Ο Sting έγραψε ένα κομμάτι για τον David Bowie, τον Lemmy, τον Prince και τον Glenn Frey

Δείτε την ζωντανή του εκτέλεση στο "Later ...With Jools Holland"

18/09/2016 @ 18:55

O Sting έπαιξε ζωντανά στην τηλεοπτική εκπομπή "Later ...With Jools Holland" ένα ολοκαίνουργιο κομμάτι του ονόματι "50,000", στο οποίο αντλεί την έμπνευσή του από τους πρόσφατους θανάτους των θρυλικών μουσικών, David Bowie, Lemmy, Prince και Glenn Frey. Το τραγούδι θα περιέχεται στο άλμπουμ "57th and 9th", τον πρώτο rock δίσκο του Sting από το "Sacred Love" του 2003 μέχρι σήμερα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο μέσω YouTube.

Στο τραγούδι, ο Sting συλλογίζεται το γεγονός του τι σημαίνει να είσαι ένας rock star που γερνάει και παρακολουθεί τους συνομίληκούς του να πεθαίνουν, με στίχους όπως τα "Another of our comrades were taken down" και "You sing his songs in some sad tribute." 

"50,000 voices rising every time he sings," τραγουδάει ο Sting στο ρεφραίν. "Rock stars don't ever die / They only fade away".

O Sting δήλωσε στο Rolling Stone σχετικά με το τραγούδι:

«Η θνητότητα κάνει την εμφάνισή της, ειδικά στην ηλικία μου. Είμαι 64. Είναι ένα σχόλιο για το πόσο σοκαρισμένοι είμαστε όταν ένα από τα είδωλα του πολιτισμού μας πεθαίνει: Prince, David, Glenn Frey, Lemmy... Είναι οι θεοί μας κατά κάποιον τρόπο. Οπότε, όταν πεθαίνουν, αμφισβητούμε την αθανασία μας. Ακόμα κι εγώ, σαν rock star, αμφισβητώ τη δική μου. Συνειδητοποιείς γλυκόπικρα ότι η ύβρις δεν σημαίνει απολύτως τίποτα στο τέλος.»

  • SHARE
  • TWEET