Tom Morello: «Ο Kanye West ενέπνευσε τον νέο μου δίσκο»

Ο διάσημος κιθαρίστας θα κυκλοφορήσει μες τη χρονιά το άλμπουμ "Τhe Atlas Underground Fire"

23/08/2021 @ 13:48

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Tom Morello ανακοίνωσε την άφιξη του νέου του δίσκου, "The Atlas Underground Fire".

O διάδοχος του προ τριετίας "The Atlas Underground" θα περιλαμβάνει πληθώρα καλεσμένων και αναμένεται τον προσεχή Οκτώβριο, ενώ μπορείτε να διαβάσετε όλες τις σχετικές πληροφορίες και να ακούσετε το πρώτο δείγμα με καλεσμένους τους Springsteen και Vedder εδώ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Μorello, σχολιάζοντας τις ηχογραφήσεις του δίσκου αποκάλυψε πως επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τον Kanye West.

Συγκεκριμένα, ο κιθαρίστας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«O δίσκος είναι αδερφάκι του προκατόχου του. Είναι μια προσπάθεια συνένωσης διαφορετικών κόσμων και καλλιτεχνών με σκοπό τη δημιουργία δυναμικής μουσικής.

Όσο καιρό βρισκόμασταν σε lockdown η ζωή μου ήταν απαίσια. Δεν ήξερα πότε θα ηχογραφήσω ξανά, ή θα βγω σε περιοδεία.

Διάβασα μια συνέντευξη του Kanye West, όπου περηφανευόταν πως ηχογράφησε τα φωνητικά για δύο από τους δίσκους του στο κιητό του.

Τότε σκέφτηκα πως αν αυτό είναι αρκετά καλό για να το αξιοποιήσει ο Kanye σε δίσκους του, τότε μπορώ να δοκιμάσω να το χρησιμοποιήσω για να ηχογραφήσω riffs. Αγνόησα όλα τα μικρόφωνα και τον εξοπλισμό, το έβαλα σε μια καρέκλα και πάτησα το κουμπάκι.

Ξαφνικά, με βρήκα να στέλνω όλα αυτά τα riffs σε μουσικούς, παραγωγούς, μηχανικούς ήχου, μια ολόκληρη κοινότητα από συνεργάτες, η οποία σε μια τόσο αγχωτική περίοδο ήταν ζωτικής σημασίας για μένα.

Αυτή ήταν η γένεση του νέου άλμπουμ».

  • SHARE
  • TWEET