Release Athens: Τα line-up για τις 24 και 30 Ιουνίου

Όλες οι πληροφορίες για τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν τις δύο μέρες του φεστιβάλ

13/05/2019 @ 16:52

Αυτά είναι τα ονόματα τα οποία συμπληρώνουν ιδανικά τα line-up της Δευτέρας 24 και Κυριακής 30 Ιουνίου στο Release Athens 2019 που επιστρέφει πιο εντυπωσιακό από ποτέ!

Μαζί με τους μεγάλους Alice In Chains και τους 1000Μοds, Fu Manchu θέση στη σκηνή παίρνουν οι Puta Volcano και Monovine.

Στο πλάι των καταιγιστικών Disturbed και Anthrax, στο line-up θα είναι και οι SiXforNine, Need, Breath After Coma.

Πάρε και εσύ άμεσα το εισιτήριό σου! Η πώληση και για τις δύο μέρες (24 και 30 Ιουνίου) συνεχίζεται προς 42 ευρώ (γενική είσοδος) και VIP 80 ευρώ.

Online: Viva.gr | Releaseathens.gr/tickets

Tηλεφωνικά: 11876

Φυσικά σημεία: στα καταστήματα Reload Stores, Seven Spots, Wind, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης – Evripidis Bookstores, στον πολυχώρο Yoleni’s Hellas (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ

Να θυμίσουμε πως στην είσοδό σας στο φεστιβάλ θα σας δοθεί δωρεάν έγχρωμο αναμνηστικό hard copy εισιτήριο!

Δευτέρα 24 Ιουνίου

Alice In Chains / 1000Μοds / Fu Manchu / Puta Volcano / Monovine

Puta Volcano

Μετρώντας ήδη οκτώ χρόνια παρουσίας στη Rock σκηνή, ένα EP και δύο full length κυκλοφορίες, οι Puta Volcano διευρύνουν το ακροατήριο και τους μουσικούς τους ορίζοντες, αποτίοντας πάντα φόρο τιμής στις desert rock και Seattle ‘90s επιρροές, διαμορφώνοντας το “volcanic rock” προσωπικό τους στίγμα, με όχημα τις υπνωτιστικές γκρούβες και τα συμπαγή και δεμένα παιξίματά τους.

Ο τελευταίος τους δίσκος με τίτλο "Harmony Of Spheres" «ταξίδεψε» τόσο εντός, όσο και (κυρίως) εκτός συνόρων, αποσπώντας θετικότατες κριτικές και σχόλια από κοινό και μουσικό τύπο, γεγονός που οδήγησε αναπόφευκτα στη γρήγορη εξάντληση του πρώτου vinyl pressing ενώ σε γρήγορους ρυθμούς κυλά προς την ίδια κατεύθυνση και το δεύτερο pressing. Την κυκλοφορία ακολούθησαν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και τα σημαντικότερα εγχώρια φεστιβάλ και η πρώτη τους mini Ευρωπαϊκή περιοδεία με εμφανίσεις σε Αυστρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Σερβία & Βουλγαρία.

Links

Facebook
Instagram
Spotify
Website

Monovine

Oι εξαιρετικοί Monovine ξεκίνησαν το 2011 με το ντεμπούτο τους "Cliche" έναν φόρο-τιμής στη σκηνή του grunge με τον ήχο τους να χαρακτηρίζουν οι proto-punk "επιθέσεις", οι πανίσχυρες κιθάρες και τα αμείλικτα ντραμς. Σε συνδυασμό με στίχους που μιλούσαν για αδράνεια, αυτοκαταστροφή αλλά και δημιουργία και αποδοχή, η τριπλέτα έχει "κερδίσει" τη θέση της στην ελληνική και όχι μόνο, alt-rock σκηνή.

