Τα Βρετανικά Ταχυδρομεία τιμούν τους Queen με ειδική σειρά γραμματοσήμων

Είναι μόλις η τρίτη μπάντα που αποκτά τη δική της συλλογή

25/06/2020 @ 10:55

Τα Βρετανικά Ταχυδρομεία, ανακοίνωσαν την κυκλοφορία μιας σειράς γραμματοσήμων αφιερωμένων στους Queen, τιμώντας έτσι τα 50 χρόνια πορείας της θρυλικής μπάντας.

Η σειρά, θα αποτελείτε από δεκατρία γραμματόσημα, εκ των οποίων τα οκτώ θα απεικονίζουν μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα εξώφυλλα δίσκων του γκρουπ.

Πιο συγκεκριμένα, τα εξώφυλλα που θα εμφανίζονται πλέον σε γραμματόσημα θα είναι τα εξής:

"Queen II" (1974),  "Sheer Heart Attack" (1974), "A Night At The Opera" (1975), "News Of The World" (1977), "The Game" (1980), "Greatest Hits" (1981), "The Works" (1984) και "Innuendo" (1991).

Επιπρόσθετα, φωτογραφίες της κλασικής σύνθεσης των Queen από συναυλίες, θα συμπληρώνουν την συλλογή, απεικονίζοντας πιο συγκεκριμένα τον Freddie Mercury στο Στάδιο Wembley το 1986, τον Roger Taylor στο Hyde Park το 1976, τον John Deacon στο Hammersmith Odeon το 1975 και τον Brian May στη Βουδαπέστη το 1986.

Τέλος, γραμματόσημο γίνεται και η εμβληματική φωτογραφία του Johnny Dewe Mathews που απαθανατίζει τους Queen στην πρώτη τους στούντιο φωτογράφηση στο Primrose Hill Studio.

O Roger Taylor δήλωσε σχετικά πως:

«Γραμματόσημα με τους δίσκους μας! Τι τιμή! Πρέπει να είμαστε σίγουρα μέρος του κάθε σπιτιού πλέον! Ευχαριστούμε τα Βρετανικά Ταχυδρομεία, είμαστε ευγνώμονες».

Ο Brian May συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων πως:

«Είναι δύσκολο να περιγράψω με λέξεις το πώς νιώθω βλέποντας αυτά τα πανέμορφα γραμματόσημα. Πάνε 50 χρόνια από όταν οι τέσσερις μας ξεκινήσαμε ορμητικά την σταδιοδρομία μας και οι ζωές μας έκτοτε έχουν αφιερωθεί στο να πραγματοποιούμε αυτό το ακατόρθωτο όνειρο.

Μερικές φορές δυσκολεύομαι να συνειδητοποιήσω την θέση που κατέχει η μπάντα πλέον. Τίποτα δεν το αποδεικνύει καλύτερα από αυτή την κίνηση των Βρετανικών Ταχυδρομείων».

Με την μπάντα να κλείνει 50 χρόνια πορείας το 2021, οι Queen γίνονται μόλις το τρίτο συγκρότημα που αποκτά δική του σειρά γραμματοσήμων, έπειτα από τους Beatles το 2007 και τους Pink Floyd το 2016.

Μπορείτε να βρείτε τη συλλογή εδώ.

  • SHARE
  • TWEET