Έχασε τη ζωή του ο Νότης Μαυρουδής

Ο κορυφαίος Έλληνας κιθαρίστας και συνθέτης τραυματίστηκε θανάσιμα στο σπίτι του

04/01/2023 @ 12:16

Έφυγε από την ζωή ξαφνικά εχθές το βράδυ σε ηλικία 77 ετών ο Νότης Μαυρουδής.

Ο κορυφαίος Έλληνας κιθαρίστας και συνθέτης βρισκόταν στο σπίτι του στην Κουκουράβα Μαγνησίας, όταν έπεσε από ύψος τριών μέτρων και χτύπησε σε πέτρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, η σύζυγός του κάλεσε το ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Ο Νότης Μαυρουδής γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Ιουλίου 1945 και τα δυο πρώτα χρόνια της ζωής του έζησε στη φυλακή, δίπλα στη μητέρα του που ήταν πολιτική κρατούμενη.

Στην μακρά σταδιοδρομία του υπήρξε καθηγητής στο Εθνικό Ωδείο Αθήνας, εκδότης και διευθυντής του περιοδικού για την κιθάρα TaR, ραδιοφωνικός παραγωγός, αρθρογράφος και συγγραφέας.

Καταξιώθηκε στην συνείδηση του κοινού για την δεξιοτεχνία του στην κλασική κιθάρα, κυκλοφόρησε πολλούς προσωπικούς δίσκους και συνεργάστηκε με τους κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές και ποιητές.

Αναγνωρισμένος και βραβευμένος στο εξωτερικό με πλούσια δραστηριότητα και πιθανότατα πιο αναγνωρίσιμη σύνθεσή του το "Πρωινό Τσιγάρο", σε στίχους του Άλκη Αλκαίου, ο Μαυρουδής ειδικεύτηκε και στις ορχηστρικές διασκευές, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το άλμπουμ "Beatles For Classical Guitar" του 1998 και πιο πρόσφατα την σειρά "Café De L' Art", σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Μάργαρη.

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει στο Χαλάνδρι τις επόμενες ημέρες.

  • SHARE
  • TWEET