Sugar Candy Mountain

Impression

Org Music (2021)
Ψυχεδελική pop, συντροφιά του καλοκαιριού μας
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Δεν ξέρω για εσάς, πάντως το καλοκαίρι χρειάζεται το soundtrack του, το περσινό το ανέλαβαν οι Khruangbin, το φετινό ποιος ξέρει; Θα το μάθουμε τον Σεπτέμβρη. Ως τότε πέφτουμε σε ψυχεδελικές pop αγκαλιές και όποια σκιρτήσει την καρδούλα μας θα της αφιερώσουμε χρόνο. Για την ώρα σας έχω τους Sugar Candy Mountain, ένα συγκρότημα που συνδυάζει Os Mutantes, The Flaming Lips και φυσικά πολλές αμμουδιές.

Μεταφερόμαστε στο Όουκλαντ και συναντάμε την μπάντα που κάνει τα κλασσικά, άλλα με ωραίο τρόπο, επηρεάζεται δηλαδή από παλιούς και νέους καλλιτέχνες του είδους της προωθώντας μια ψυχεδελική ακουστική περιπέτεια στην άγονη ενδοχώρα της Καλιφόρνιας. Οι Sugar Candy Mountain συνεργάστηκαν με τον παραγωγό Jason Quever της Papercuts για το νέο τους άλμπουμ, το οποίο ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο Ash Reiter, μαζί με τη συγκάτοικο και συνεργάτη του Will Halsey, έκαναν το πρώτο τους παιδί την άνοιξη του 2020, το οποίο πρόσθεσε μια άλλη επιρροή στη δημιουργία του "Impression". Τα δύο μέλη της μπάντας, μαζί με τον γιο τους, έκαναν ένα μακρύ ταξίδι, κάμπινγκ, κατά τη διάρκεια της καταστροφικής σεζόν στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού, όπου ολοκληρώθηκε μεγάλο μέρος της γραφής για το άλμπουμ. Η έμπνευση ήταν μπόλικη, η περισυλλογή ακόμη περισσότερη και τα κομμάτια έχουν κάτι από τον καιρό μας, αλλά και κάτι από αυτήν τη γλυκιά συναυλία της πιο αθώας εποχής που όλοι θα θέλαμε να είχαμε βιώσει. Η δεκαετία του '70, λοιπόν, μαζί με την Krautrock μας ακολουθούν και μας υπενθυμίζουν ότι τζαμς σαν αυτά στο τραγούδι "No one can see" θα τα κάνουμε πάντα κέφι.

Η ερμηνεύτρια πέφτει σε φωνητικά σκαμπανεβάσματα κάποτε ηλιόλουστα και άλλοτε σκοτεινά, δίνοντας νόημα σε μελωδίες που, αν και βαρετές, μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού φαντάζουν ενδιαφέρουσες. Ακούστε το "Antelope Creek" και θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ. Το "Impression" είναι παρόμοιο με έναν ιμπρεσιονιστικό πίνακα, χρησιμοποιώντας μια παλέτα με ηχητικούς παλμούς και σκούπισμα με απαλή εστίαση. Κυματιστές κιθάρες και απαλά τραγούδια, ιδανικά για μια από τις πιο πιεστικές περιόδους για όλους μας.

  • SHARE
  • TWEET