Radiohead vs. Lana Del Rey: «Δεν κατατέθηκε καμία μήνυση!»

Εκπρόσωπος της δισκογραφικής των Radiohead αρνείται την ύπαρξη μηνυτήριας αναφοράς εναντίον της Del Rey

10/01/2018 @ 15:01

Η Lana Del Rey πρόσφατα τουίταρε ότι οι Radiohead την μηνύουν λόγω των πολλών ομοιοτήτων μεταξύ του δικού της "Get Free" από την πρόσφατη κυκλοφορία της, "Lust For Life", με την πασίγνωστη μεγάλη επιτυχία των 90s, "Creep".
 
Η ίδια η καλλιτέχνιδα έγραψε στην ανάρτησή της:

«Είναι αλήθεια [οι φήμες] για την μήνυση...»

ενώ και σε πρόσφατη εμφάνισή της, αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα από σκηνής, εκφράζοντας ανησυχίες ότι η εν λόγω μήνυση μπορεί να είχε ως κατάληξη ακόμη και την αφαίρεση του τραγουδιού από τον δίσκο της.

Τώρα, εκπρόσωπος της δισκογραφικής εταιρείας Warner/Chappell αρνείται την ύπαρξη μηνυτήριας αναφοράς εναντίον της Del Rey και αναφέρει σε γραπτή του δήλωση:

«Ως εκδότες των Radiohead, είναι αλήθεια ότι είμαστε σε διαπραγματεύσεις από τον Αύγουστο του περασμένου έτους με τους εκπροσώπους της Lana Del Rey. Είναι ξεκάθαρο ότι τα κουπλέ του τραγουδιού "Get Free" κάνουν χρήση μουσικών στοιχείων που βρίσκονται στα κουπλέ του "Creep", γι’ αυτό και ζητήσαμε να αναγνωριστεί το γεγονός προς χάριν όλων των συντελεστών του "Creep". Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, καμία μήνυση δεν κατατέθηκε και οι Radiohead ποτέ δεν διεκδίκησαν αποκλειστικά “το 100% των πνευματικών δικαιωμάτων του "Get Free"”».

Ακούστε εδώ το "Get Free" και πείτε μας στα σχόλια σε τί ποσοστό πιστεύετε ότι ευσταθεί η κατηγορία περί αντιγραφής...

  • SHARE
  • TWEET