H rock και metal κοινότητα αντιδρά στην εκλογή του νέου Προέδρου των Η.Π.Α

Η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της νίκης του Joe Biden, ενώ δεν λείπουν και οι υποστηρικτές του Donald Trump

09/11/2020 @ 09:56

Πριν μερικές μέρες ανακοινώθηκε πως νέος Πρόεδρος των Η.Π.Α. θα είναι ο Joe Biden, ο οποίος έρχεται να διαδεχθεί τον Donald Trump. Σε αυτήν την ανακοίνωση υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις διάσημων μουσικών της rock και metal κοινότητας.

Ο Scott Ian (Anthrax) έκανε μια σύντομη ανάρτηση στο Twitter γράφοντας "America, fuck yeah", η Amy Lee (Evanescence) ανέφερε «Κανείς δεν μπορεί να σιωπήσει τις φωνές των ανθρώπων. Ο θεός να ευλογεί την Αμερική», ο Brett Gurewitz (Bad Religion) αναδημοσίευσε το εξώφυλλο των New York Times, όπου αναφέρεται ότι «o Biden κέρδισε τον Trump και η Kamala Harris είναι η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος». 

Ο Derrick Greene (Sepultura) έδειξε την ικανοποίηση του για την εκλογή του Biden, ο Randy Blythe (Lamb Of God) δήλωσε «Ελπίζω η ευγένεια να επιστρέψει στον πολιτικό λόγο» και η Lizzy Hale (Halestorm) πως «έχουμε μια ελπίδα για ειρήνη, για πρόοδο, για να κάνουμε μια πραγματική αλλαγή». 

Ο Paul Stanely (KISS) εμφανίστηκε ενωτικός λέγοντας «θα δοκιμαστούμε από αυτή τη μετάβαση και το πως θα αντιδράσουμε σε αυτήν την αλλαγή, τόσο ως Αμερικανοί που έχουν κερδίσει τις εκλογές αλλά και ως αυτοί που έχασαν. Σεβασμός ο ένας στον άλλο και κατανόηση οφείλουν να είναι ο δρόμος που οφείλουμε να κάνουμε ενωμένοι». Ο Mick Jagger (Rolling Stones) ανυπομονεί να επιστρέψει σε μια Αμερική απαλλαγμένη από τα σκληρά λόγια και τις βρισιές», ενώ ο Nergal (Behemoth) αισθάνεται ανακουφισμένος από την νίκη του Joe Biden.

Ωστόσο, δεν χάρηκαν όλοι από την ήττα του Donald Trump, όπως ο συντηρητικός μουσικός Ted Nugent, ο οποίος δήλωσε πως «ο διάβολος πρόκειται να ελέγξει την Αμερική» ή ο John Dolmayan (System Of A Down) που υπερασπίστηκε τον απερχόμενο Πρόεδρο λέγοντας πως «δέχεται επίθεση εδώ και πέντε χρόνια». Τέλος, ο Michael Sweet (Stryper) υποστήριξε τον Trump επειδή «έχει κάνει πολλά για τη χώρα και ειδικά για την οικονομία».

Υπενθυμίζουμε ότι ο 46ος Πρόεδρος των Η.Π.Α. πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα από το νέο έτος, ενώ η εκλογή της Kamala Harris ως Αντιπροέδρου αποτελεί μια ιστορική στιγμή καθώς είναι η πρώτη γυναίκα που το καταφέρνει.

  • SHARE
  • TWEET