Steven Wilson: «Ο Mikael Akerfeldt και ο Roger Waters είναι ίδιας κατηγορίας μουσικοί»

Ο συνθέτης αναλύει τα βασικά χαρακτηριστικά ενός κορυφαίου μουσικού

24/10/2017 @ 14:16

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Steven Wilson μίλησε για βασικά χαρακτηριστικά ενός κορυφαίου μουσικού, αναφερόμενος στον Mikael Akerfeldt των Opeth.

«Όταν ο Mikael, μιλώντας για τον εαυτό του, αναφέρει πως είναι ένας μέτριος μουσικός, καταλαβαίνω απόλυτα τα λεγόμενά του. Νιώθω ακριβώς το ίδιο και εγώ. Είναι, όμως στην πραγματικότητα, ένας εξαιρετικός μουσικός και αυτό δεν έχει να κάνει με τις ικανότητες και τη δεξιοτεχνία του». 

Και συνεχίζοντας:

«Οι κορυφαίοι μουσικοί είναι μεγάλοι στοχαστές. Ο Brian Eno είναι ένας από αυτούς. Δε μπορεί να παίξει τίποτα αλλά σκέφτεται πάνω στη μουσική με έναν ιδιοφυή τρόπο. Ο Roger Waters είναι, κατά γενική ομολογία, ο χειρότερος οργανοπαίχτης των Pink Floyd. Έχει, όμως βάλει την υπογραφή του στις καλύτερες μουσικές στιγμές τους. Ο Mikael είναι στην ίδια κατηγορία».

Καταλήγοντας:

«Θα ήθελα να ακούσω ένα δίσκο του Akerfeldt που να εστιάζει στις συνθετικές του ικανότητες. Είναι ένας εξαιρετικός τραγουδοποιός. Κάτι τέτοιο προσπάθησα εγώ πρόσφατα κυκλοφορώντας το "To the Bone". Επικέντρωσα στη σύνθεση και όχι στην ενορχήστρωση. Θα ήταν πολύ καλό γι’ αυτόν να κάνει το ίδιο γιατί πρόκειται για έναν υποτιμημένο μελωδό, τραγουδοποιό και συνθέτη».

  • SHARE
  • TWEET