Πρωτοχρονιάτικη ταινία του Netflix με υπογραφή Monika στο soundtrack

Το "The Lost Daughter" κάνει πρεμιέρα στις 17 Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ και στις 31 Δεκεμβρίου στο Netflix

02/12/2021 @ 13:45

Η Monika υπογράφει τα τραγούδια του Original Soundtrack της πρωτοχρονιάτικης ταινίας του Netflix!

"The Lost Daughter" της Maggie Gyllenhaal

Φέτος η πρωτοχρονιάτικη ταινία του Netflix έχει Hollywood A-listers στο cast της και την υπογραφή της Monika στο soundtrack! Ένα soundtrack - «παραγγελία» της σκηνοθέτριας Maggie Gyllenhaal στην πιο σημαντική και αναγνωρισμένη Ελληνίδα καλλιτέχνη της γενιάς της.

Monika - The Lost Daughter

Photo Credits: Nikos Aliagas

Η Monika έχει γράψει τα τραγούδια του original soundtrack της ταινίας "The Lost Daughter" της Maggie Gyllenhaal, η οποία κέρδισε πρόσφατα το βραβείο Golden Osella Award for Best Screenplay στο Φεστιβάλ της Βενετίας ενώ απέσπασε τέσσερα βραβεία στα Gotham Awards: "Best Feature", "Outstanding Lead Performance", "Bingham Ray Breakthrough Director Award" και "Best Screenplay".

Με πρωταγωνιστές ορισμένους από τους πιο λαμπερούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ, την Olivia Colman, τη Dakota Johnson, τη Jessie Buckley, τον Paul Mescal και τον Εd Harris, η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 17 Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ και στις 31 Δεκεμβρίου στο Netflix, ως η πρωτοχρονιάτικη πρόταση της πλατφόρμας.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Elena Ferrante. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στις Σπέτσες το 2020, εν μέσω καραντίνας, δίνοντας ζωή στους κατοίκους του νησιού, πολλοί εκ των οποίων είχαν το δικό τους ρόλο στην ταινία, μετατρέποντας ολόκληρο το νησί σε ένα κινηματογραφικό σετ.

Ολοκληρώθηκαν το Νοέμβριο του 2020 και τον Φεβρουάριο του 2021 η Monika κλήθηκε για πρώτη φορά από τον παραγωγό, ο οποίος της ανέθεσε να γράψει τα τραγούδια για οκτώ σκηνές της ταινίας. Η οδηγία ήταν συγκεκριμένη, η σκηνοθέτης ζητούσε οκτώ ελληνικά τραγούδια το καθένα με διαφορετικό ύφος. Το deadline ήταν πιεστικό, ωστόσο η Monika, μέσα σε ένα μόλις μήνα, παρέδωσε το υλικό που, βάσει του brief, έπρεπε να συνοδεύει σκηνές όπως αυτή όπου η Olivia Colman χορεύει με τον Ed Harris ή βρίσκεται στην παραλία ενώ ακούγεται μουσική από την κοντινή ταβέρνα. Με αφορμή τις σκηνές αυτές, η Monika έγραψε τραγούδια πολύ διαφορετικά από αυτά που γνωρίζουμε από την προσωπική της δισκογραφία.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το ότι η Monika εδώ αντιμετώπισε μια πολύ διαφορετική πρόκληση. Με απόλυτο επαγγελματισμό ακολούθησε τις οδηγίες της Gyllenhaal και απέδωσε όσο πιο πιστά μπορούσε την ιδέα της για κάθε σκηνή. Τα μόνα τραγούδια που προϋπήρχαν και μπήκαν στο τελικό soundtrack, είναι η "Στάλα" - που αποτέλεσε και το κύριο θέμα της ταινίας - και το "Αίμα μου".

Monika - The Lost Daughter

Στο O.S.T περιλαμβάνονται 2 ορχηστρικά θέματα και 10 τραγούδια, από τα οποία τα 8 ερμηνεύει η Monika. Το τραγούδι "Αίμα μου" ερμηνεύει ο Πασχάλης Τερζής και το "Όλα λάθος" ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

Στις 31 Δεκεμβρίου, συντονιστείτε μαζί μας, μπροστά στο Netflix, για μια χολυγουντιανή υπερπαραγωγή με άρωμα Ελλάδας!

