Fate's Hand

Fate's Hand (EP)

Dying Victims Productions (2021)
Από τον Πάνο Ζαρκαδούλα, 19/07/2021
Θέτουν τον πήχυ πολύ ψηλά, μόλις με σχεδόν μια χούφτα τραγούδια
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Η ακραία μεταλλική σκηνή στην Αυστραλία προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις στους οπαδούς ανά την υφήλιο, φημίζεται γι' αυτήν, ακόμα και ο δικός μας «κάφρος» αναγνωρίζει τα έργα και τις ημέρες της και τα μελετάει. Στο καθαρόαιμο heavy metal προκρίνονται δυνάμεις άλλων ηπείρων, σύντομα πάντως αυτό θα αλλάξει. Τέλος Ιουλίου για την ακρίβεια. Τότε θα κυκλοφορήσει το εν λόγω EP, δηλαδή μία από τις κορυφαίες δουλειές της χρονιάς.

Υπεύθυνοι για αυτό, εξέχοντα μέλη της ακραίας σκηνής της χώρας, σε μπάντες όπως: Mongrel's Cross, Impetuous Ritual, StarGazer. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, μουσικοί «εξτρεμιστές» να δημιουργούν heavy metal ιστορίες σχεδόν από το πουθενά, να εμφανίζονται σαν κεραυνοί και αστραπές εν μέσω θέρους και για είκοσι λεπτά να προκαλούν δέος. Πολεμοχαρείς συνθέσεις, στακάτα και πολλά ριφ, καλπάζοντες ρυθμοί, διπλή κιθαριστική κατά μέτωπο επίθεση, συνθέτουν μια μουσική πανδαισία, αδύνατον να μη συγκινήσει τους λάτρεις για παράδειγμα των Omen και των Jag Panzer. Το εύρος και το βάθος των φωνητικών τσιγκλάει το μυαλό για αποκωδικοποίηση, οι Harry Conklin και Johan Längquist λύνουν εν μέρει τον γρίφο. Μικρή σημασία έχει εν τέλει, καθώς αυτά στέκουν αυτόφωτα και συνοδηγούν μετά μουσικής την μπάντα σε metal κορυφές.

Το εξώφυλλο γίνεται ένα με το εναρκτήριο και ομώνυμο κομμάτι, γεμάτο ιδέες, άψογα εκτελεσμένες, με τη μυρωδιά του θανάτου παρούσα. Μακρύ όσο δεν πάει, της μοίρας το χέρι. Με τέσσερα κομμάτια - δρεπάνια, τιμούν το επικό heavy metal, εδώ δεν ασχολούμαστε με πρωτοτυπίες, αλλά με συναίσθημα. Διάολε, τούτοι το προσφέρουν από τα πρώτα έως τα τελευταία δευτερόλεπτα, δίχως παύση. Το πρώτο αίμα χύθηκε, μάχες πολλές θα ακολουθήσουν, κι εμείς την μπάντα. Δε γνωρίζω ποιοι είναι, έχουν ενδιαφέροντα ψευδώνυμα πάντως. Hail and Kill!

Bandcamp

  • SHARE
  • TWEET