Σάκης Τόλης: «Αν ο Χίτλερ έβλεπε ότι έπαιζες black metal, θα σε κρέμαγε»

O frontman της κορυφαίας metal μπάντας της χώρας μιλάει για το ναζισμό, την εκκλησία, την πανδημία και τα πλάνα του

26/10/2020 @ 12:13

Ο frontman των Rotting Christ, Σάκης Τόλης, έδωσε πρόσφατα μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο news247. 

Ανάμεσα σε πολλά και ενδιάφεροντα, ο ηγέτης του κορυφαίου black metal σχήματος της χώρας, δήλωσε: «Αν ο Χίτλερ έβλεπε ότι έπαιζες black metal, στην καλύτερη θα σε κρέμαγε», τονίζοντας πως «σε αυτό τον τόπο ο ναζισμός δεν έχει καμία θέση. Μαχόμαστε για την ελευθερία του λόγου και ο ναζισμός δεν το εκπροσωπεί αυτό».

Σχετικά με το γεγονός πως έχει παρεξηγηθεί η αγάπη του για την αρχαία Ελλάδα, ο Σάκης είπε: «Δεν θεωρώ ότι ο Έλληνας είναι ο καλύτερος λαός, αλλά πιστεύω ότι είναι τυχερός που πατάει σε ένα από τα καλύτερα και πιο όμορφα μέρη στον πλανήτη και έχει χρέος να το ομορφύνει με σεβασμό στην διαφορετικότητα».

«Η κατάθλιψη είναι ψυχική νόσος, την οποία αν κάποιος βιώσει θα τον συμβούλευα να επικοινωήσει άμεσα με ειδκό γιατρό» σχολίασε σχετικά με το αν η μουσική που παίζουν οι Rotting Christ είναι σκοτεινή, και αν το σκοτάδι συνάδει με την κατάθλιψη.

Όταν η συνέντευξη έφτασε στα σχέδια της μπάντας, απάντησε: «Ζωή χωρίς πλάνα, χωρίς σχέδια δεν υφίσταται για μένα. Συνεχίζουμε να προσαρμοόζουμε τα πλάνα μας στα νέα δεδομένα μετά την απότομη κατάρρευση. Δεν θα ήθελα να ανακοινώσω κάτι, άλλωστε ποιον θα ενδιέφερε σε αυτές τις άγριες εποχές να μάθει τα νέα κάποιου».

Ο frontman των Rotting Christ δήλωσε πως «αν και δεν είναι θρησκευόμενος σέβεται τους πραγματικά θρησκευόμενους, ή καλύτερα πνευματικούς ανθρώπους».

Πρόσφατα η black metal μπάντα έδειξε και το φιλανθρωπικός της πρόσωπο με τη συμμετοχή στην πρωτοβουλία Unity για τους πρόσφυγες στη Μόρια, αλλά και με δωρεά στον Π.Ο.Υ. Σχετικά με το τι τους οδήγησε σε αυτές τις κινήσεις, ο Σάκης Τόλης είπε: «To κάνουμε γιατί το γουστάρουμε. Προσπαθούμε να είμαστε άνθρωποι, ειδικά αυτές τις εποχές. Η αλληλεγγύη θα μας χρειαστεί πολύ στο μέλλον. Έχουμε να φάμε μεγάλη σφαλιάρα με αυτά που έρχονται. Πρέπει να θωρακιστούμε με αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμό. Μας γεμίζουν αυτές οι κινήσεις, αλλά δεν μας ενδιαφέρει το επικοινωνιακό».

Διαβάστε εδώ την συνέντευξη του Σάκη Τόλη στο news247. 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε την κριτική του Rocking για τον τελευταίο δίσκο των Rotting Christ με τίτλο "The Heretics". 

  • SHARE
  • TWEET