2 Ζωές

Βιαστικές Αναμνήσεις (EP)

Self Released (2013)
Από τον Παναγιώτη Λουκά, 30/01/2014
Νεανικό pop / rock σε τραγούδια που έχουμε ακούσει ξανά και ξανά
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;
«Οι 2 Zωές σχηματίστηκαν τον Οκτώβριο του 2012 στη Καστοριά όπου κατάγονται και όλα τα μέλη τις μπάντας. Με ήχους και μελωδίες νεανικούς pop / rock και με άφθονη τρέλα για την μουσική έψαχναν να κάνουν κάτι το διαφορετικό από το ελληνικό rock που ξέρουμε ως τώρα.»

Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να βρω το διαφορετικό που λέει το ίδιο το συγκρότημα στο facebook. Το οποίο τι είναι; Στα αυτιά μου ακούστηκαν όπως και δεκάδες άλλα συγκροτήματα που παίζουν κατά κόρον σε γνωστό ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό. Έχουν ένα pop / rock ύφος και υπό αυτό το πρίσμα είναι και τα τραγούδια τους. Το ομώνυμο είναι καθαρά μια αντιγραφή από τα Ξύλινα Σπαθιά. Και είναι διαφορετικό πράγμα να έχεις ένα συγκεκριμένο συγκρότημα ως επιρροή και άλλο πράγμα να είναι μια αντιγραφή. Τα  υπόλοιπα κομμάτια τους που υπάρχουν στο EP είναι απλά τυπικά τραγούδια. Ξεκινάνε σχετικά ήρεμα, κάπου υπάρχει ένα σκληρότερο σημείο και μετά ξανά τα ίδια. Δεν θα κρύψω ότι αυτό που μου άρεσε περισσότερο από τα άλλα είναι μια διασκευή τους που υπάρχει μόνο στο YouTube στο "Μια Ζωή" του Σάκη Ρουβά που το έχουν κάνει περισσότερο rock.

Κανείς δεν κρίνεται από την πρώτη του προσπάθεια. Εάν λάβουμε υπόψη το νεαρό της ηλικίας τους και την όρεξη που υπάρχει από το συγκρότημα, όπως φαίνεται με ένα video clip που γύρισαν και άλλες κινήσεις, ίσως στο μέλλον μάς παρουσιάσουν κάτι καλύτερο. Μέχρι τότε πρόβες, live, περισσότερο δέσιμο σαν συγκρότημα και με τον καιρό θα γράφουν τραγούδια που θα έχουν από την μία τις όποιες επιρροές τους αλλά από την άλλη θα έχουν και το προσωπικό τους στίγμα.
  • SHARE
  • TWEET