία καταπιάνομαι. Λοιπόν, πρόκειται για τη μήνυση που κάνει η υπηρέτρια του Κρις Κορνέλ στον ίδιο και τη γυναίκα του. Ο νομικός σύμβουλος του σάητ, γιατί έχουμε και τέτοιον, πέρα από το ότι τρελαίνεται να μας βγάζει ανορθώγραφους και αγράματους, επαγγελματικό στόχο έχει βάλει να μας μάθει ότι πρέπει να λέμε «εξώδικο» και όχι «μήνυση». Η τηλεόραση όμως μήνυση μου 'χει μάθει να το λέω και εδώ κάνω ό,τι γουστάρω να πούμε. Τελοσπάντων, επικίνδυνο πολύ υποθέτω να τα 'χει μαζί σου η οικιακή βοηθός (δε με τρελαίνει η λέξη υπηρέτρια και το σκλαβός λέει δεν είναι δόκιμος όρος), γιατί μπορεί κυριολεκτικά να βγάλει τα άπλυτά σου στη φόρα. Ποιός ξέρει τι άρρωστα και σαδιστικά πράγματα ξέρει για το ζεύγος Κορνέλ; Πιθανόν να γνωρίζει την πραγματική φύση της σχέσης του με τη Βίσση και αν όντως αυτή ήταν που τον ώθησε να κυκλοφορήσει το "Scream". Τον πλησίασε ποτέ και τον ρώτησε το τηλέφωνο του Timbaland; Πότε θα κάνει επιτέλους το comeback της αυτή η μεγάλη κυρία του ελληνικού πενταγράμμου; Οι Soundgarden, ορίστε, το κάνανε. Δεν νομίζετε πως είναι καιρός να επανέρχονται σιγά σιγά όλοι οι θρύλοι; Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας;



Η Elia Mora, όπως λένε την βοηθό -Ελιά Μόρα, το ξέρω, το είδα, τι θες να κάνω;- η οποία δούλευε από το 2006 για την οικογένεια, ισχυρίζεται ότι η Βίκυ Κορνέλ είναι μία σκύλα και της βάζει τις φωνές (παραφράζω) και δε μπορούσε άλλο να μαζεύει τα βρώμικα βρακιά του Κρις. Φήμες λένε ότι επικαλέστηκε μάλιστα το μεγάλο κραχ του 2009 όταν και άκουσε η Βίκυ το "Part Of Me" -που πάντα με κάνει και γελάω ανεξαρτήτως διάθεσης- και απείλησε να τον παρατήσει και να γυρίσει στην Ελλάδα, στην Άννουλα που την καταλαβαίνει, γιατί και ο Νίκος (ο Καρβέλας) κάτι τέτοια έκανε και είδαμε που κατέληξε η σχέση αυτή. Το ξεπεράσανε τα παιδιά και ο Κρις βρήκε τον δρόμο της αλήθειας και θα δούμε σε λίγες εβδομάδες πού τον οδήγησε, αλλά η ψυχική οδύνη που υπέστη η Μόρα ήταν ανυπολόγιστης αξίας και γι' αυτό τώρα μιλάνε οι δικηγόροι και τα 'ξώδικα.

Θα ήταν πάντως μία εξαιρετική σειρά συνεντεύξεων αυτή, άξια της ποιότητας της στηλάρας αυτής. «Ροκστάρζ: Βοήθειά Μας» θα λεγόταν και θα ήταν όσο απαίσιο φαντάζεσαι. Το τι βρωμιές ξέρει για σένα αυτός που σου μαζεύει τις βρώμικες κάλτσες, τα πιάτα και τη τουαλέτα δεν λέγεται, και αναρωτιέμαι σοβαρά αν αυτοί που δουλεύουν για τέτοιες σελέμπρες υπογράφουν τίποτα συμβόλαια ειδικά τύπου «μιλάς στο TMZ, σε στέλνουμε πίσω στο Μέχικο» ή κάτι παρεμφερές. Σκέφτηκα ήδη κάτι ακραία σενάρια που θα στέλνουν ινκόγκνιτο μουσικόφιλους ως οικιακούς βοηθούς σε αρτίστες που μολύνουν τον μουσικόκοσμο με σκοπό να μαζέψουν υλικό ικανό για εκβιασμό έτσι ώστε να μην ασχοληθούν ποτέ ξανά με τη μουσική αυτοί οι άνθρωποι. Μία ομηρία στο μπουγαδοκόφινο ή στην κάβα του Σταππ για παράδειγμα θα ήταν ικανή να γλιτώναμε μία και καλή από δαύτονε. Τέλοσπαντων.

