O Serj Tankian καταδικάζει τις εχθροπραξίες ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν

Ο Αρμένιος μουσικός στρέφεται ενάντια στην πολιτική ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν

28/09/2020 @ 15:52

O δημοφιλής Αρμένιος μουσικός Serj Tankian έλαβε θέση μετά την έναρξη εχθροπραξιών ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπαχ.

Η διεκδίκηση της περιοχής είναι χρόνιο ζήτημα ανάμεσα στις γειτονικές χώρες που πολλές φορές έχει οδηγήσει σε συγκρούσεις με νεκρούς, με τελευταία αυτή της περασμένη Κυριακής, όπου τουλάχιστον 23 άτομα σκοτώθηκαν.

Ο frontman των System Of A Down, γνωστός για την ακτιβιστική δράση του, κοινοποίησε την ανάρτηση της Αρμένικης Εθνικής Επιτροπής των Η.Π.Α. ζητώντας καταδίκη της επίθεσης από το Αζερμπαϊτζάν, παρέμβαση των Η.Π.Α. για διακοπή επιθέσεων από το Μπακού, αποκλεισμό κάθε στρατιωτικής βοήθειας και προειδοποίηση της Τουρκίας να σταματήσει να στέλνει εφόδια και όπλα στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

Στο παρελθόν ο πετυχημένος Αρμένιος μουσικός, ο οποίος δεν διστάζει να ασκήσει κριτική σε πολιτικούς ηγέτες, είχε αναφερθεί στην σύγκρουση των δυο χωρών στο τραγούδι του "Artsakh Song", το οποίο μπορείτε να ακούσετε εδώ

«Καθώς η Αρμενία και το Αρτσακ υπερασπίζονται τα εδάφη τους από την τελευταία επίθεση μεγάλης κλίμακας από την διεφθαρμένη, πετρελαιο-ολιγαρχική ηγεσία του Αζερμπαϊτζαν, σκέφτηκα το "Artsakh Song" που έβγαλα το 2016, ακριβώς μετά την συγκεκριμένη επίθεση του Αζερμπαϊτζάν» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Tankian.

  • SHARE
  • TWEET