Σε διάλειμμα επ' αόριστον οι Kylesa

Το συγκρότημα από την Savannah θα σιγήσει έπειτα από 15 χρόνια

30/04/2016 @ 20:17

Μετά από 15 χρόνια ηχογραφήσεων και περιοδειών, οι Kylesa κάνουν διάλειμμα. Το προοδετικό sludge metal συγκρότημα από την Savannah της Georgia ανακοίνωσε τα νέα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του στο Facebook.

«Δεν έχουμε κανένα πλάνο να παίξουμε ζωντανά ή να δουλέψουμε πάνω σε νέο υλικό. Αποφασίσαμε συλλογικά να κάνουμε διάλειμμα, χωρίς ορισμένη ημερομηνία που θα επανενωθούμε.»

Οι Kylesa σχηματίστηκαν στην Savannah το 2001. Το αρχικό τους lineup αποτελούνταν από τους κιθαρίστες/τραγουδιστές Laura Pleasants και Philip Cope, τον ντράμερ Brandon Baltzley και τον μπασίστα Brian Duke (ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από την κυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου την επόμενη χρονιά). Το συγκρότημα, μέσα από την πορεία του, εξέλιξε τον ήχο του μπολιάζοντάς τον με psychedelic rock και heavy metal στοιχεία. Το τελευταίο τους full-length ήταν το περσινό "Exhausting Fire", για το οποίο ο Θεοδόσης Γενιτσαρίδης είχε γράψει: Groov-άρουν ψυχεδελικά και σκονισμένα όπως μόνο αυτοί ξέρουν, χάνοντας λίγο στην έμπνευση και την ένταση.

Το συγκρότημα καθ' όλη την καριέρα του άλλαξε μουσικούς, με τους Pleasants και Cope να παραμένουν τα μόνα σταθερά μέλη.

Διαβάστε τη συνέντευξη που είχε δώσει ο Philip Cope στο Rocking.gr το 2014 στον ακόλουθο σύνδεσμο.

 

  • SHARE
  • TWEET