Dissenting Minds

Fly In The Face Of God

Independent (2021)
Από τον Πάνο Ζαρκαδούλα, 16/09/2021
Όνομα και πράγμα για την ιστορία που πραγματεύονται, extreme metal διαφορετικών ηχοχρωμάτων
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Οι Dissenting Minds παίρνουν το όνομά τους και το κάνουν πρόλογο σε νουβέλα. Το κάνουν μια ιστορία φουτουριστική και δυστοπική, θα μπορούσε να ήταν και ταινία, όπου κυριαρχούν η τεχνητή νοημοσύνη και η βία. Σωματική και ψυχολογική. Θαρραλέο βήμα να μας συστηθούν με concept δίσκο, θαρραλέα και η μουσική τους.

Εκατοντάδες παιδιά μέσα σε σωλήνες. Πανομοιότυπα, παραμορφωμένα και ακρωτηριασμένα, να επικοινωνούν και να συνδέονται με τη «Μητέρα» μέσω ενός αγγειακού μίσχου στον σβέρκο τους. Πλύση εγκεφάλου, τυφλή υπακοή στον Κυβερνήτη και σε Αυτήν. Θα σκοτώνετε άβουλα και θα μας σέβεστε μέχρι τέλους. Κοφτερές κιθάρες με μελωδία και κοψίματα. Από τη Στοκχόλμη με αγάπη.

Κάποιο από αυτά επεβίωσε από έναν μοντέρνο Καιάδα, τα προβληματικά εξαλείφθηκαν για να μην τους προβληματίσουν μελλοντικά. Μεγαλώνει και εμφανίζει συνείδηση, αναγνωρίζει ότι κάτι κάνει λάθος και ταυτόχρονα δε γνωρίζει τί είναι, άνθρωπος ή μηχανή; Black metal ριφολογία που εξελίσσεται σταδιακά σε post black ατμόσφαιρα.

Οι Hunters προορίζονται για να δρουν, να εκτελούν δίχως οίκτο και μεταμέλεια. Τα μυαλά που αντιτίθενται στα σχέδια του Κυβερνήτη είναι εχθροί και θα καταστραφούν. Οι παράπλευρες απώλειες δε συνιστούν επ’ ουδενί λόγω ματαίωσης των σχεδίων. Μια μητέρα κρατάει το ξεριζωμένο κεφάλι του παιδιού της και παρακαλάει να τη στείλει και αυτή στον θάνατο. Η Σκιά που θα χωθεί στο μυαλό του, θα τον φέρει αντιμέτωπο με πρώην συντρόφους και θα τον οδηγήσει στους επαναστάτες. Του σώζουν τη ζωή (ή ό,τι είναι αυτό που έχει μέσα του), του προσφέρουν ελεύθερη βούληση κι ας μην έμαθε ποτέ τί είναι αυτό. Σχεδόν death metal φωνητικά με δικαιολογημένη ένταση και μανία.

Η ιστορία μόλις ξεκίνησε – έτσι δεν είναι Aurelion; - το ίδιο και το μουσικό ταξίδι των Αθηναίων extreme metallers. Ανυπομονούμε για το δεύτερο μέρος της, όλα τα επί μέρους μουσικά στοιχεία που την απαρτίζουν, την κάνουν άκρως ελκυστική. Ακόμα και το παρεξηγημένο metalcore προσφέρει τον οβολό του για αυτό. Υπάρχει πάθος, ξεχύνεται από τα ηχεία, και εμπειρία από τα μέλη της μπάντας: Revolted Masses, Lycans, Fallen Arise φρόντισαν και φροντίζουν για αυτό. Σπάνια τριάντα δύο μόλις λεπτά προσφέρουν τόσο ολοκληρωμένη ακρόαση.

Bandcamp

  • SHARE
  • TWEET