Tom Morello: «O Zack de la Rocha είναι ο σπουδαιότερος frontman στην ιστορία»

Ο κιθαρίστας αποκάλεσε τον συνοδοιπόρο του στους Rage Against The Machine ως τον «punk rock James Brown»

19/10/2021 @ 14:23

Σε πρόσφατη εμφάνισή του σε podcast του Revolver Magazine, o Tom Morello εξήρε τον συνοδοιπόρο του και τραγουδιστή των Rage Against the Machine, Zack de la Rocha.

Συγκεκριμένα, ο κιθαρίστας που πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο του προσωπικό άλμπουμ, "The Atlas Underground Fire", ήταν ιδιαίτερα κολακευτικός:

«Κατά τη γνώμη μου, ο Zack είναι ο σπουδαιότερος frontman όλων των εποχών. Είναι ένας punk rock James Brown. Δεν υπάρχει άλλος στην ιστορία της Δυτικής μουσικής που παρουσιάζει τέτοια ολιστική πνευματική αφοσίωση σε σκηνή και στούντιο όπως αυτός ο τύπος.

Αυτό το συνδυάζει επίσης με ένα εξαιρετικό διανοητικό επίπεδο, ενώ είναι και φοβερός μουσικός επίσης. Είναι ένας απίστευτος συνδυασμός και απλώς νιώθω τυχερός που είμαι στην ίδια μπάντα μαζί του».

Η πολυαναμενόμενη περιοδεία επανένωσης των Rage Against The Machine θα ξεκινήσει έπειτα από διαρκείς αναβολές το 2022, ενώ υπενθυμίζεται πως ο de la Rocha ήταν ένας από τους προσκεκλημένους μουσικούς στο εξαιρετικό "RTJ4" των Run The Jewels, το οποίο αναδείχθηκε από τη συντακτική ομάδα του Rocking ως ένας από τους 30 καλύτερους δίσκους της περσινής χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Morello δεν παρέλειψε να αποθεώσει και τον Chris Chornell, δηλώνοντας σχετικά:

«Αυτό που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χαρίσματά του, πέρα από την εμφάνισή, τα μαλλιά το βλέμμα, που τον έκανε να μοιάζει με μια μαγική οντότητα, ήταν το εξής.

Είχε την ικανότητα να σκαρώνει μελωδίες όμορφες και αιθέριες μελωδίες από το τίποτα. Θυμάμαι όταν δημιουργούσαμε με τον Rick Rubin τον πρώτο δίσκο των Audioslave. Μου έλεγε πως δεν μπορούσα να καταλάβω την τύχη μου. Είχε δουλέψει με αμέτρητους μουσικούς που δυσκολεύονταν να συνθέσουν μια καλή μελωδία και αυτός τις πετούσε δεξιά και αριστερά σαν να μην ήταν τίποτα».

  • SHARE
  • TWEET