Παύση λειτουργίας για το Piraeus 117 Academy

Κλείνει ένα από τα πιο γνωστά συναυλιακά venues της Αθήνας

07/10/2020 @ 16:08

Το Piraeus 117 Academy κλείνει οριστικά έπειτα από πέντε χρόνια λειτουργίας, γεγονός που, όπως διαφαίνεται, αποτελεί συνέπεια της πανδημίας στον καλλιτεχνικό και, συγκεκριμένα, συναυλιακό χώρο.

Η είδηση της παύσης λειτουργίας του γνωστού συναυλιακού venue της Αθήνας έγινε ευρύτερα γνωστή μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Smoke The Fuzz, όσον αφορά στην αλλαγή χώρου διεξαγωγής της συναυλίας των Om.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει πως η συναυλία των Om που είχε επαναπρογραμματιστεί, κατόπιν αναβολής, για την Τετάρτη 25/5/21, μεταφέρεται, από το Piraeus 117 Academy, λόγω οριστικής παύσης της λειτουργίας του χώρου, στο Gagarin 205 Live Music Space.

Μπορείτε να διαβάσετε  ολόκληρη την ανακοίνωση της Smoke The Fuzz, όπου περιλαμβάνονται και λεπτομέρειες σχετικά με την απόκτηση εισιτηρίων για την συναυλία των Om, εδώ.

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το Piraeus 117 Academy, η οποία, παρέχοντας περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από την απόφαση, αναφέρει:

«Καληνύχτα... η αυλαία έπεσε.
 
Η αρχή όλων είναι το όραμα. Το φθινόπωρο του 2015, διαμέσω capital controls και δυσμενών οικονομικών συνθηκών, άνοιξε τις πόρτες του το Piraeus 117 Academy στην καρδιά της Αθήνας με στόχο να χαρίσει στο μουσικόφιλο κοινό αξεχαστες συναυλιακές εμπειρίες παρέα με αγαπημένους καλλιτέχνες. Η ομάδα πίσω από το φιλόδοξο εγχείρημα ξεκίνησε κυριολεκτικά από το μηδέν τη μεταμόρφωση του χώρου σε ένα μουσικό venue άρτιων τεχνικών προδιαγραφών ικανό να συναγωνιστεί αντίστοιχα venues του εξωτερικού.
 
Φτάνοντας στο 2020, κατέφθασε η εποχή του Covid-19 και της μεγαλύτερης οικονομικής αβεβαιότητας των τελευταίων δεκαετιών. Τα φώτα των συναυλιακών χώρων και club έσβησαν, οι πόρτες κλειδώθηκαν με αμφίβολο τον τρόπο της μελλοντικής τους λειτουργίας.
 
Οικονομικές πιέσεις από το περιβάλλον της ιδιοκτησίας του χώρου oδήγησαν σε κλίμα αδιαλλακτικότητας καθιστώντας αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας του χώρου ως του συναυλιακού venue που αγάπησε το κοινό.
 
Όταν χαθεί η μαγεία ενός χώρου λόγω οικονομικών παραγόντων, η αυλαία του αναγκαστικά πέφτει.
 
Η ομάδα Διεύθυνσης και Καλλιτεχνικής Παραγωγής του Piraeus 117 Academy, κλείνει ένα κεφάλαιο ώστε να ανοίξει ένα καινούργιο σύντομα σε νέα συναυλιακά και πολιτιστικά σοκάκια.
Με αγάπη και πάθος για τη μουσική, τις συναυλίες και τον πολιτισμό».
  • SHARE
  • TWEET