Νέα μουσική πλατφόρμα βοηθά πραγματικά τους καλλιτέχνες να προωθήσουν την μουσική τους

Το One Submit δημιουργήθηκε με σκοπό την εύκολη και αποτελεσματική χρήση από τους ίδιους τους δημιουργούς

29/01/2024 @ 14:13

Μία νέα μουσική πλατφόρμα βοηθά πραγματικά τους καλλιτέχνες να προωθήσουν την μουσική τους

Εάν είστε καλλιτέχνης που προωθεί την μουσική του καριέρα και μόλις ολοκληρώσατε την παραγωγή του νέου σας τραγουδιού, πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσετε να διαβάζετε!

Εμπειρικά, ως πρώην καλλιτέχνες στη μουσική βιομηχανία, γνωρίζουμε ότι η διαδικασία προώθησης της μουσικής μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη για τους περισσότερους καλλιτέχνες. Είναι αρκετά λογικό να πιστεύουμε ότι οι καλλιτέχνες είναι καλύτεροι στο να δημιουργούν και να παράγουν μουσική παρά να την προωθούν.

Πολλοί ανεξάρτητοι καλλιτέχνες, που είναι διαρκώς απασχολημένοι με την προώθηση της νέας τους μουσικής, δεν έχουν ιδέα όταν τίθεται το ερώτημα «πώς να προωθήσετε τη μουσική σας;».

Μέχρι τώρα, όταν ένας καλλιτέχνης έχει ολοκληρώσει την παραγωγή ενός τραγουδιού, πρέπει να γίνει εκείνος που θα το προωθήσει για τον επόμενο ενάμιση μήνα.

Το One Submit γεννήθηκε από αυτήν την αναστάτωση και η αποστολή μας ήταν να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα για τους καλλιτέχνες.

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε από τον Oren Sharon, έναν τραγουδοποιό και παραγωγό που αντιμετώπισε δυσκολίες στην προώθηση της δικής του μουσικής και στη συνέχεια αποφάσισε να δημιουργήσει μια πλατφόρμα που βοηθά τους καλλιτέχνες να προωθούν τη μουσική τους εύκολα και αποτελεσματικά.

Το One Submit έχει επίσης επιλεγεί από το HypeMagazine ως η καλύτερη υπηρεσία για music promotion.

Το One Submit πιστεύει ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να επικεντρώνονται μόνο στη σύνθεση και την παραγωγή ποιοτικής μουσικής, και όταν πρόκειται για την προώθηση μουσικής στο διαδίκτυο, πρέπει να έχουν ένα εργαλείο που να είναι αποτελεσματικό, εύκολο στη χρήση και να προσφέρει αποτελέσματα για τους καλλιτέχνες.

Το μότο του One Submit είναι ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να είναι καλλιτέχνες, όχι promoters.


Το One Submit επιτρέπει σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες να υποβάλλουν τη νέα τους μουσική σε επιμελητές (curators) σε έξι διαφορετικές πλατφόρμες.

• Spotify Playlists
• Youtube Channels
• Music Blogs
• Radio Stations
• TikTok Influencers έως και 4 εκατομμύρια followers
• Record Labels

Deezer playlists, Apple Music και λοιπές υπηρεσίες streaming services θα ακολουθήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Μέχρι και σήμερα, οι καλλιτέχνες έπρεπε να περιηγηθούν και να βρουν τους κατάλληλους επιμελητές των playlist ώστε να υποβάλουν τη μουσική τους ή να χρησιμοποιήσουν άλλες πλατφόρμες υποβολής που δεν ήταν επαρκείς όσον αφορά τα αποτελέσματα και την ποικιλία τους.

Το One Submit διευκολύνει πολύ τους καλλιτέχνες, καθώς παρακάμπτει την ταλαιπωρία αναζήτησης επιμελητών για υποβολή.

Αυτή η one-stop-shop πλατφόρμα βοηθά τους ανεξάρτητους καλλιτέχνες να ακούγεται και να εκτίθεται γρήγορα και αποτελεσματικά η μουσική τους.


Υποβολή μουσικής στις playlist του Spotify βάσει του πλήθους των followers

Πρόκειται για τη μοναδική πλατφόρμα που δίνει στους καλλιτέχνες την επιλογή να υποβάλουν τη μουσική τους στις playlist με φίλτρο το μέγεθος.

