Ο Bruce Dickinson σχολιάζει επί σκηνής τις απαγορεύσεις της Κίνας

Δείτε το βίντεο από τη δεύτερη εμφάνιση των Iron Maiden σε κινέζικο έδαφος

29/04/2016 @ 11:44

Οι Iron Maiden έδωσαν την Τρίτη 26 Απριλίου στο Mercedes-Benz Arena της Σαγκάη τη δεύτερη συναυλία της καριέρας τους σε κινέζικο έδαφος. Η πρώτη έλαβε χώρα δύο μέρες νωρίτερα στο Πεκίνο και έκαναν τον γύρο του κόσμου οι απαγορεύσεις που επέβαλλαν οι κινέζικες αρχές στην μπάντα.

Πριν παίξουν το τρίτο τους κομμάτι στη Σαγκάη, ο Bruce Dickinson βρήκε την ευκαιρία να σχολιάσει επί σκηνής τα γεγονότα και απευθύνθηκε στο κοινό:

«Είναι τέλεια που είμαστε εδώ, στην Κίνα, σήμερα. Σκίσαμε στο Πεκίνο και σκεφτήκαμε «α, αυτό είναι λίγο σοβαρό», καταλαβαίνετε. Οπότε, είχαν κάποιους κανόνες και εμείς τους τηρήσαμε και δεν βρίσαμε καθόλου. Υπάρχει ακόμα ένα πράγμα που δεν μπορώ να κάνω. Να δούμε, θα καταφέρετε να το μαντέψετε αργότερα; Αλλά δεν δίνουμε δεκάρα (στο "we don't give a shit" σχημάτισε με το στόμα του τη λέξη "shit") για όλα αυτά. Και ξέρετε γιατί; Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η μουσική. Γι' αυτό είμαστε εδώ, γι' αυτό είστε εδώ και θα περάσουμε γαμημένα τέλεια (σχημάτισε τη λέξη "fucking" με το στόμα χωρίς να την προφέρει πάλι).

Έβλεπα τις προάλλες ένα κινέζικο κανάλι... Και είχαν μια πολύ ωραία συνέντευξη του Janick. Είχαν αυτές τις ωραίες εικόνες από το σόου με φλόγες παντού και υγρό πάγο και καπνούς. Σκέφτηκα ότι είναι (σχηματίζει πάλι τη λέξη "fucking") κρίμα που δεν μπορούμε να τα κάνουμε, γιατί απλά μας περιόρισαν λίγο. Παρ' όλα αυτά, την επόμενη φορά θα τους μιλήσουμε. Την επόμενη φορά που θα έρθουμε Κίνα για να δούμε όλους εσάς!»

Video 1
Video 2
Video 3

Υπενθυμίζουμε ότι η συναυλία τους στο LeSports Center του Πεκίνου πραγματοποιήθηκε με ορισμένες αλλαγές στο show, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας απαγόρευσε στην μπάντα τα εξής:
► Δεν χρησιμοποίησαν πυροτεχνήματα.
► Κατά τη διάρκεια του "The Trooper" ο Bruce Dickinson δεν κράτησε τη Βρετανική σημαία (Union Flag). Δείτε το video από εδώ, με τον Dickinson να... μιμείται την κίνηση που κάνει εδώ και 30 χρόνια...
► Άλλαξαν τους στίχους στο ρεφρέν του "Powerslave" από "Tell me why I had to be a Powerslave" σε "Tell me why I had to be a Wicker Man".
► Η μπάντα δεν επιτρεπόταν να πετάξει οτιδήποτε προς το κοινό. Πένες και μπαγκέτες για παράδειγμα.
► Ο Bruce Dickinson δεν έβρισε και έπρεπε να προσέχει ιδιαίτερα να μην χρησιμοποιήσει τη λέξη Fuck.

Η μπάντα ωστόσο δεν άλλαξε καθόλου το setlist. Απόψε (26/4) οι Iron Maiden θα παίξουν στη Σανγκάη. H τακτική της κινέζικης κυβέρνησης με Δυτικές μπάντες είναι συνηθισμένη, και παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί πρόσφατα στους Metallica και Rolling Stones.

  • SHARE
  • TWEET