Οι Protomartyr στην Αθήνα για μία συναυλία

Το κορυφαίο συγκρότημα του νέου αμερικάνικου post-punk επιστρέφει μετά από πέντε χρόνια

26/04/2023 @ 20:52

PROTOMARTYR

4.11.2023

Gagarin 205

"Don't tell anyone, that's what I wanted"

Οι Protomartyr ζωντανά στο Gagarin τo Σάββατο 4 Νοεμβρίου! Το κορυφαίο συγκρότημα του νέου αμερικάνικου post-punk επιστρέφει στην Αθήνα έπειτα από πέντε χρόνια, για να δώσει την πρώτη solo συναυλία του στη χώρα μας.

Από το 2012 που κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “No Passion All Technique” και singles όπως τα “Dreads 85 84” και “Colpi Proibiti”, έγινε αντιληπτό ότι οι Protomartyr ήταν μια μπάντα που σίγουρα θα μας απασχολούσε στο μέλλον. Ναι, η φωνή και οι στίχοι του Joe Casey αναπόφευκτα έφερναν στο μυαλό τον Nick Cave και τον Ian Curtis και οι αναφορές στους Wire και τους Fall ήταν προφανείς. Όμως, υπήρχε μια αλήθεια στα τραγούδια τους και η ικανότητά τους να συλλάβουν το zeitgeist.

Οι ελπίδες μας επιβεβαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο το 2017, με το έξοχο “Relatives in Descent”, ένα instant classic άλμπουμ που τάραξε τα νερά και δίκαια βρέθηκε σε πολλές λίστες με τα Καλύτερα της Χρονιάς. Από μεγάλη ελπίδα, οι Protomartyr όχι απλά πέρασαν στην κορυφή του post-punk ιδιώματος, αλλά και ανέλαβαν να μας δείξουν προς τα που μπορεί να κινηθει αυτός ο ήχος.

Σήμερα, μια δεκαετία μετά το δισκογραφικό ξεκίνημά τους και με πέντε δίσκους στο ενεργητικό του, το συγκρότημα από το Detroit συνεχίζει να διευρύνει τα μουσικά του όρια. Αυτο περιμένουμε από τον νέο δίσκο τους “Formal Growth In The Desert”, ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουνίου.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Προπώληση: 26 Ευρώ, 28 Ευρώ

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται αποκλειστικά από τα www.viva.gr, Public και το υπολοιπο δικτυο της Viva.

Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Info: www.detoxevents.gr

  • SHARE
  • TWEET