Δεν είναι σπάνιο να κάνω μικρά references σε σειρές που αγαπώ σε τούτο δω το χώρο, κυρίως γιατί -καλώς ή κακώς- είναι μεγάλο μέρος της φοιτητικής μου καθημερινότητας, αλλά για ταινίες δεν ξέρω αν έχω μιλήσει. Όπως και να 'χει, έχω ένα θέμα και δεν μπορώ να βλέπω ταινίες μόνος μου, με πιάνει ένα ψυχοπλάκωμα αδιανόητο, έτσι λοιπόν η λίστα με ταινίες που θα 'πρεπε να 'χω δει και δεν έχω δει είναι εξαιρετικά ντροπιαστική καθώς περιλαμβάνει τίτλους τύπου "Fight Club" -που μέχρι και η μάνα μου μου 'χει σποϊλάρει το τέλος- και άλλα τέτοια παρόμοια. Όπως και να 'χει, κάποιες από τις αγαπημένες μου είναι οι "Back To The Future". Ναι. Και οι τρεις. Ναι, και το Γουέστερν. Παίζουν και οι ZZ Top. Αλλά ναι. Ταινιάρες. Άσε που υπάρχει και η μεγαλειώδης σκηνή στην οποία ο ΜακΦλάης μαθαίνει στον κόσμο τι σημαίνει rawk και χεβιμέταλ. Αλλά όλα αυτά έγιναν στα τέλη των ογδόντα. Αν είχε γυριστεί τώρα αυτή η ταινία πως θα 'ταν άραγε; Προβληματίστηκαν και αλλοί και να:



Και αν αυτό δεν σου έφτασε επειδη πολύ απλά ΠΟΤΕ ΔΕ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΜΠΕΗΣΝΤΡΟΠΠΙΝ, ορίστε, κάνε το browsing σου έτσι όπως πρέπει αγορίνα.

Τέλος, καμιά φορά με ρωτάνε και μου λένε, «Ψηλέ, γιατί μαν δεν ασχολείσαι και με τίποτα ελληνικό ρε φίλε; Μήπως είσαι καμιά σνόμπα τρελή;». Δεν απαντάω, because of reasons, και επειδή



Και επειδή αυτή μου η συνέπεια μ' έχει εντυπωσιάσει, ο ΜΑΝ αυτής της εβδομάδας είναι ο Matt Mulholland. Δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει με δαύτονε και τι ακριβώς κάνει στο YouTube, απλά το μόνο που ξέρω είναι οτι προσπάθησε να μιμηθεί την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και, παρόλο που απέτυχε παταγωδώς, εμείς τον σεβόμαστε γιατί πρώτον έχει την πιο αταίριαστα γαμάτη μπάντα στον πλανήτη και δεύτερον γιατί θα μπορούσε να ήταν ο τύπος που κάθεται στο δίπλα γραφείο και κάνει στατιστικές μελέτες, ενώ στον ελεύθερο του χρόνο τραγουδάει πάουερ. Μόνο σεβασμός. Είσαι ο ΜΑΝ.



Until next week,
-godspeed

I.T. The Rocking Raccoon

ps, πως νιώθω εγώ και ο μισός πλανήτης για το νέο δίσκο των Muse

Muse - The 2nd Law
  • SHARE
  • TWEET