Έφυγε από τη ζωή o συνιδρυτής των Moody Blues, Graeme Edge

Ο ντράμερ ήταν το μοναδικό μέλος που συμμετείχε σε όλα τα άλμπουμ του ιστορικού συγκροτήματος

12/11/2021 @ 14:20

Έφυγε από τη ζωή ο Graeme Edge, ευρύτερα γνωστός ως ο μακροχρόνιος ντράμερ και συνιδρυτής των Moody Blues, σε ηλικία 80 ετών.

Ο θάνατος του μουσικού επιβεβαιώθηκε χθες 11 Νοεμβρίου μέσω ανακοίνωσης του ιστορικού συγκροτήματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον frontman Justin Hayward να αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Είναι μια ιδιαίτερα λυπηρή ημέρα. Ο ήχος του Graeme και η προσωπικότήτά του είναι παρόντα σε οτιδήποτε δημιουργήσαμε μαζί και είμαστε ευγνώμονες που θα συνεχίσει να υπάρχει στο μέλλον.

Όταν μου είχε ανακοινώσει πως αποσύρεται από την ενεργό δράση, ήξερα μέσα μου πολύ καλά πως δεν θα μπορούσαν να υφίστανται οι Moody Blues χωρίς αυτόν. Και αυτό συνέβη. Είναι αληθές πως μας κράτησε ενωμένους κατά την πάροδο των ετών».

Ο Εdge δημιούργησε τους Moody Blues το 1964 μαζί με τους Denny Laine (κιθάρα), Clint Warwick (μπάσο), Mike Pinder (πλήκτρα) και του φλαουτίστα Ray Thomas που απεβίωσε το 2017.

Ο ντράμερ, αλλά και ποιητής και στιχουργός, παρέμεινε στην μπάντα έως το τέλος, αποτελώντας το μοναδικό ιδρυτικό μέλος που συμμετείχε σε όλες τις κυκλοφορίες της, ενώ όταν οι Moody Blues έπαψαν προσωρινά τις δραστηριότητές τους το 1974 ίδρυσε το προσωπικό σχήμα The Graeme Edge Band κυκλοφορώντας δύο δίσκους.

Υπενθυμίζεται πως οι Moody Blues εντάχθηκαν το 2018 στο Rock And Roll Hall Of Fame.

  • SHARE
  • TWEET