O Noel Gallagher αρνείται να φορέσει μάσκα

Ο πρώην κιθαρίστας των Oasis θεωρεί την μάσκα ως παραβίαση της ελευθερίας του

17/09/2020 @ 11:50

Ο διάσημος Βρετανός μουσικός, Noel Gallagher τάσσεται κατά της χρήσης μάσκας στη διάρκεια της πανδημίας.

Μιλώντας σε podcast του Matt Morgan, ο πρώην κιθαρίστας των Oasis είπε: «Δεν είναι νόμος. Υπερβολικά πολλές ελευθερίες μας στερούνται αυτή τη στιγμή. Επιλέγω να μην φορέσω (μάσκα). Αν κολλήσω τον ιό, είναι δικό μου μου θέμα, δεν αφορά κανέναν άλλο. Είναι άχρηστες».

Ο Gallagher ισχυρίζεται πως αρνήθηκε να φορέσει μάσκα σε τρένο και σε μαγαζιά. «Πήγαινα στο Manchester και ήρθε ένας τύπος ζητώντας μου να φορέσω μάσκα, επειδή η αστυνομία θα σου δώσει πρόστιμο χίλιες λίρες. Αλλά δεν χρειάζεται να την φοράω αν τρώω. Οπότε αναρωτήθηκε αν ο ιός με βρει, βλέπωντας με να τρώω ένα σάντουιτς θα με προσπεράσει;».

«Γιατί πρέπει να φοράς μάσκα όταν κουρεύεσαι, αλλά όχι στην pub;» πρόσθεσε. Επίσης, αποκάλεσε τον παρουσιαστή του podcast, Μorgan, ο οποίος είναι υπερ της μάσκας, έναν δειλό μικροβιοφοβικό.

Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται ο Gallagher, νόμος του Ηνωμένου Βασιλείου επιβάλλει να φοράς μάσκα στη δημόσια συγκοινωνία, καθώς και σε αίθουσες συναυλιών, μαγαζιά, ξενοδοχεία και άλλα δημόσια μέρη.

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση μάσκας αποδεικνύεται αποτελεσματική στην μείωση της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Εκτός του Gallagher, αντίθετος στην χρήση μάσκας φάινεται να είναι και ο frontman των Stone Roses, Ian Brown, ο οποίος ανήρτησε σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης το παρακάτω. «Ούτε καραντίνα, ούτε τεστ, ούτε ιχνηλάτηση, ούτε μασκες, ούτε εμβόλια» θεωρώντας τα προπαγάνδα και ψέματα των μέσων ενημέρωσης και της κυβέρνησης.

  • SHARE
  • TWEET