Πληροφορίες για το ντεμπούτο των Yoth Iria

Η μπάντα των Jim Mutilator και The Magus αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο της ολοκληρωμένο άλμπουμ

29/09/2020 @ 12:03

Οι Yoth Iria, η εγχώρια black metal μπάντα που δημιούργησαν οι βετεράνοι της σκηνής, Jim Mutilator και The Magus, αποκάλυψε τις πληροφορίες για το πρώτο της ολοκληρωμένο άλμπουμ.

Το ντεμπούτο των Yoth Iria, που αναμένεται να διαδεχθεί το "Under His Sway" EP που κυκλοφόρησε στις αρχές της χρονιάς, θα ονομάζεται "As The Flame Withers" και θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο μέσω της Pagan Records.

Η μπάντα, αποκάλυψε και τους τίτλους των τραγουδιών που θα περιλαμβάνονται στο άλμπουμ: "Hermetical Code", "The Luciferian", "The Red Crown Turns Black", "Tyrants", "Yoth Iria", "The Mantis", "The Great Hunter", "Unborn-Undead-Eternal".

Όπως αναφέρουν και οι Yoth Iria, ο ήχος του ντεμπούτου θα αποτελεί αμάλγαμα των επιρροών και του οράματος των δημιουργών του, μια φρέσκια οπτική πάνω στον ήχο του '90s ελληνικού black metal. Συγκεκριμένα, δηλώνουν μεταξύ άλλων:

«Ο δίσκος είναι βαθιά ριζωμένος στο ένδοξο παρελθόν, αλλά υπό μια προχωρημένη, νέα, οπτική, διατηρώντας έτσι το διαβολικό συναίσθημα με τις σκοτεινές ατμόσφαιρες και την οργή της ίδιας της Κόλασης!»

Υπενθυμίζουμε πως, ο πρόσφατα επαναδραστηριοποιημένος, Jim Mutilator αποτελεί ιδρυτικό μέλος των Rotting Christ, αναλαμβάνοντας το μπάσο στους τρεις πρώτους δίσκους της μπάντας, καθώς και στο κλασικό ντεμπούτο των Varathron, "His Majesty In The Swamp", δίσκους κομβικούς για τη διαμόρφωση του γνώριμου ήχου της σκηνής.

Ο Magus, είναι ευρύτερα γνωστός ως παραγωγός και ιθύνων νους των Necromantia, που ίδρυσε το 1989 μαζί με τον, πρόσφατα εκλιπόντα, Baron Blood, καθώς και μέλος των Thou Art Lord και Principality Of Hell, ενώ ήταν μέλος των Rotting Christ στους δύο πρώτους δίσκους τους, έχοντας συμμετάσχει επίσης στο προαναφερθέν ντεμπούτο των Varathron καθώς και σε πληθώρα κυκλοφοριών της εγχώριας black και death metal σκηνής της εποχής.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο του "As The Flame Withers" καθώς και το line-up των Yoth Iria. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

The Magus - Vocals
Jim Mutilator - Bass
George Emmanuel (session) - Guitars
J.V. Maelstrom (session) - Drums 
John Patsouris - Keys

  • SHARE
  • TWEET