O Robert Plant θυμάται την πρώτη πρόβα των Led Zeppelin

«Ήξερα πως βρισκόμουν σε ένα δωμάτιο γεμάτο από γίγαντες»

30/08/2022 @ 13:35

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Rolling Stone, o Robert Plant κλήθηκε να ανακαλέσει στη μνήμη την πρώτη πρόβα των θρυλικών Led Zeppelin.

Ο εμβληματικός frontman, μοιράστηκε τις αναμνήσεις του από την περίσταση, καθιστώντας σαφές πως από την πρώτη στιγμή είχε επίγνωση του ταλέντου του συγκροτήματος.

Σύμφωνα με τον Plant, αυτός και ο John Bonham οδήγησαν προς το Λονδίνο στις 12 Αυγούστου 1968 με το van της μητέρας του Bonham, με τον τραγουδιστή να σημειώνει πως ο ντράμερ είχε πρώτα λάβει την έγκριση της συζύγου του, Pat, για να προσέλθει.

Όπως ισχυρίζεται ο Plant, η Pat ανέκαθεν έλεγε στον John «να μείνει μακριά του επειδή στο τέλος θα κατέληγε χρεοκοπημένος και μπλεγμένος», αλλά σε κάθε περίπτωση, η χημεία και οι προοπτικές της τετράδας αποκαλύφθηκαν από την πρώτη στιγμή:

«Σε εκείνο το δωμάτιο, εκείνο το απόγευμα, όταν ξεκινήσαμε να διασκευάζουμε μερικά τραγούδια που κανείς δεν ήξερε, όπως το "Train Kept A-Rollin'"... Ήξερα από την πρώτη στιγμή πως βρισκόμουν σε ένα δωμάτιο γεμάτο από γίγαντες, και ειλικρινά, αυτό ήταν. Έως το 1973, ότι είχε συμβεί σε αυτό το δωμάτιο, είχε εκραγεί σε ένα από τα πιο περιπετειώδη, μη rock, rock, που θα μπορούσε να βρει κανείς, και ήταν το άθροισμα των επιμέρους. Αυτοί οι τύποι ήταν αδιανόητα καλοί. Δίναμε την αίσθηση πως όλοι περιμέναμε τους υπόλοιπους, παρά τα όσα είχαν προηγηθεί. Ήταν μια έκρηξη!»

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθεί πως σε άλλη πρόσφατη συνέντευξή του, ο Plant, επεσήμανε εκ νέου πως δεν ενδιαφέρεται να εμφανιστεί ξανά επί σκηνής με τους Led Zeppelin.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη χρονιά ο καλλιτέχνης κυκλοφόρησε το ποιοτικό "Raise The Roof" σε συνεργασία με την Alison Krauss, ένα από τα 30 καλύτερα άλμπουμ του 2021 σύμφωνα με το Rocking.

Δείτε επίσης:

O Robert Plant απέρριψε ρόλο στο Game Of Thrones

  • SHARE
  • TWEET