Rob Halford: «Γιατί έφυγα από τους Judas Priest»

Ο Metal God εξηγεί τι τον ανάγκασε να φύγει από το κορυφαίο συγκρότημα

24/03/2021 @ 18:15

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο γαλλικό Heavy1, ο Rob Halford μίλησε για την απόφαση του να φύγει από τους Judas Priest το 1992.

Ερωτηθείς για το αν θεωρει σημαντικό να εξηγήσει την δική του πλευρά της ιστορίας στην αυτοβιογραφία του "Confess", ο Halford είπε: «Νομίζω πως είναι σημαντικό, ναι. Υπάρχουν πολλά ανεπίσημα βιβλία για τους Priest και όλα αποτελούνται από κομμάτια κουτσομπολιού και πληροφοριών ή αναμάσημα συνεντεύξεων από άλλα περιοδικά. Αν θες την αλήθεια, πας στην πηγή. Ούτε μια στο εκατομμύριο δεν ήθελα να φύγω - επίσημα να αποχωρήσω - από τους Judas Priest. Ήταν ειλικρινά μια κακή επικοινωνία» 

«Οι μουσικοί, οι καλλιτέχνες είμαστε υπερ-ευαίσθητα άτομα. Θεέ μου, το πιο μικρό πράγμα μπορεί να μας κάνει (να αντιδράσουμε αρνητικά). Εγώ, η ντίβα - η ντίβα Θεός του Metal. Και αυτό «ξύπνησε» καλλιτεχνικό ευαίσθητο συναισθηματικό ένστικτο. Οπότε θεώρησα πως ήταν μια καλή ευκαιρία να προσπαθήσω να εξηγήσω τι πραγματικά συνέβη. Και απλά φαντάζει τρελό πως έπρεπε να περάσουν δέκα χρόνια. Αλλά, όπως γράφω και στο βιβλίο, κάποια από αυτά δεν προέρχονταν από μένα. Προέκυπταν από διάφορα μέρη. Και για να φέρω τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση, νομίζω, ήταν σημαντικό (να εξηγήσω)» δήλωσε ο Metal God.

«Όλες οι περιοδείες που κάνουμε, είναι εξαιρετικά μακρόχρονες και κουραστικές, αλλά τις κάνουμε επειδή αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Αγαπάμε να βλέπουμε τους οπαδούς μας σε όλο τον κόσμο. Αλλά πριν την περιοδεία για το "Painkiller", περάσαμε αυτή την πραγματικά δύσκολη φάση με την δίκη Reno» είπε ο frontman των Judas Priest αναφερόμενος στην διαβόητη δίκη του 1990 όπου οι Priest κατηγορήθηκαν πως εισήγαγαν υποσυνείδητα μηνύματα στη μουσική τους.

«Εκ των υστέρων, έπρεπε να πούμε ή εγώ να πω, στο τέλος της περιοδείας, «Παιδιά, θα αράξω μερικά χρόνια και ίσως κάνω κάποια πράγματα». Αλλά δεν έγινε έτσι. Προέκυψε μια τεράστια ασυνεννοησία. Τα συγκροτήματα είναι όπως οι οικογένειες. Μας πήρε δέκα χρόνια να το διορθώσουμε, ειδικά από μέρους μου. Αλλά έγινε. Τουλάχιστον έβγαλα από το σύστημα μου τα πράγματα που έψαχνα ως μουσικός. Πέρασα υπέροχα με τους Fight, τους 2WO και τους Halford. Όλα με οδήγησαν στο μέρος που ήμουν προορισμένος να είμαι σαν μουσικός, το οποίο είναι οι Judas Priest» είπε ο Rob Halford.

  • SHARE
  • TWEET