Πόλεμος μεταξύ Spotify και Apple

Για ποιες κινήσεις κατηγορείται το Spotify;

29/08/2016 @ 13:48

Οι δύο μεγάλες πλατφόρμες streaming μουσικής, συνεχίζουν να κατηγορούν η μία την άλλη με το τελευταίο επεισόδιο να μιλά για απόφαση του Spotify να μην φιλοξενεί καλλιτέχνες με αποκλειστικά συμβόλαια με την Apple ή το Tidal.

Tα ρεπορτάζ από το εξωτερικό αναφέρουν πως το Spotify τιμωρεί όσους κάνουν συμφωνίες με την Apple για αποκλειστικό ντεμπούτο δίσκου ή τραγουδιού. Αφαιρεί αυτούς τους καλλιτέχνες από τις playlists ή τους θάβει βαθιά στην αναζήτηση. Το Spotify έχει την ίδια εκδικητική πολιτική και σε όσους συνεργάζονται με τον Zane Lowe και τη δημοφιλή εκπομπή του "Beats One".

Βέβαια και το Spotify κατηγορεί την Apple πως ...ξεχνά να ανανεώσει τις λίστες της στο App Store. Το Spotify είναι εναντίον των αποκλειστικοτήτων ( μιας και είχε αποτύχει να το κάνει στο παρελθόν) αλλά δισκογραφικές και καλλιτέχνες πιέζουν να συμβαίνουν, θέλοντας να απευθύνοται στους συνδρομητές και να λαμβάνουν μέρος των χρημάτων.

Με τις τελευταίες μετρήσεις, η Apple Music, με ένα χρόνο παρουσίας, ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια συνδρομητές ενώ η Σουηδική Spotify έχει 100 εκατομμύρια χρήστες με το 30% να είναι συνδρομητές.

  • SHARE
  • TWEET