Κίνηση στήριξης των προσφύγων της Μόριας από εγχώριους καλλιτέχνες

Σε αυτή συμμετέχουν 160 μουσικοί, ανάμεσα στους οποίους οι Rotting Christ, Bazooka, Need, Poem, Mother Of Millions, Nighstalker, Planet Of Zeus, 1000mods, Nightfall, Villagers Of Ioannina City, Καταχνιά, κ.ά.

22/09/2020 @ 15:01

Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από το πρωί της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που το "Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης" της Μόριας (Λέσβος) τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι 13000 πρόσφυγες που διέμεναν εκεί -ό αριθμός που γνωστοποιήθηκε- έμειναν μέσα σε λίγες στιγμές, χωρίς κατάλυμα και χωρίς κάποια από τα απαραίτητα για την διαβίωσή τους αγαθά. Η ανάγκη να δράσουμε άμεσα είναι επιτακτική!

Είμαστε η UNITY. Μία ομάδα ατόμων, που δεν έχει σημασία να κατονομαστούν, καταφέραμε και συγκεντρώσαμε -ούτε λίγο, ούτε πολύ- 160 τραγούδια από ισάρριθμους εγχώριους καλλιτέχνες που θέλησαν να στηρίξουν την ενέργεια, συνθέτοντας με αυτά μια πρωτοφανή ψηφιακή συλλογή, με μουσικές από όλα τα είδη. Η συλλογή αυτή διατίθεται προς πώληση στην συμβολική τιμή των 5 ευρώ, με δυνατότητα επιπλέον ελεύθερης συνεισφοράς, μέσω της πλατφόρμας του bandcamp. Ταυτόχρονα διατίθενται προς πώληση και άλλα αντικείμενα, όπως T-shirts, pins, stickers και signed prints, έτσι ώστε να έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε εσείς το ύψος της συνεισφοράς σας.

unity

Τα έσοδα του εγχειρήματος θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά αγαθών, βάσει των οδηγιών της Attika Human Support αλλά και άλλων αλληλέγγυων ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Όσο συντομότερα συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσόν, τόσο πιο άμεσα θα ενεργοποιηθεί το δεύτερο βήμα της διαδικασίας που είναι η αγορά και η αποστολή των αγαθών. Το ποσόν που θα συγκεντρωθεί και τα αγαθά που θα αγοραστούν θα γνωστοποιηθούν και θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στην διαδικασία. Όπως είναι αντιληπτό, κάθε βοήθεια είναι σημαντική. 

Ήρθε η ώρα να δείξουμε την δύναμη της μουσικής και τι μπορεί αυτή να πετύχει για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και κοινωνικής ομάδας. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή.

We stand in solidarity with refugees and immigrants.
We stand united.

 

Compilation & Merchandise: https://unitygr.bandcamp.com
Facebook: https://www.facebook.com/unity.solidarity.gr
Instagram: https://www.instagram.com/unity_solidarity

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET