Phoebe Bridgers: «O Marilyn Manson μου είχε πει πως διέθετε δωμάτιο βιασμού»

Trent Reznor, Wes Borland, Dita Von Teese τοποθετήθηκαν δημόσια αναφορικά με τις κατηγορίες εναντίον του μουσικού

05/02/2021 @ 10:38

Όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες μέρες, πέντε γυναίκες μεταξύ των οποίων και η Evan Rachel Wood, κατηγόρησαν τον Marilyn Manson για κακοποίηση.

Έκτοτε, αρκετοί καλλιτέχνες έχουν τοποθετηθεί δημόσια αναφορικά με το γεγονός μεταξύ των οποίων και κατά καιρούς συνεργάτες του Manson.

Ο Wes Borland (Limp Bizkit) που ήταν μέλος της live μπάντας του Manson για ένα σύντομο χρονικό διάστημα το 2008, δήλωσε πως «δεν είναι ένας καλός άνθρωπος και συγκεκριμένα πως κάθε τι που λένε για αυτόν είναι αλήθεια. Λένε την αλήθεια. Ο Manson είναι τρομερά ταλαντούχος αλλά οφείλει να βάλει σε μια τάξη τους δαίμονές του».

Ο Borland σχολιάζοντας τη σχέση του Manson με τη Wood, δήλωσε πως: «ήμουν στο σπίτι του. Δεν ήταν καθόλου σωστός. Και αυτά είναι όσα θα πω. Αν κανείς βγει και κατηγορήσει αυτές τις γυναίκες πως λένε βλακείες, τότε να πάει στον αγύριστο. Συγγνώμη που οδηγώ το θέμα σε ένα σκοτεινό μέρος, αλλά αυτός ο τύπος πρέπει να ακυρωθεί. Αντίο, πρόσεχε μην σε χτυπήσει η πόρτα βγαίνοντας».

Ο Trent Reznor, με ανακοίνωση που δημοσίευσε μέσω του Pitchfork, τοποθετήθηκε αναφορικά με ένα απόσπασμα από τη βιογραφία του Manson "The Long Hard Road Out Of Hell" (1998) που έχει επανέλθει στη συζήτηση δημόσια με αφορμή τα τελευταία γεγονότα.

Στο βιβλίο, ο Manson περιγράφει το πως αυτός και ο Reznor στα '90s είχαν σύμφωνα με δηλώσεις του, κακοποιήσει φυσικά και σεξουαλικά μια γυναίκα. Το απόσπασμα αρχικά είχε βρεθεί σε μια ακυκλοφόρητη συνέντευξη του Manson στο Empyrean Magazine το 1995.

Ο Reznor πήρε αποστάσεις δημόσια από τον Manson, ξεκαθαρίζοντας πως έχει κόψει κάθε είδους επαφή με τον μουσικό εδώ και δύο δεκαετίες, και έκτοτε έχει τοποθετηθεί κριτικά εναντίον του:

«Έχω τοποθετηθεί δημόσια εναντίον αυτού του τύπου και έχω ξεκόψει από αυτόν εδώ και 25 χρόνια. Όπως είχα πει και τότε, το απόσπασμα αυτό από τη βιογραφία του, είναι προϊόν φαντασίας και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είμαι σήμερα το ίδιο προσβεβλημένος με αυτό, όπως ήμουν και τότε».

Δημόσια τοποθετήθηκε και η Dita Von Teese, που για μια χρονική περίοδο ήταν και παντρεμένη με τον μουσικό:

«Επεξεργάζομαι όλα όσα προέκυψαν τη Δευτέρα αναφορικά με τον Marilyn Manson. Ευχαριστώ όσους εκφράσατε ενδιαφέρον αναφορικά με την κατάσταση μου, αλλά είμαι καλά. Θα ήθελα να ξέρετε πως οι λεπτομέρειες που δημοσιοποιήθηκαν δεν συμπίπτουν με την εμπειρία μου κατά τα 7 χρόνια που ήμασταν ζευγάρι. Αν είχαν, δεν θα τον είχα παντρευτεί ποτέ το 2005. Χωρίσαμε εξαιτίας των καταχρήσεων και απιστίας.

Η κακοποίηση παντός είδους δεν έχει καμία θέση σε οποιαδήποτε σχέση. Προτρέπω όσους έχουν υπάρξει θύματα να κάνουν βήματα προς την αποκατάστασή τους και την ανάκτηση της δύναμης και πίστης στον εαυτό τους». 

Η Phoebe Bridgers, με ένα tweet της την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, αποκάλυψε πως όταν είχε επισκεφθεί πριν χρόνια το σπίτι του Manson και αυτός της μίλησε για ένα χώρο του σπιτιού που τον ονόμαζε δωμάτιο βιασμού (σ.σ. "rape room").

«Νόμιζα πως ήταν κάποιου είδους απαράδεκτο χιούμορ. Σταμάτησα να είμαι οπαδός. Στέκομαι στο πλάι όσων μίλησαν δημόσια. Η δισκογραφική ήξερε, το management ήξερε, το ίδιο και η μπάντα του. Η τωρινή τους αποστασιοποίηση, το να προσποιούνται τους σοκαρισμένους είναι θλιβερό».

Υπενθυμίζουμε πως ο Manson αποτελεί παρελθόν από το δυναμικό της Loma Vista.

  • SHARE
  • TWEET