«Ένιωθα μεγάλη χαρά στις ηχογραφήσεις γιατί εξερευνούσα έναν κόσμο από μουσικά όργανα και ήχους με τα οποία δεν ασχολούμαι συνήθως στη δική μου μουσική. Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Σκοπός μου ήταν, όχι να ικανοποιήσω αυτό που νιώθω εγώ, αλλά να φέρω εις πέρας τις οδηγίες της σκηνοθέτιδος και να αποδώσω όσο πιο έγκυρα μπορούσα την ιδέα της μουσικής για κάθε σκηνή, ώστε όλη η ταινία να αποκτήσει ρυθμό και να απογειωθεί συναισθηματικά. Η δουλειά μου ήταν να μεταφράσω τις λέξεις, τις οδηγίες που έλαβα και να τις μετουσιώσω σε μουσική. Δεν έβαλα κανένα προσωπικό φίλτρο σε όλο αυτό, το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να πετύχει το όραμα της Mάγκι. Άλλωστε, αυτό κάνω πάντα και στις συνεργασίες μου για τη μουσική θεατρικών παραστάσεων. Με τη Μάγκι είχαμε απίστευτη χημεία και δε θα ξεχάσω τις πολλές, δημιουργικές συνομιλίες που είχαμε καθημερινά αλλά και το χιούμορ που προέκυπτε μέσα από την πίεση του χρόνου και το άγχος που είχαμε όλοι στην ομάδα για να προλάβουμε το μοντάζ ώστε να σταλεί η ταινία στα Φεστιβάλ. Θυμάμαι, για παράδειγμα, την Mάγκι να μου στέλνει μήνυμα αργά το βράδυ και να μου λέει "Σε παρακαλώ θα χρειαστώ άλλες δύο Στάλες επειγόντως μέχρι το πρωί". Η συνεργασία μας εξελίχθηκε τόσο καλά, που η Μάγκι έλεγε κατα τη διάρκεια της παραγωγής: "Πριν ξεκινήσετε να γράφετε τη μουσική για την ταινία σας, ρωτήστε τη Monika, μπορεί να την έχει ήδη έτοιμη!» - Monika

"First of all, I would like to thank Monika, who is an incredible musician from Spetses, who gave us so much of music in the film." Maggie Gyllenhaal at London Premiere, Royal Festival Hall.

Monika - The Lost Daughter

"The Lost Daughter" της Maggie Gyllenhaal

Original score: Dickon Hinchliffe
Additional Music By Monika

Bρείτε τηv ταινία στο IMBD εδώ

Movie Cast:

Olivia Colman as Leda Caruso
Jessie Buckley as Young Leda Caruso
Dakota Johnson as Nina
Peter Sarsgaard as Professor Hardy
Ed Harris as Lyle
Paul Mescal as Will
Dagmara Domińczyk as Callie
Oliver Jackson-Cohen as Toni
Jack Farthing as Joe
Alba Rohrwacher as Woman

Μουσικοί/Συντελεστές

Mουσική: Monika
Στίχοι: Μοnika & Stavros Xenides
Ερμηνεία: Monika, Πασχάλης Τερζής, Γιώργος Παπαδόπουλος
Μουσική Εκτελέση: Monika, Άρης Ζέρβας, Γιώργος Σωτηρόπουλος, Μάκης Αλεφραγκής, Βαγγέλης Κατσαρέλης, Σταματέλλα Σπίνουλα, Σταύρος Παπαγιανακόπουλος
Παραγωγή / Δισκογραφική: Royal Music
Παραγωγός: Stavros Xenides
Μουσικός Παραγωγός: Monika
Βοηθός Παραγωγής: Άρης Ζέρβας
Ηχοληψία, Μίξη, Mastering: Γιώργος Σωτηρόπουλος

Special Thanks
Xρήστος Κωνσταντακόπουλος
Osnat Keren
Νίκος Αλιάγας
Γιάννα Τερζή
Γιάννης Φώσκολος
Νικόλας Νικολάου

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET