Η Yoko Ono έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Θα παρουσιάσει μια μεγάλη εγκατάσταση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

17/08/2016 @ 13:40

Η Yoko Ono έρχεται στη Θεσσαλονίκη για τα Δημήτρια, όπως αποκαλύπτει σήμερα στο Έθνος η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου.

«Η 83χρονη Ono αναμένεται στη Θεσσαλονίκη στις 30 Σεπτεμβρίου -αν δεν το επιτρέψει το πρόγραμμά της, θα έρθει στη διάρκεια των Δημητρίων- και θα παρουσιάσει μια μεγάλη εγκατάσταση, η οποία θα καλύπτει έναν ολόκληρο όροφο στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – το περιεχόμενό της κρατείται επτασφράγιστο μυστικό. Σε έναν άλλο όροφο θα γίνονται προβολές από βίντεο και φιλμ της ίδιας, καθώς και της κοινής τους πορείας και ζωής με τον John Lennon, ενώ η παρουσία της θα πλαισιωθεί από ένα μεγάλο πάρτι με τραγούδια των Beatles».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της parallaxi η Ono θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη μια performance βασισμένη στο παιχνίδι της ζωής και του θανάτου που παρουσίασε πριν λίγο καιρό στη Λυών της Γαλλίας. Η performance αφορά 100 φέρετρα που μέσα τους ανθίζουν ελιές. Τα φέρετρα θα κατασκευαστούν στη Θεσσαλονίκη και απαίτησε να είναι τριών ειδών. Διαφορετικά για άντρες, γυναίκες και παιδιά.

Η εγκατάσταση θα γίνει στο ισόγειο του ΜΜΣΤ, στον πρώτο όροφο θα φιλοξενηθούν τα video της καλλιτέχνιδος και στον κήπο θα γίνει το πάρτι προς τιμή της με τραγούδια των Beatles.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες.

  • SHARE
  • TWEET