Karen O και Willie Nelson διασκευάζουν το "Under Pressure" των Queen και David Bowie

Στη διασκευή συμμετέχει και ο, κιθαρίστας των Yeah Yeah Yeahs, Nick Zinner

29/10/2020 @ 13:20

Η Karen O συνεργάστηκε με τον θρυλικό Willie Nelson σε μια διασκευή, της κλασικής σύμπραξης των Queen και David Bowie, "Under Pressure".

Στην διασκευή, συμμετέχουν επίσης ο κιθαρίστας των Yeah Yeah Yeahs, Nick Zinner, ο παραγωγός Dave Sitek καθώς και οι Imaad Wasif, Johnny Hanson, Micah Nelson, and Priscilla Ahn.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η Karen O εξήγησε πως αρχικά είχε προσεγγίσει τον Nelson με σκοπό να συμβάλλει με την υπογραφή του σε μια ανοιχτή επιστολή προς το Κονγκρέσο των Η.Π.Α., με σκοπό την διάσωση των ανεξάρτητων συναυλιακών χώρων.

Επιπρόσθετα, η Κaren O, εξέφρασε στον τραγουδιστή την επιθυμία της να συνεργαστούν με κάποιο τρόπο. Προς έκπληξη της, ο Nelson δεν υπέγραψε απλά την επιστολή του Save Our Stages, αλλά δέχθηκε να συνεργαστεί:

«Εκείνη τη στιγμή το μυαλό μου άρχισε να λιώνει γιατί έπρεπε ξαφνικά να σκεφτώ ένα κατάλληλο τραγούδι, αντάξιο ενός ζωντανού θρύλου όπως ο Willie αλλά και ταιριαστό για την δύσκολη εποχή στην οποία ζούμε. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Τότε, από το πουθενά, μου ήρθε στο μυαλό το "Under Pressure". Έχω ακούσει αυτό το κομμάτι αμέτρητες φορές και δεν είχα ποτέ επεξεργαστεί την βαρύτητα όσων τραγουδούν οι Mercury και Bowie. Η απόδοση τους ήταν τόσο καλή που το επισκίαζε.

Η διασκευή μας θέλαμε να είναι πιο έντονη αλλά να περιέχει εξίσου την δύναμη της αγάπης. Δεν μπορώ να ακούσω το κομμάτι χωρίς να συγκινούμαι όταν μπαίνουν τα φωνητικά του Nelson, μιας από τις πιο αγνές και παθιασμένες φωνές που υπάρχουν. Δεν περίμενα πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ελπίζω να βρείτε και εσείς τόση δύναμη στην διασκευή όση εμείς».

Μπορείτε να ακούσετε την διασκευή του "Under Pressure" εδώ.

Υπενθυμίζουμε πως η τελευταία δισκογραφική σύμπραξη της Karen O, ήταν με τον Danger Mouse και το εξαιρετικό "Lux Prima", ενώ ο θρύλος της Country πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε το "First Rose Of Spring".

  • SHARE
  • TWEET