Εχουν ήδη μοιραστεί τη σκηνή με ονόματα όπως Iggy Pop, The Fuzztones, The Subways, Moby, The Prodigy, 1000mods, Naxatras, The Last Drive ενώ ο περσινός τους δίσκος "D.Y.E" έμεινε πιστός στη δική τους "wasted generation" με έναν ήχο ισχυρό και κολλητικό!

monovine.bandcamp.com
facebook.com/MONOVINE
instagram.com/monovineofficial
youtube.com/c/monovineofficial

Kυριακή 30 Ιουνίου

Disturbed / Anthrax / SiXforNine / Need  / Breath After Coma

SiXforNine

Η Hard Rock/Metal μπάντα το 2015 κυκλοφορεί το ντεμπούτο τους σε μίξη του Forrester Savell γνωστού από συνεργασίας με τους Sum 41, Karnivool, Dead Letter Circus, The Butterly Effect.

Εχοντας ήδη ανέβει στη σκηνή μαζί με Monster Magnet, Spiritual Beggars, Fates Warning , Gus G, Leprous, Jamiroquai Groove Section, Memory Garden, Wolf ενώ το 2016 έπαιξαν για το project See της Red Bull.

O δεύτερος δίσκος τους "Parallel Universe" λαμβάνει εξαιρετικές κριτικές. Η παραγωγή ανήκει στο μέλος τους Fotis Benardo, η μίξη του Paul Pavao (Alter Bridge, Marilyn Manson, Disturbed) και mastering του Tom Baker (Danzig, Motley Crue, Nine Inch Nails, Tenacious D, Rob Zombie).

Πλέον οι SiXforNine είναι έτοιμoι για το νέο και μεγάλο βήμα της καριέρας τους!

facebook.com/SiXforNine
instagram.com/sixfornine
sixfornine.com

Need

Οι Need έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς ως οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι του ελληνικού prog metal και μετά από την κυκλοφορία του 4ου κατά σειρά album τους, 'Hegaiamas: a song for freedom' το 2017, η στιγμή είχε φτάσει να ακουστούν σε ολόκληρο τον κόσμο. Περιόδευσαν για 2 μήνες και 50 συναυλίες σε Αμερική, Καναδά και Ευρώπη στο πλευρό των Σουηδών Evergrey.

To 2018 τους βρήκε να κάνουν headline περιοδεία, εμφανίστηκαν σε διάφορα festival μεταξύ των οποίων το φημισμένο ProgPower Europe στην Ολλανδία ενώ έπαιξαν σαν special guests στις εν Ελλάδι εμφανίσεις των Pain of Salvation, Fates Warning και Coroner.

Οι Need, κυκλοφόρησαν το 2015 το πρώτο τους live DVD ('Orvam: a song or Atlanta') βιντεοσκοπημένο το 2014 στην Αμερική και το ιστορικό ProgPower USA festival που πραγματοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια στην Atlanta των ΗΠΑ. Η εμφάνισή τους στο Release Festival θα είναι το πρώτο τους show για το 2019 και η πρώτη φορά που θα βρεθούν επί σκηνής από τη στιγμή που κλείστηκαν στο studio ηχογραφώντας το 5ο τους album!

Περισσότερα για τους Need:

facebook.com/needband/
instagram.com/need__band
needband.bandcamp.com
needband.net

Breath After Coma

H αθηναϊκή καταφέρνει να μετατρέψει την αγάπη της για το garage revival των 00’s και το modern rock σε έναν ήχο με χαρακτηριστικά riffs και μια ενέργεια που θέλει να πάρει... κεφάλια και μυαλά. Kαι το κάνει!

Το ντεμπούτο τους "Leaders" (2017) τους έδωσε δικαιωματικά θέση σε δεκάδες ελληνικά festivals και σκηνές. O δεύτερος δίσκος τους "Woke Up In Babel" τους ανεβάζει... κατηγορία. Η alterantive rock αίσθηση τους, έχει -πολύ- σκληρά riff, μελωδικά περάσματα και μια σιγουριά που τους κάνει να ξεχωρίζουν.

facebook.com/breathaftercomaband
breathaftercomaband.bandcamp.com

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET