«Έφυγε» ο πολυσχιδής συνθέτης Tony Joe White

Πλειάδα μουσικών ερμήνευσε τις συνθέσεις του

26/10/2018 @ 13:47

Πέθανε ο σημαντικός τραγουδοποιός Tony Joe White.

Ο πολυγραφότατος καλλιτέχνης, συνθέτης της μεγάλης επιτυχίας "Polk Salad Annie" (1968) –μετέπειτα διάσημο από τον Elvis Presley- άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών.

Γνωστός, επίσης, για το ατμοσφαιρικό "Rainy Night Ιn Georgia" το οποίο έφτασε στο Νο.4 με την εκτέλεση του Brook Benton το 1970, η μουσική του White αποδόθηκε από μια πλειάδα καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων οι Waylon Jennings, Willie Nelson, Joe Cocker, Tim McGraw, Dusty Springfield, Rory Gallagher, Ray Charles, Tina Turner και πολλοί άλλοι.

Γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου του 1943 στην Louisiana. Ξεκίνησε να δίνει ορισμένα solo gigs σε σχολικούς χορούς και ακολούθως μεταφέρθηκε στα nightclubs του Texas και της Louisiana.

Ηχογράφησε το ντεμπούτο του άλμπουμ, "Black Αnd White", το 1969 στην Monument Records και μετά από τρεις ακόμα δίσκους μεταφέρθηκε στην Warner Bros.

H δεκαετία του ’80 τον βρήκε αποτραβηγμένο από την δισκογραφία και επικεντρωμένο στην τραγουδοποιία του με την επιστροφή του, το 1991 με το "Closer Τo Τhe Truth, να πφργματοποιείται για λογαριασμό της Polydor.

Το 2014 ένα νέο κοινό ήρθε σε επαφή με τις συνθέσεις του White όταν ο Dave Grohl και οι Foo Fighters ανέβηκαν μαζί του στην σκηνή κατά τη διάρκεια Late Show επεισοδίου του David Letterman.

Θυμηθείτε εδώ το "Polk Salad Annie".

  • SHARE
  • TWEET