Scorpions

Seventh Sun

Universal Music (2022)
Από τον Θοδωρή Ξουρίδα, 11/02/2022
Το τρίτο single από το επερχόμενο "Rock Believer", θυμίζει όπως και οι προκάτοχοί του καλύτερες μέρες των '80s, με έναν αστερίσκο
Πώς βαθμολογείτε το τραγούδι;

Μετά το γρήγορο rocker "Peacemaker" και το πιο μελωδικό και ανθεμικό "Rock Believer", οι Scorpions δίνουν στη δημοσιότητα το τρίτο και τελευταίο λογικά single από τον επερχόμενο δίσκο τους.

Έχουμε λοιπόν ξανά ένα διαφορετικό υφολογικά τραγούδι, καθώς το "Seventh Sun" χαρακτηρίζεται ως αργό, βαρύ και ατμοσφαιρικό, συνταγή που οι Γερμανοί έχουν ακολουθήσει και στο παρελθόν με επιτυχία.

Όπως και οι προκάτοχοί του, θυμίζει έντονα τις καλύτερες μέρες της δεκαετίας του '80 (μέχρι το "Love Αt First Sting" δηλαδή), προϊδεάζοντας για ένα πολύ καλό, τηρουμένων των αναλογιών, συνολικό αποτέλεσμα.

Το διαφορετικό συναίσθημα βέβαια, όταν μετά τα τρία καινούρια τραγούδια μπει στο Spotify είτε το "Blackout", είτε το "The Zoo", είτε οποιοδήποτε άλλο προβλεπόμενο από τη χρυσή περίοδο, είναι μάλλον ενδεικτικό του τι θα πρέπει να περιμένουμε.

Όπως και να 'χει όμως, το να είσαι τόσο αξιοπρεπής μετά από μισό αιώνα δισκογραφίας, είναι μεγάλο παράσημο από μόνο του.

Το "Rock Believer" κυκλοφορεί την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου.

  • SHARE
  • TWEET