Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων σχετικά τον αποκλεισμό του μουσικού κλάδου

Από σήμερα σε ισχύ τα επιπρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

21/09/2020 @ 16:24

Με επίσημη ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων εκφράζει την διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό, αποκλειστικά και μόνο του μουσικού κλάδου, με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς πως θα έχουν ισχύ από σήμερα, στην Αττική, έως και τις 4 Οκτωβρίου.

Στα επιπρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν, συμπεριλαμβάνεται, πέραν του ανωτάτου ορίου των 9 ατόμων για συναθροίσεις σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους, με εξαίρεση χώρους που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων, και η αναστολή συναυλιών σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, επικεντρώνεται στο συγκεκριμένο μέτρο και το γεγονός πως, τίθεται, όπως δηλώνουν, ζήτημα ισονομίας σχετικά με την διαφορετική αντιμετώπιση από τις αρμόδιες αρχές των συναυλιακών εκδηλώσεων από τις θεατρικές.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΣΔΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Πέρα από κάθε λογική , πέρα από κάθε πολιτική , πέρα από κάθε σεβασμό στη δουλειά μας, έρχεται η κυβέρνηση με τον παραλογισμό του διαχωρισμού αποκλειστικά και μόνο του μουσικού κλάδου, να κλείσει τις επιχειρήσεις μας και να αφήσει τους εργαζόμενους στον χώρο των συναυλιών εκτός από άνεργους και άφωνους. Κινδυνεύει η διασπορά από τη μουσική και όχι από το θέατρο, που υποδέχεται το κοινό στους ίδιους χώρους με το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο, με τους ίδιους ανθρώπους που κάθονται στα ίδια καθίσματα, φοράνε τις ίδιες μάσκες και κοιτάζουν την ίδια σκηνή! Επειδή έχει ξεπεραστεί κάθε όριο ανεκτικότητας από την πλευρά μας θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο που μας παρέχει ο νόμος προκειμένου να υπερασπιστούμε την ισονομία μας.

Τιμάμε το θέατρο και δεν θα επιτρέψουμε στον παραλογισμό των αρμοδίων υπουργείων να μας βάλει σε διαμάχη με τους συνάδελφους θεατρικούς παραγωγούς και τους εργαζόμενους του θεάτρου, οι οποίοι πρέπει και αυτοί να εργαστούν όπως κι εμείς. Έχετε χάσει κάθε μέτρο γιατί ή θα υπάρχει ανώτατο όριο σε 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους ή όχι. Αποφασίστε και μη μας κοροϊδεύετε.

Για τον ΠΣΔΠΕ

Η πρόεδρος
Κατερίνα Σταματάκη

H γραμματέας
Δήμητρα Μαντζούκα
»

  • SHARE
  • TWEET