Για παράδειγμα, οι καλλιτέχνες μπορούν να επιλέξουν την υποβολή της μουσικής τους σε 10 playlist με 20 έως 50 χιλιάδες followers ή σε 25 playlist με 8 έως 20 χιλιάδες followers, εντός του είδους μουσικής που έχει επιλέξει ο καλλιτέχνης. Αυτό εξοικονομεί χρόνο, αλλά είναι και προσαρμόσιμο όσον αφορά την τιμή, επειδή κάθε μέγεθος playlist έχει διαφορετική τιμή.

Για κάθε υποβολή μουσικής, ο καλλιτέχνης θα λάβει γραπτή αναφορά από τον επιμελητή στον οποίο υπέβαλε το τραγούδι του· εάν του αρέσει το τραγούδι, ο επιμελητής θα το προσθέσει στην playlist του.

Αυτή η επιλογή δεν υφίσταται σε άλλες πλατφόρμες, και γι' αυτόν τον λόγο το One Submit αποτελεί ένα πανίσχυρο εγαλείο για τους καλλιτέχνες.


TikTok Music Submission

Το One Submit επιτρέπει επίσης την υποβολή μουσικής σε TikTok influencers, με 500 χιλιάδες έως και 4 εκατομμύρια ακόλουθους. Το TikTok απαιτεί έγκριση της μουσικής, που σημαίνει ότι ο TikTokter πρέπει είτε να εγκρίνει το τραγούδι και να το χρησιμοποιήσει σε ένα από τα video του, είτε να επιστραφούν τα χρήματα.


Ταιριάζει σε κάθε καλλιτέχνη;

Για να χρησιμοποιήσετε το One Submit, η μουσική σας πρέπει να είναι κορυφαίας ποιότητας· μην προσπαθήσετε να υποβάλετε ένα demo ή ένα ημιτελές τραγούδι.

Πιθανότατα, θα απορριφθείτε από τους επιμελητές στους οποίους υποβάλλετε τη μουσική σας.

Βεβαιωθείτε ότι το τραγούδι σας είναι υψηλής ποιότητας παραγωγής και ότι το mastering έχει γίνει σωστά.

Επίσης, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε το είδος της μουσικής σας, καθώς υποβάλλετε λίστες αναπαραγωγής βάσει αυτού.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το είδος μουσικής σας, αναζητήστε παρόμοιους καλλιτέχνες και μάθετε το είδος της μουσικής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το Spotify playlist submission.


An artist review page

Τί συμβαίνει όμως εάν ένας επιμελητής απορρίψει το τραγούδι σας;

Εάν ένας επιμελητής απορρίψει το τραγούδι σας, πρέπει και πάλι να σας παρέχει μια γραπτή κριτική, ώστε να την χρησιμοποιήσετε ως feedback για να βελτιώσετε το τραγούδι σας. Δε χρειάζεται όμως να ανησυχείτε. Το One Submit έχει καταχωρημένες πάνω από 1.500 playlist, κανάλια και blogs στα οποία μπορείτε να υποβάλετε τη μουσική σας. Έτσι, εάν ένας επιμελητής δεν εγκρίνει το τραγούδι σας, οι πιθανότητες να εγκριθεί το τραγούδι σας από άλλους επιμελητές είναι αρκετά μεγάλες.


Μερικές βασικές σημειώσεις που πρέπει να λάβουν υπόψη οι καλλιτέχνες:

Το τραγούδι σας πρέπει να βρίσκεται στις πλατφόρμες streaming για να υποβληθεί στις λίστες αναπαραγωγής του Spotify. Ένα ακόμη πλεονέκτημα εδώ είναι ότι δε χρειάζεστε ηλεκτρονικό press kit για να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα μας.

Εάν λοιπόν αναπτύσσετε ένα μουσικό marketing plan και θέλετε να προωθήσετε τη μουσική σας, θα πρέπει οπωσδήποτε να σκεφτείτε τη χρήση του One Submit. Η πλατφόρμα δέχεται προς το παρόν μόνο instrumental μουσική και τραγούδια στα αγγλικά και τα ισπανικά.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την πλατφόρμα στη διεύθυνση: www.one-submit.com

  • SHARE
  • TWEET