Αιχμές από τον Tony Martin για τη δημιουργία του "Dehumanizer"

O τραγουδιστής αποκάλυψε πως είχε τραγουδήσει στα demo του άλμπουμ των Black Sabbath

04/01/2022 @ 13:19

Σε συνέντευξή του στο κανάλι Almost Human, o Tony Martin αποκάλυψε πως είχε ηχογραφήσει με τους Black Sabbath κάποια demo για το άλμπουμ "Dehumanizer", αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη δημιουργία του.

Συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής, που διετέλεσε frontman του συγκροτήματος από το 1987 έως το 1991 και από το 1993 έως το 1997, σχολίασε την περίοδο της σύνθεσης του δίσκου καθώς και τις σχέσεις των υπολοίπων μελών με τον Ronnie James Dio:

«Με απέλυσαν πριν τις ηχογραφήσεις του δίσκου, κάτι που με εξέπληξε. Δεν το περίμενα καθόλου. Για την ακρίβεια, κατευθυνόμουν προς το στούντιο για να ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις του επόμενου δίσκου μας και το τηλέφωνο χτύπησε τη στιγμή που έβγαινα από το σπίτι. Ήταν ο manager μου, που μου είπε πως θα ήταν καλύτερο να κάτσω και να μην πάω πουθενά. Δεν χρειάζονταν τις υπηρεσίες μου πλέον. Είχα σοκαριστεί πολύ, δεν ήξερα τι να πω.

Βέβαια, έπειτα από μερικές εβδομάδες ήμουν πίσω, νομίζω πέρασαν τέσσερις, πέντε ή έξι και επέστρεψα. Μου τηλεφώνησε ο Iommi και μου αποκάλυψε πως δεν ήταν καλό το κλίμα με τον Dio, και μου ζήτησε να επιστρέψω. Αρνήθηκα γιατί είχα ξεκινήσει να δουλεύω πάνω σε solo κυκλοφορίες, είχα προχωρήσει. Πέρασαν λίγοι μήνες και μου τηλεφώνησε ξανά, ρωτώντας με αν είμαι σίγουρος πως δεν θέλω να επιστρέψω.

Με κάλεσαν στο στούντιο όπου ηχογραφούσαν αλλά δεν υπήρχε πολύς χρόνος. Τους είπα πως αν επρόκειτο να συνεργαστούμε ξανά, θα έπρεπε να ξαναγράψουμε όλο τον δίσκο. Μου είπαν πως δεν προλάβαιναν, οπότε τους απάντησα πως το καλύτερο πράγμα τελικά θα ήταν να το αφήναμε ως είχε, να συνέχιζαν με τον Dio και να επικοινωνούσαμε έπειτα από την κυκλοφορία του δίσκου.

Όπως βλέπεις, είχαμε επαφές με τους Black Sabbath εκείνη την περίοδο. Είχα πάει και σε μια συναυλία τους, γιατί με είχε καλέσει ο Tony. Φυσικά ο Dio δεν είχε χαρεί που με είδε. Συνεπώς ηχογράφησα με τους Sabbath εκείνο το χρονικό διάστημα αλλά δεν ήταν τίποτα αρκετά καλό για να αντικαταστήσει όσα είχαν γράψει με τον Ronnie. Ήθελα να το κάνω να ηχεί κοντά στο ύφος μου, γιατί δεν βρίσκω νόημα να μου ζητάς να συμμετέχω αν δεν πρόκειται να κινηθούμε στο ύφος μου. Σκεφτόμουν πως δεν ήθελα να αντιγράφω άλλους. Είμαι βέβαια σχεδόν βέβαιως πως δεν έχει διασωθεί καμία από αυτές τις ηχογραφήσεις μας».

Δείτε επίσης:

Iommi: «Θα επανεκδώσουμε και τους δίσκους με τον Tony Martin»

  • SHARE
  • TWEET